Çözüldü Sattığım hesap geri alındı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kerem.ozaydin

Hectopat
Katılım
27 Ocak 2020
Mesajlar
11
Merhaba abilerim kardeşlerim, başıma gelen bir olayı anlatacağım,
Bundan 1 ay önce Steam hesaplarını ucuzdan alıp satıyordum. En son elimde kalan hesapları sattım sonra sattığım hesaplardan 1 tanesi geri çekildi. Gamermarkt üzerinden yapıyordum işlemlerimi hiçbir sıkıntı yoktu. Çekilen hesap ile ilgili site ile konuştum mağduruyetini karşılamak istedim, site beni tehdit edip duruyor. Hesabı geri verin bu bu tarihe yasal süreç başlıcaktır.
Yaklaşık 70-80 tane hesap sattım 1 hesap geri çekildi diye yapmadıklarını bırakmadılar sizce ne yapmalıyım bir şey yapabilir ler mi?
 
Ortada resmiyeti olan siteler üzerinden bir alışveriş varsa tabiki ödediklerinin karşılığını alamamışlarsa yasal işlemlere başvurabilirler. En kötü zararlarını ve mahkeme tutarlarını karşılarsınız.
 
Kaç hesap sattığının önemi yok, burada mağdur olan, o hesabı alan kişi ve aracılık eden site. O kadar hesap sattın diye Mustafa'nın ya da diğer yöneticilerin şöyle bir şey söylemesini mi bekliyorsun alıcıya:

"Bu satıcımız 70-80 kadar hesap sattı, bu yüzden sizden geri alınan hesap için hiçbir şekilde yardım etmeyeceğiz."

GamerMarkt ilk 6 ay içinde yasal işlemleri avukatlarına iletiyor, avukat size ulaşıyor ve eğer uzlaşamazsanız dava açılıyor. Satıcı sen olduğun için yükümlü de sensin, diğer kısmı (hesap daha önce hangi siteden, hangi yollarla alındı, vesaire) GamerMarkt'ı ilgilendirmiyor. Ben de bu siteden onlarca hesap alış-verişi yaptım, binlerce lira değerinde, yapmaya da devam ediyorum. Ben de buna benzer bir olay yaşadım, mağdur edildim. En son satıcı köpek gibi yalvarıyordu uzlaşmamız için. Bu duruma düşmek istemiyorsan uzlaşmaya git, eğer bu sorunu çözmezsen sitelerinden de kalıcı olarak yasaklanacaksın, ileride ticaret de yapamayacaksın.

Kısacası, devlete vergi ödeyen, izinli bir site ve anlaşmalı avukatları var. Blöf yapmıyorlar, alıcıları mağdur edildiği ve bu durumda GamerMarkt kötüleneceği için elbette uğraşacaklardır. Bunu istersen tehdit olarak adlandır, ister başka bir şey ama sonuna kadar haklılar. Eğer hesabı alamazsan, eşdeğerinde farklı bir hesap vermelisin. Onu da yapamazsan, hesabın parasını siteye iletmelisin, site de alıcıya iletecek.
 
Ondan tahminimce bişey çıkmaz. Dediğim gibi en kötü masraflar karşılanır. Mahkeme sizin elinizde olmayan bir durum olduğunu anladığı vakit hesabın geri verilemeyeceğini bildirir ve maddi zararı kuruşu kuruşuna karşılattırır. Ötesi yok.
 

Geri
Yukarı