Satılan ekran kartını alıcı iade etmek istiyor

Kendi adıma konuşmam gerekirse mevcut durumda alınabilecek en doğru karar. Ancak tabi her iki tarafın da burada gözle görülür bir hatası olduğunu unutmamak gerek. Satıcı taraf hatasız olduğunu iddia ediyor (WhatsApp mesajından yorumluyorum), Alıcı taraf ise test yapmak yerine direkt olarak alıyor. Mantıksal olarak aslında nihai hata alıcıda denebilir; sonuçta ticarette güven dahilinde hareket etmek insanı zararlı çıkarır, özellikle böylesine yüksek seviye elektronik ürünlerde tüm gözlemleri yapmadan bir ürün satın almak başlı başına yapılacak en büyük hatadır. Her iki tarafa da şimdiden geçmiş olsun diyelim. Umarım ortak noktada buluşulur.
biseyi saklama gizleme derdim yok. Bakım kâğıdını bile verdim sevindi hatta karşı taraf daha cok güven oluştu. Görüntülü aradı furmark testi yaptım kasanın icini acip flash tutup fanları gösterdim hatta fanlar ne kadar sessiz calisiyormus diye farkettim 😄 ama alıcı ses yaptığını iddia etti. alıcı şuan benim gözümde tamamen takıntılı bi profil oluşturdu. Performans, kartın gecmisi, fan soğutma performansı, sıcaklık hersey 10/10 iken fanın sesine takılacak kadar hassas bir kulaga sahip 😄

biseyi saklama gizleme derdim yok. Bakım kâğıdını bile verdim sevindi hatta karşı taraf daha cok güven oluştu. Görüntülü aradı furmark testi yaptım kasanın icini acip flash tutup fanları gösterdim hatta fanlar ne kadar sessiz calisiyormus diye farkettim 😄 ama alıcı ses yaptığını iddia etti. alıcı şuan benim gözümde tamamen takıntılı bi profil oluşturdu. Performans, kartın gecmisi, fan soğutma performansı, sıcaklık hersey 10/10 iken fanın sesine takılacak kadar hassas bir kulaga sahip 😄
Şunu kabullenmek gerek: Söz konusu satılan ürün bir 2.El ürün. 3 yıllık bir geçmişi var ve bu bağlamda bu üründe küçük ya da büyük kusurlar bulunabilir. Bu durumda alıcının abartıdan uzak belirli kriterler dahilinde cihazı alması ya da almaması gerekir. Alıcı eğer 2. El bir ürünü istediği tüm gözlemleri yaptıktan sonra aldıysa ya da hiçbir gözlem yapmadan direkt olarak aldıysa, o dakikadan itibaren meydana gelecek her türlü sorun alıcının kabullendiği risk parametresi içerisine girer. Alıcı bu riski kabullenmekten vazgeçmesi zaten başlı başına ikili ticaret ilişkilerinde başarısız bir profile sahip olduğunu yansıtır. Sizin 500 TL iade ücreti talep etmeniz bile benim perspektifimde bir iyi niyet göstergesidir, onu da belirteyim. Hiçbir mesaja yanıt vermemeyi de tercih edebilirdiniz...

Son düzenleme:
IMG_2506.jpeg

cevabı yazdım bekliyorum.
desteğiniz için teşekkürler ins karşı taraf daha uzatmaz yoksa 500₺ iadeden de vazgececem 😄😄

@ricohket @Marlboro Touch evet arkadaş biraz agresif davranış sergiledi :)
IMG_2507.jpeg

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Blöf yapıyor, tüketici mahkemelerinde dava açılması neticesinde iade için ödeyeceği ücretin birkaç katını ödeyecek. Ancak tabi gaflete düşmemekte fayda var, kanıt toplamaya başla.
konusma sebebinin aslı ortaya cıktı😄. bide bin lira tokatlayacak ayak üstü. fanıda degismeyecegine yemin ederim ama kanıtlayamam

Dosya Ekleri

• IMG_2509.jpeg
    IMG_2509.jpeg
    161,4 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_2508.jpeg
    IMG_2508.jpeg
    159,7 KB · Görüntüleme: 32
Ekran kartını satmadan önce fiziksel kondisyonunun fotoğrafını ve sanal testlerin fotoğrafını çektin mi? Her ihtimale karşı inatçılık yapar ve hukuki bir ortam oluşturursa kanıt gerekecek. Bu hikaye artık Meksika Açmazı'na döndü. 500 TL'lik iade ücretini şimdilik askıya al, bu öfkeyle cihaza ne yapacağı belli olmaz.

"Şunu kabullenmek gerek: Söz konusu satılan ürün bir 2.El ürün. 3 yıllık bir geçmişi var ve bu bağlamda bu üründe küçük ya da büyük kusurlar bulunabilir. Bu durumda alıcının abartıdan uzak belirli kriterler dahilinde cihazı alması ya da almaması gerekir. Alıcı eğer 2. El bir ürünü istediği tüm gözlemleri yaptıktan sonra aldıysa ya da hiçbir gözlem yapmadan direkt olarak aldıysa, o dakikadan itibaren meydana gelecek her türlü sorun alıcının kabullendiği risk parametresi içerisine girer. Alıcı bu riski kabullenmekten vazgeçmesi zaten başlı başına ikili ticaret ilişkilerinde başarısız bir profile sahip olduğunu yansıtır. Sizin 500 TL iade ücreti talep etmeniz bile benim perspektifimde bir iyi niyet göstergesidir, onu da belirteyim. Hiçbir mesaja yanıt vermemeyi de tercih edebilirdiniz..."

Burada yazdığımda ben hala kararlıyım.

Ekran kartını satmadan önce fiziksel kondisyonunun fotoğrafını ve sanal testlerin fotoğrafını çektin mi? Her ihtimale karşı inatçılık yapar ve hukuki bir ortam oluşturursa kanıt gerekecek. Bu hikaye artık Meksika Açmazı'na döndü. 500 TL'lik iade ücretini şimdilik askıya al, bu öfkeyle cihaza ne yapacağı belli olmaz.

"Şunu kabullenmek gerek: Söz konusu satılan ürün bir 2.El ürün. 3 yıllık bir geçmişi var ve bu bağlamda bu üründe küçük ya da büyük kusurlar bulunabilir. Bu durumda alıcının abartıdan uzak belirli kriterler dahilinde cihazı alması ya da almaması gerekir. Alıcı eğer 2. El bir ürünü istediği tüm gözlemleri yaptıktan sonra aldıysa ya da hiçbir gözlem yapmadan direkt olarak aldıysa, o dakikadan itibaren meydana gelecek her türlü sorun alıcının kabullendiği risk parametresi içerisine girer. Alıcı bu riski kabullenmekten vazgeçmesi zaten başlı başına ikili ticaret ilişkilerinde başarısız bir profile sahip olduğunu yansıtır. Sizin 500 TL iade ücreti talep etmeniz bile benim perspektifimde bir iyi niyet göstergesidir, onu da belirteyim. Hiçbir mesaja yanıt vermemeyi de tercih edebilirdiniz..."

Burada yazdığımda ben hala kararlıyım.
valla avukat gibi yardımcı oldunuz 😄. teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı