Sapphire RX580 Pulse alınır mı ?

UserBenchmark: AMD RX 580
Bu sitede aşağıda Average Bench yazıyor 30 of 593 yani 593 kart arasından 30. olmuş.
UserBenchmark: Nvidia GTX 1060-6GB
Aynı sitede GTX 1060 6GB modelinde Average Bench 27 of 593 yani 593 kart arasından 27. olmuş.
Açık ara farkla GTX 1060 daha önde.
PassMark - GeForce GTX 1060 - Price performance comparison
Ek olarak bu da Passmark sonuçları 8989 puan almış GTX 1060.
PassMark - Radeon RX 580 - Price performance comparison
Bu RX580, 8399 puan almış.
Nvidia sektör de galip tek firmadır, AMD şu an için geçememiştir. Ek olarak RX 580, GTX 1060'dan 1 yıl sonra çıkmıştır yani teknolojisi GTX 1060'dan yeni olmasına rağmen performanslı değildir.
Hocam iyi güzel yazmışsınız da 1060'ı çok yüceltmişsiniz. Ben 280X'den 1060'a geçmiş biri olarak diyebilirim ki tatmin edici bir performans artışı alamadım. Ha ama iyi mi ? iyi tabii ki ona lafım yok.

Sapphire erken emekliye ayrılan kartlar üretiyor. Onun yerine diğer markalara bakın. XFX hem kaliteli hem de ucuz diye biliyorum.
Bu Sapphire firmasnın erken emekliye ayrılmasını biraz daha açar mısınız ?
Ben inno3D öneriyorum. Türkiye'de bulamayabilirsiniz. Gigabyte da çok başarılıdır.
Ayrıca AMD'nin işlemcilerini de ekran kartlarını da tavsiye etmem. Alıcaksanız Nvidia alınız. Şimdi bana kızacaklar olabilir, anlayın artık AMD her açıdan yetersiz. RYZEN yaptılar Intel Coffe Lake işlemcileri oyun performansında da productivityde de önde. Ekran kartlarında ise VEGA VEGA VEGA diye millet tabiri caizse kudurdu 1080 Ti'ya yaklaşamadıği gibi 1070'la anca yarışabilecek bir kart yaptılar yazık günah arada neredeyse 1 yıl fark var, Vega 64'le 1080 Ti arasında. Ek olarak Crimson yazılımı tamamen ÇÖP, Catalyst varken Crimson çok yetersiz ilerici olacağım diye yani arayüzü modern yapacağım diye stabiliteden çok ödün vermişler. He bir de ReLive saçmalığı var kaç kere video çekmeyi denediğim sürekli hata veren gereksiz uygulama.
Afedersiniz ama aşırı saçmalamış, dibine kadar yanlış bilgi vermişsiniz.

Dediğiniz şeylerin çoğu yanlış, bi kere daha iyi kart yapan daha iyi bir firma olmuyor ve AMD'nin amacı zaten NVIDIA'nın kartlarından daha iyi kart yapmak değil, orta bütçe tamamen AMD'nin elinde zaten.

Sırayla gelirsek;
Ryzen olayına gelirsek, afedersin ama bahsi geçen Coffe Lake'nin mantık olarak ömrü Ryzen'e göre daha kısa, çünkü Ryzen'in asıl olayına kısaca bakarsak ve sende gözlerini kullansaydın görürdünki o testlerde o Coffe Lake işlemci %90-%85'te çalışıp o performansı verirken, Ryzen %50-%65'te çalışarak 5 FPS az veriyor. Bir kere Intel her sene soket değişiptiriyor neden Ryzen almayalım ?
VEGA'nın olayı çok daha başka, vega daha tam yüzünü bile göstermedi, ilk kartları daha VEGA 64 ve VEGA 56, ve 1080'i geçtiler.(1080Ti tabi kaldı arada) Heriflerin amacı zaten geçmekte değil, AMD ne yapacağını iyi biliyor.
Crimson ve driver kısmına değinirsek, tamamen saçmalamışsınız, AMD Crimson'u güncel tutuyor ve 2 yılda 1 sorun yaşamadım. Ne alaka yetersiz olması ? Catalyst'ten daha iyi bir driver desteği sağlamışlar. En azından NVIDIA gibi her yıl 10 kere bozuk driver haberi duymadığımıza göre sıkıntısı yok demektir.
Relive kısmına değinirsek, tamamen sizin beceriksizliğiniz, daha doğru düzgün şey araştırmamış, 2 şey denememiş ve tamamen suçu AMD'ye atıyorsunuz. Sizin hatanız ve burada AMD'yi kötüleyemezsiniz.

