SATA SSD'den M.2 SSD'ye geçiş

Enes_01

Decapat
Daha fazla  
Şu anda 240GB R:560MB/S W:520MB/S SATA bir SSD kullanıyorum ve bugün 240GB R:2100MB/S W:1300MB/S M.2 bir SSD sipariş ettim yani M.2'ye geçiyorum ama kafama takılan birkaç şey var.

Oyunlardaki FPS'ime katkı sağlar mı?
PC açılış hızını etkiler mi?/etkilerse ne kadar?
Sayılar arasındaki fark büyük ama gerçekten çok fark eder mi?
Oyunların veya dosyaların açılış hızını etkiler mi?

FPS değerine etki etmez. PC açılış hızındaki etkisi orantılı olmayacak. Yani ciddi bir iyileşme olmaz. Oyunların açılış hızları ise tamamen oyunların kendilerine bağlı. Her oyunun çalışması farklı. Oyunlardaki açılış hızı farkı hiç ile biraz arasında değişir. Dosya aktarım hızları orantılı olarak artar.

Şu anda 240GB R:560MB/S W:520MB/S SATA bir SSD kullanıyorum ve bugün 240GB R:2100MB/S W:1300MB/S M.2 bir SSD sipariş ettim yani M.2'ye geçiyorum ama kafama takılan birkaç şey var.

FPS katkısı olmayacaktır.
PC'niz şu an 7 saniyede açılıyorsa 5 saniyede açılabilir, ancak çok da önemli bir fark olmaz.
Bol assetli oyunların yükleme süreleri kısalabilir.

FPS ye katkı sağlamaz açılış hızıda çok etkilemez zaten önceden de SSD kullanıyormuşsun SATA ile M.2'nin arasında dağlar kadar fark yok eğer ki HDD'den M.2 SSD'ye geçseydin fark bayağı büyük olurdu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı