Sapphire erken emekliye ayrılan kartlar üretiyor. Onun yerine diğer markalara bakın. XFX hem kaliteli hem de ucuz diye biliyorum.
Bu Sapphire firmasnın erken emekliye ayrılmasını biraz daha açar mısınız ?
Ben inno3D öneriyorum. Türkiye'de bulamayabilirsiniz. Gigabyte da çok başarılıdır.
Ayrıca AMD'nin işlemcilerini de ekran kartlarını da tavsiye etmem. Alıcaksanız Nvidia alınız. Şimdi bana kızacaklar olabilir, anlayın artık AMD her açıdan yetersiz. RYZEN yaptılar Intel Coffe Lake işlemcileri oyun performansında da productivityde de önde. Ekran kartlarında ise VEGA VEGA VEGA diye millet tabiri caizse kudurdu 1080 Ti'ya yaklaşamadıği gibi 1070'la anca yarışabilecek bir kart yaptılar yazık günah arada neredeyse 1 yıl fark var, Vega 64'le 1080 Ti arasında. Ek olarak Crimson yazılımı tamamen ÇÖP, Catalyst varken Crimson çok yetersiz ilerici olacağım diye yani arayüzü modern yapacağım diye stabiliteden çok ödün vermişler. He bir de ReLive saçmalığı var kaç kere video çekmeyi denediğim sürekli hata veren gereksiz uygulama.
Afedersiniz ama aşırı saçmalamış, dibine kadar yanlış bilgi vermişsiniz.
Dediğiniz şeylerin çoğu yanlış, bi kere daha iyi kart yapan daha iyi bir firma olmuyor ve AMD'nin amacı zaten NVIDIA'nın kartlarından daha iyi kart yapmak değil, orta bütçe tamamen AMD'nin elinde zaten.
Sırayla gelirsek;
Ryzen olayına gelirsek, afedersin ama bahsi geçen Coffe Lake'nin mantık olarak ömrü Ryzen'e göre daha kısa, çünkü Ryzen'in asıl olayına kısaca bakarsak ve sende gözlerini kullansaydın görürdünki o testlerde o Coffe Lake işlemci %90-%85'te çalışıp o performansı verirken, Ryzen %50-%65'te çalışarak 5 FPS az veriyor. Bir kere Intel her sene soket değişiptiriyor neden Ryzen almayalım ?
VEGA'nın olayı çok daha başka, vega daha tam yüzünü bile göstermedi, ilk kartları daha VEGA 64 ve VEGA 56, ve 1080'i geçtiler.(1080Ti tabi kaldı arada) Heriflerin amacı zaten geçmekte değil, AMD ne yapacağını iyi biliyor.
Crimson ve driver kısmına değinirsek, tamamen saçmalamışsınız, AMD Crimson'u güncel tutuyor ve 2 yılda 1 sorun yaşamadım. Ne alaka yetersiz olması ? Catalyst'ten daha iyi bir driver desteği sağlamışlar. En azından NVIDIA gibi her yıl 10 kere bozuk driver haberi duymadığımıza göre sıkıntısı yok demektir.
Relive kısmına değinirsek, tamamen sizin beceriksizliğiniz, daha doğru düzgün şey araştırmamış, 2 şey denememiş ve tamamen suçu AMD'ye atıyorsunuz. Sizin hatanız ve burada AMD'yi kötüleyemezsiniz.
Fanboyluğu bırakın, gidin, başka yerde saçmalayın.
RX580, GTX1060 dan daha performanslı bir kart değildir.
Öyledir, DirectX 12'de gördük, Battlefield 5'te 20 FPS fark yiyip 60 FPS zor veren RX 580 değildi.