SATA SSD'den M.2 SSD'ye Geçiş

Doğrudur her seferinde illa sorun yaşanacak diye kesin bir şey yok ama yardım isteyen arkadaşın mağdur olmaması için kendimce gerekli bilgilendirmeyi yapmak istedim sadece. Teşekkürler.

O halde M.2 elinize ulaştıktan sonra işletim sisteminizi M.2 üzerine kurduktan sonra satassddeki dosyalarınızı M.2 üzerine aktarıp, satassd nizi biçimlendirip, tekrar M.2 üzerinden satassd üzerine istediğiniz dosyaları aktarmanız daha mantıklı olacaktır. Aktarılan dosya boyutu 150GB gibi yüksek boyutlarda olsa bile korkmanıza gerek yok disklerin ikisi de aynı sistem üzerinden çalıştığı için kısa bir süre içinde kopyalama-aktarma işlemi gerçekleşecektir.
Ayrıca ilk cümlede dediğim M.2 üzerine işletim sistemi kurma işlemini yapmayıp 2 disk arasında klonlama işlemi yaptıktan sonra da basitçe dosyalarınızı SATA diskinize kopyalayabilirsiniz.
Daha basit bir dille tekrar özetlemek gerekirse:
1. M.2'ye işletim sistemi kurma veya şu an kullandığınız Satassd'yi M.2'ye klonlama.
2.(eğer klon yaptıysanız) satassd nizi biçimlendirme.
(Eğer klon yapmayıp işletim sistemi kurduysanız) satassd içindeki dosyaları M.2'ye kopyalama ve sonrasında Satassd'yi biçimlendirme.
3. M.2'den istediğiniz dosyaları kes-yapıştır şeklinde satassd içine aktarma.

Anlamadığınız bir nokta varsa çekinmeden sorabilirsiniz umarım kafanızı karıştırmadan yardımcı olabildim.

Anladım gibi bir tekrar etmek gerekirse, ilk olarak SSD'de de Windows var iken M.2'ye Windows kurmak. Sonra SSD'deki dosyaları M.2'ye aktarmak. SSD'yi biçimlendirip Windows'u kaldırdıktan sonra tekrar istediğim dosyaları SSD'ye aktarmak. Doğru mu anlamışım hocam?

Anladım gibi bir tekrar etmek gerekirse, ilk olarak SSD'de de Windows var iken M.2'ye Windows kurmak. Sonra SSD'deki dosyaları M.2'ye aktarmak. SSD'yi biçimlendirip Windows'u kaldırdıktan sonra tekrar istediğim dosyaları SSD'ye aktarmak. Doğru mu anlamışım hocam?
Aynen bu şekilde. Takipteyim eline ulaştığında yapamazsan yardımcı olurum.

Çok teşekkür ederim çok sağ olun.

Hocam yakın zamanda ulaşır diye düşünüyorum fakat kafamda bir soru oluştu. Hiç dosyaları aktarma vs uğraşmasam iki diskte de Windows olması bir sorun teşkil eder mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı