Savcılığa verilmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Yer
Canlı Derste...
Daha fazla  
Meslek
Bruh Çekicisi
Merbahalar öncelikle. YouTube'da gezinirken bir avukatın hukukla ilgili videosunu gördüm, tıkladım. Avukat aşırı makyaj yapmıştı, yorumlara ben de "evimi boyayacağım da, yüzünüzde kullandığınız boyanın markasını öğrenebilir miyim?" yazdım.

Sonra kendi kendime, "oğlum sen bu musun, bırak kadın ne yapıyorsa yapsın" dedim ve yorumumu 10 saniye sonra sildim. Ama kadın herhalde kanalının yorumlar kısmından gördü ne yazdığımı, silsem bile... Kendi kanalıma girip bir videomun altına, "*benim kanalımdaki bir videonun altına çirkin bir yorum yazıp silmişsiniz. Hakaret nedeniyle savcılığa şikayet edeceğim.*" yazdı.

Ben de avukat kadının yorumunun altına, "*iyi geceler efendim, bir çocukla mahkeme mahkeme dolaşmak istiyorsanız sizin tercihiniz elbette. Ve yazdığım yorumda hakaret ve aşağılama içeren hiçbir öge bulunmamaktadır. Kişisel fikirlerimi belirttim. YouTube'un bana verdiği yorum silme hakkımı kullandım. Hangi suçlama ile suçlayacağınızı merak ediyorum.*" yazdım.

Kadın işi gücü bırakıp peşime düşmez diye tahmin ediyorum ama biliyorsunuz, karşımdaki bir kadın olunca ve bu kadın da bir hukukçu olunca tırsmıyor değilim. Savcılığa verse bile bir hakaret etmediğim için bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Yine de neler yapabileceğini sormak istedim. İyi forumlar...

Düşerse büyük ihtimalle ayak numarası ile IQ seviyesi aynıdır. Merak etmeyin düşmez.
Davanın düşmesinden mi bahsediyorsunuz? 17 yaşında reşit olmayan birine açılacak davada ne yapabilirler ki? Ben VPN'li Opera ile takılıyordum o esnada Youtube'da bu arada.

Hakaret suçunun basit (temel) hali TCK'da şu şekilde tanımlanmıştır: “Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi cezalandırılır.” bence korkmayın dediğiniz gibi hakaret içeren bir mesaj ben göremiyorum. :) Kafanıza takmayın sanmıyorum bir şey olacağını.

Merbahalar öncelikle. YouTube'da gezinirken bir avukatın hukukla ilgili videosunu gördüm, tıkladım. Avukat aşırı makyaj yapmıştı, yorumlara ben de "evimi boyayacağım da, yüzünüzde kullandığınız boyanın markasını öğrenebilir miyim?" yazdım.

Sonra kendi kendime, "oğlum sen bu musun, bırak kadın ne yapıyorsa yapsın" dedim ve yorumumu 10 saniye sonra sildim. Ama kadın herhalde kanalının yorumlar kısmından gördü ne yazdığımı, silsem bile... Kendi kanalıma girip bir videomun altına, "*benim kanalımdaki bir videonun altına çirkin bir yorum yazıp silmişsiniz. Hakaret nedeniyle savcılığa şikayet edeceğim.*" yazdı.

Ben de avukat kadının yorumunun altına, "*iyi geceler efendim, bir çocukla mahkeme mahkeme dolaşmak istiyorsanız sizin tercihiniz elbette. Ve yazdığım yorumda hakaret ve aşağılama içeren hiçbir öge bulunmamaktadır. Kişisel fikirlerimi belirttim. YouTube'un bana verdiği yorum silme hakkımı kullandım. Hangi suçlama ile suçlayacağınızı merak ediyorum.*" yazdım.

Kadın işi gücü bırakıp peşime düşmez diye tahmin ediyorum ama biliyorsunuz, karşımdaki bir kadın olunca ve bu kadın da bir hukukçu olunca tırsmıyor değilim. Savcılığa verse bile bir hakaret etmediğim için bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Yine de neler yapabileceğini sormak istedim. İyi forumlar...

Hakaret değil ki bu. Kadının makyajı sizce abarttığını esprili bir dilde söylemişsiniz sadece. İçiniz rahat olsun. Hayır yani bu sadece bir eleştiri gibi geliyor bana. Zaten öyle işlerle uğraşacağını sanmıyorum.

hakaret suçunun basit (temel) hali Tck'da şu şekilde tanımlanmıştır: “bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi cezalandırılır.” bence korkmayın dediğiniz gibi hakaret içeren bir mesaj ben göremiyorum :) kafanıza takmayın sanmıyorum bir şey olacağını.videolarımda adım gözükmesine rağmen yüzüm yo
Bir şey olacağını ben de sanmıyorum, sadece sicil konusunda endişheleniyorum. Bu arada videolarımda adım gözükmesine rağmen yüzüm yok, kanalımın adı da anonim bir isim.

Hakaret değil ki bu. Kadının makyajı sizce abarttığını esprili bir dilde söylemişsiniz sadece. İçiniz rahat olsun.
Teşekkürler, umarım kadın abartmaz, abartırsa ben de abartmak zorunda kalırım, sınavlarım var bir de bu kadınla uğraşmak istemiyorum.
Aşağılama olduğu için suç teşkil edebilir.
Aşağılama yok, ben davada ev boyasının Gratis'ten alındığını sanıyordum derim kadın böyle bir şey söylerse...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı