Save Ralph gereksiz duyar

Hocam aslında doğru bir tespit yapmışsınız.Hayvanların üstünde deney yaparak canlarını katlediyorlar birşey olmuyor.Hayvanların üstünde kozmetik ürünlerini deneyerek canlarını katlediyorlar herkes duyar yapıyor.
Bunlar çok yufka yürekli insan ya, işlerine gelmeyince caniyiz. Kendileri kozmetik kullansa gıkları çıkmayacak da neyse en büyük, en zeki sizsiniz abim.
 
Hiçbir canlı başka bir canlının keyfî isteğini yerine getirebilmesi için kendisinden veya kendi bedeninden feda edilmek zorunda bırakılmamalıdır. Parfüm ya da makyaj malzemesi hiçbir insanın temel ihtiyacı değildir. Bunlar olmasa da olur. Bu konuda bilimden kastınız biraz yanlış olmuş.
Bilim derken bunu kasdetmedim kozmetik gereksiz bir sektör ama çok iyi para dönüyor.
 
Bilim derken bunu kasdetmedim kozmetik gereksiz bir sektör ama çok iyi para dönüyor.
Dünyada bütün paralar gereksiz şeylerin üzerinde dönüyor zaten. Maalesef hayvanların hayatlarıyla da bu şekilde oynuyorlar. Tamamen gereksiz şeyler için. Bilime gerçekten katkı sağlayan hiçbir şeye lafım yok ama gereksiz şeyler için yapılan çok fazla durum var.
 
Bilim bu kadar gelişmişken bu deneyleri hayvan olmadan da yapmanın bir yolunu bulurlar isteseler. Labaratuarda et üretilen, kök hücre ile organ üretilen bir çağda sırf ucuz ve zahmetsiz diye hayvanlar kullanılmamalı deneylerde. Hele uyduruk makyaj ürünleri için.
Herkes hizmete bakar nasıl geldiğine değil. Haklı olduğunuz yer makyaj malzemeleri gereksiz.
 
Öncelikle şunu söyleyeyim söylemezsem içimde kalacaktı, daha önce forumda birkaç yazınızı gördüm, yorumlamak bana düşmez fakat üslubunuz ve yazılarınız çok hoşuma gitti @Neverchanges.
İnsanlığın gelişmesine katkı sağlayacak deneylerde diğer canlıların(doğasından kopartılmamış, esaret altında doğmuş hayvanlar) kullanılmasına abartılmadığı sürece karşı değilim fakat güzellik gibi sektörlerde daha minimalize edilirse daha etik olacağını düşünüyorum.

Ben ne dediniz anlayamamak :).
Düşüncenize saygım var hocam sonuçta o sizin düşünceniz bu da benim düşüncem.
Bu arada teşekkürler hocam.
 
Hocam kusura bakmayın ama sizle aynı düşünceyi paylaşamıyorum ne demek bilimsel gelişme için bir canlının hayatına son verebiliriz? Olabilir mi böyle bir şey ,yazık değil mi yahu? Bilim gelişsin tabii ki de neden bir canlıyı öldürerek gelişssin ki?
İlaçları test etmek zorundalar, kusura bakma ama etini yediğim sütünü içtiğim hayvan yerine beni mi denek olarak kullansınlar ? Burada tüm suç zevkine kozmetik ürün kullananlarda, kadınlar erkekleri etkileyeceğim diye ruj, rimel sürmesinler.
 
Bu animasyon büyük ihtimalle vegan bir kozmetik marka tarafından yaptırıldı. Sonra sözde hayvanseverler üzerinden duyar kastı.
Nasıl beslenmek için hayvan öldürüyorsak bilimsel gelişme içinde öldürebiliriz. Kozmetik gereksiz bir sektör olsa da çoğu deney için hayvan kullanmak durumundayız bildiğiniz gibi insan hakları insan deneylerine izin vermiyor.

Profil fotoğrafı - mesaj uyumu.
 

Geri
Yukarı