Fanboyluğu bırakın, gidin, başka yerde saçmalayın.
RX580, GTX1060 dan daha performanslı bir kart değildir.
Öyledir, DirectX 12'de gördük, Battlefield 5'te 20 FPS fark yiyip 60 FPS zor veren RX 580 değildi.

Son düzenleyen: Moderatör:
UserBenchmark: AMD RX 580
Bu sitede aşağıda Average Bench yazıyor 30 of 593 yani 593 kart arasından 30. olmuş.
UserBenchmark: Nvidia GTX 1060-6GB
Aynı sitede GTX 1060 6GB modelinde Average Bench 27 of 593 yani 593 kart arasından 27. olmuş.
Açık ara farkla GTX 1060 daha önde.
PassMark - GeForce GTX 1060 - Price performance comparison
Ek olarak bu da Passmark sonuçları 8989 puan almış GTX 1060.
PassMark - Radeon RX 580 - Price performance comparison
Bu RX580, 8399 puan almış.
Nvidia sektör de galip tek firmadır, AMD şu an için geçememiştir. Ek olarak RX 580, GTX 1060'dan 1 yıl sonra çıkmıştır yani teknolojisi GTX 1060'dan yeni olmasına rağmen performanslı değildir.
NVIDIA sektörde galip falan değildir, sadece NVIDIA şu an en yukarı çıkıp istediği fiyat politikasını uygulamak istiyor, AMD'nin ise böyle amacı yok. Galip olacaksan karşı firmayı sınır dışı edersin, NVIDIA ise daha bunu başaramadı, başarabileceğinide pek sanmıyorum, karşısında koca AMD var.

Gelip girdiğiniz, RX 580 vs GTX 1060 yazıp ilk çıkan sonuçlarla gelmeyin. GTX 1060 RX 580 ile değil, neredeyse RX 570 ile yan yana karttır, az daha iyidir RX 570'ten.

Ayrıca GTX 1060'ın DirectX12 performansı(Testlere göre) RX 5xx ve RX 4xx serisine karşın hayli aşağıdadır.

Kartın 3 sıra yukarıda veya şöyle böyle olması birşey değiştirmemekte. O sıra hesaplamaları öyle yapılmıyor.
Directx 11 de 1060 daha iyi performans verir fakat, Directx 12 de Rx580 açık ara farkla 1060 dan daha iyi performans verir.
DirectX11 tartışmalıdır. 10/7 oyunda RX 580 genellikle azıcık fark atar, ya kafa kafaya diyebiliriz orada.

Sapphire, AMD'nin ekran kartı üretiminde sözleşmeli ortağıdır. Tıpkı EVGA'in Nvidia partneri olması gibi, Sapphire de AMD'nin bir numaralı temsilcisidir.

Ürünleri de genellikle uzun ömürlü ve rakiplerinden, azıcık da olsa, hızlıdır. Hatta Msi gibi, kolayca hız ayarı yapmanıza olanak sağlayan bir Trixx adlı yazılımı bile vardır.

Nitro+ ile Pulse modelleri arasında soğutma ve güç farkı var. Nitro + ve Nitro+ OC modellerinde hız daha yüksek (sırasıyla 1411MHz ve 1430MHz) ama güç tüketimi de 250W civarlarında geziyor. Ayrıca Nitro modellerinde fanları değiştirme ve kalan fan ömrünü Trixx üzerinden kontrol etme şansınız var. Bu modeller 6 + 4 şeklinde iki ek güç pin yuvası ile gelir, 300W'a kadar güç arttırımı yapmak mümkündür.

