Sarı kablolar fiber midir?

Makaleler
34
Yer
İstanbul
Arkadaşlar evimizin önündeki logar kapağına sarı kablo gönderiyorlar. Birkaç gün önce de 1 2 metre arkasında yeri delip bir şeyler döşüyorlardı. Acaba fiber mi döşüyorlar sarı kablonun anlamı ne bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar evimizin önündeki logar kapağına sarı kablo gönderiyorlar. Birkaç gün önce de 1 2 metre arkasında yeri delip bir şeyler döşüyorlardı. Acaba fiber mi döşüyorlar sarı kablonun anlamı ne bilen var mı?
Genelde elektrik odasına fiber(turuncu) çekilip tt için sarı, superonline için beyaz optik bağlantı kabloları dairelerden elektrik odasına kadar çekilir, menhole doğrudan çekildiğini ilk defa duydum ama muhtemel fiberdir.

Genelde elektrik odasına fiber(turuncu) çekilip TT için sarı, Superonline için beyaz optik bağlantı kabloları dairelerden elektrik odasına kadar çekilir, menhole doğrudan çekildiğini ilk defa duydum ama muhtemel fiberdir.

Peki fiberse bu çekildikten sonra dairemde nasıl kullanacağım bilginiz var mı?

Peki fiberse bu çekildikten sonra dairemde nasıl kullanacağım bilginiz var mı?
Fiber ise zaten dairene kadar çekilir yada FTTB protokolüne bağlanır ise binaya MDU cihazı konulup dairenden gelen bakır kablolar üzerinden çalıştırılır. Mevcut internetin yoksa tek yapman gereken altyapı göründüğünde başvuruda bulunmak. Mevcut internetin var ise mevcut faturana göre uygun bir tarifede Fiber'e geçirirler zaten.

Fiber ise zaten dairene kadar çekilir ya da fttb protokolüne bağlanır ise binaya mdu cihazı konulup dairenden gelen bakır kablolar üzerinden çalıştırılır. Mevcut internetin yoksa tek yapman gereken altyapı göründüğünde başvuruda bulunmak. Mevcut internetin var ise mevcut faturana göre uygun bir tarifede Fiber'e geçirirler zaten.

Peki teşekkürler.

Evine kadar kablo çekileceğini sanmam. Ama FTTB şeklinde kullanırsın. Yani apartmana kadar fiber eve gelene kadar da normal bakır kablo. Fiber geldikten sonra evinize bir de güzelinden cat6 kablo çektirirseniz tadından yenmez.

Hortlatıyorum, çektikleri kablo VDSL kablosuymuş sanırsam. Geçiş yapacağım çok yakında :).
Hocam ben de yakin zamanda VDSL altyapiya gecebilirim ADSLdeki taahhut bitmeden baska bir firmadan VDSLe veya mevcut kullandigimiz firmadan VDSLe gectigimizde bize yeni daha da ileriki bir tarihe taahhut kitlerler mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı