Sayısal bölüm için meslek önerisi

HD4450

Hectopat
Katılım
2 Nisan 2019
Mesajlar
2.198
Çözümler
5
Normalde MSÜ'ye gitmek istiyorum ama bazı sağlık sorunları nedeni ile gidemeyebilirim. Bu yüzden başka mesleklere de bakmak istiyorum. Sayısal bölümde iyi maaşlı ve sıkıcı olmayan hangi meslekleri önerirsiniz?
 
Normalde MSÜ'ye gitmek istiyorum ama bazı sağlık sorunları nedeni ile gidemeyebilirim. Bu yüzden başka mesleklere de bakmak istiyorum. Sayısal bölümde iyi maaşlı ve sıkıcı olmayan hangi meslekleri önerirsiniz?
Bende MSÜ düşünüyorum havacılık. O olmazsa bilgisayar mühendisliği yada petrol mühendisliği planlıyorum. Ama cidden severek yapacağın meslek olmasına dikkat et.
 
Kodlama ve yazılıma ilgim var bu aralar onu da düşünebilirim umarım girebilirim de MSÜ'ye uğraşmam diğerleri ile :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
"İyi maaşlı" ve "sıkıcı" olmayan ne demek? Ekipman mı öneriyoruz burda? Bu kararı ancak sen verebilirsin, burada öneri yapanlar senin yerine o mesleği 30-40 yıl yapmayacak.
 
Sayısal Meslekler arasında seçim yapmadan önce ne kadar kazanacağınız tabii ki önemli bir konudur. Severek yapacağınız Sayısal veya Sözel Meslek Seçimi alanınızda sizi başarıya götürmesi için seve seve yapacağınız bir iş seçmelisiniz. Sayısal alanda hangi işi yaparsanız yapın ilk önce ne kadar kazanırım değil, hangi mesleği seve seve yapabilirim diye sormalısınız.

Sayısal meslekler ve maaşları günümüzde en çok talep gören alanlar olduğu aşikardır. Ancak konuya bir de şöyle bakalım.

Örneğin; Sayısal meslekleri güzel bir ada sahili olarak hayal edelim, Sayısal meslekler ve maaşları güzel bir sahil olduğu için plaj çantasını kapan sahilde yerini alıyor. O geliyor, bu geliyor, şu geliyor derken bizim sayısal meslekler sahili dolup taşıyor. Bu aşamada talep artması ile ciddi bir rekabet oluşuyor. Kafası çalışan arkadaşlar güzel yerler için yer kapma savaşı veriyor, peki neden? Çünkü sahil ve kumsal güzel, deniz ve manzara güzel bir yerde.

Bir de bu Sayısal meslekler adasında bilinmeyen koylar olduğunu düşünün. Aynı sahil, aynı manzara ve deniz vs. vs her şey aynı düzeyde diyelim.

Şimdi siz olsanız kalabalıkta yer kapma savaşı mı verirsiniz yoksa o adanın ıssız bir yerinde kafa dinleyip keyif mi sürersiniz?

Çok uzattım farkındayım arkadaşlar, demek istediğim kısaca; hangi sayısal meslekleri seçerseniz seçin. Kendinizi ve mesleğinizi geliştirmezseniz kazanamaz her zaman kaybedersiniz. Eskiden bir memuriyet ile salla kafayı al maaşı devri dünya üzerinde bitti.

Sayısal meslek maaşları ne kadar çok ise o kadar meziyet ve geliştirme ister. Ayrıca bknz. Sayısal Meslekler ve Maaşları konusunda göreceğiniz gibi günümüzde 3000 liraya çalışanda var, yirmi bin liraya çalışanda var.

Ne iş yaparsan yap, aşk ile yap. Mutlaka meyvesini yersiniz.
 

Geri
Yukarı