Pulse ise 1366MHz hızında çalışır, güç tüketimi RX 480 ler kadardır, bu yüzden 8 pin güç girişi ile gelir, 225W'a kadar güç tüketimi arttırılabilir.

Isinmadiklari (yani güzel soğuktuldukları zaman) zamanlarda performans farkları %1-1.5 civarıdır. Ben, bendeki 1342MHz'lik Nitro+ OC 480 ile normal ve 1411MHz'e hız aşırtma yaptığım zamanlar arasında %4.5-4 gibi farklar gördüm, o da sadece 100+ FPS aldığım testlerde oldu.

Kısacası performans olarak sizi üzmeyecek, güzel soğuyan, uzun ömürlü bir kart Sapphire Pulse RX 580.

Bu Sapphire firmasnın erken emekliye ayrılmasını biraz daha açar mısınız ?
Genellikle sosyalde konular açılıyor. Sapphire ekran kartım var görüntü gelmiyor, ekran kartım eski performansında değil gibi. Yani böyle sorunların başrol oyuncularından bir tanesi Sapphire markası. Bildiğim kadarıyla Nitro modeli öyle değil ama Pulse modeli hakkında pek bir şey diyemem. Zamanında R7 265 almıştım eski sistemime maalesef 2. el olduğu için 3 ay kullandıktan sonra görüntü vermemeye başladı ben de satıcıya aldığım fiyatın yarısıyla iade ettim.

Ben inno3D öneriyorum. Türkiye'de bulamayabilirsiniz. Gigabyte da çok başarılıdır.
Ayrıca AMD'nin işlemcilerini de ekran kartlarını da tavsiye etmem. Alıcaksanız Nvidia alınız. Şimdi bana kızacaklar olabilir, anlayın artık AMD her açıdan yetersiz. RYZEN yaptılar Intel Coffe Lake işlemcileri oyun performansında da productivityde de önde. Ekran kartlarında ise VEGA VEGA VEGA diye millet tabiri caizse kudurdu 1080 Ti'ya yaklaşamadıği gibi 1070'la anca yarışabilecek bir kart yaptılar yazık günah arada neredeyse 1 yıl fark var, Vega 64'le 1080 Ti arasında. Ek olarak Crimson yazılımı tamamen ÇÖP, Catalyst varken Crimson çok yetersiz ilerici olacağım diye yani arayüzü modern yapacağım diye stabiliteden çok ödün vermişler. He bir de ReLive saçmalığı var kaç kere video çekmeyi denediğim sürekli hata veren gereksiz uygulama.

AMD dediğin gibi rakiplerinden geride kalsa bile sırf kullanıcısını, rakiplerinin gördüğü yolunacak kaz gibi görmediği için bile tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Nvidia zengin olana 1080 Ti ve G-Sync ikilisiyle oyun deneyimi sunuyor AMD benzer deneyimi orta direk vatandaşa üçte biri fiyata 580 ve Freesync ile sunuyor. Her şeye performans odaklı karar versek ortalık birbirinin benzeri tek tip sistemlerle dolar. Çeşitlilik her zaman iyidir. Ryzen konusuna hele hiç katılmıyorum baştan belirteyim.

Sapphire Pulse ile Nitro aslında aynı soğutma bloğunu kullanıyor sadece fabrikadan hız aşırtılmış ek 6 pin girişi olanlara Nitro deniyor. Yoksa kullanılan soğutucu blok hemen hemen aynı sadece ısı boruları Pulse olanda altta diğerinde üstte.

Son düzenleme:
Benim görüşlerim bana, sizinkiler size. Ayrıca saçmalamışsın gibi laflar da hoş olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sapphire RX 580 4GB Pulse kullanıcısı olarak önerebilirim. Soğutması yeterli, fan sesi, %40-50 fan kullanımında rahatsız edici ses yaratmıyor. Ama maalesef benim aldığım üründe Coil Whine sorunu vardı. Fazla fiyat farkı yoksa Nitro+ modelini öneririm. Soğutma bloğu geliştirilmiş ve fazladan +6pin güç girişi eklenmiş model. Uzun süreli kullanım istiyorsanız 8GB modelini alın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı