Sapphire RX570 Nitro+ BIOS Switch Nedir?

Sağ taraf ve sol tarafı nasıl anlarım. Yani kartı anakarta takınca, Sapphire yazısının S harfi en başa geliyor ya, ben E yazısına bakan kısmına aldım. Hangi moda almış oluyorum?
 
Sağ taraf ve sol tarafı nasıl anlarım. Yani kartı anakarta takınca, Sapphire yazısının S harfi en başa geliyor ya, ben E yazısına bakan kısmına aldım. Hangi moda almış oluyorum?
Kasanın arkasına doğru iterseniz, yani sola ittiğinizde sessiz moda geçer. Performans için sağa yani kasanın önüne doğru çekeceksiniz.

63A2BC9B-57D3-4E57-AA4F-065E09A6C5D2.png
 
Bende Sapphire RX580 Nitro+ var. Aynı sorunları bende yaşadım. Oyunlara girdiğinde takılmalar oluyordu. Kasaya bir dokundum alev alev yanıyor. Sonra neden acaba diye diğer BIOS moduna aldım bu seferde FPS düşüşü ve hızda yavaşlama oldu. Araştırınca BIOS Switch bir mod performans diğeri ise sessiz mod olduğunu anladım. 100 milyar insana "hangi mod sizce oyun modudur idye sorsan %99,999.... U performans der. Bende 100 milyar insanın düşüneceği gibi düşündüm. Performans modunda oyun oynamaya devam ettim ancak sıcaklık çok yükseliyordu. Bu durumda Radeon Adrenalin settingsten Fan hızını manuel olarak arttırdım. Ancak bu seferde bilgisayar boşta kaldığında enerji tüketimini azaltan Zero RPM (fanı durduran) özelliği devre dışı kaldı ve ayrıca fan ayarları fan hızını değiştiren grafikte her bir kontrol derece noktasına geldiğinde ani voltaj değişimi sebebiyle oyunlarda ani ağır takılmalar ve donmalar yaşatıyordu. Anladım ki Radeon fan hızı daha büyük bir bela. Bu durumda MSI Afterburner diye bir program kurdum ve oradan fanı kendime göre ayarladım. Oyuna girdim her şey mükemmel. Bir oh çektim ancak oyundan çıkıp tekrar girince PC kapandı. Ne oldu demeye kalmadan kasa gene alev gibi. Sonra tekrar oyuna girdim bir baktım eğer oyun açarsan MSI Afterburner kendini kapatıyor ve oyundayken tekrar açman gerekiyor. Eğer bir unutursan Allah muhafaza ekran kartını yakarsın. Bu riski almak istemediğimden başka seçenekleri araştırmaya başladım. Ekran kartı BIOS'u ile fan hızını değiştiren bir makaleye rastladım ve denemek istedim. Neyse BIOS'u değiştirmeyi denemek istedim ve değişti. Ama sonra kendi içinde olan orijinalini yükledim ama bu seferde ekran kartını tanımadı ve code 42 hatası verdi. İki senedir düzeltmek için her gün düzenli olarak araştırma ve denemeler yapıyorum. Her yolu denedim ancak nafile. 2 gün önce de BIOS"un biri artık Boot etmiyor ve siyah ekran. Durumu Sapphire müşteri hizmetlerine yazdım ancak yardımcı olmuyorlar. Cevap bile vermiyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı