Ben de yine matematikte batırdım ama sınavdan çok iyi sonuç alan arkadaşlarım genelde konuyu öğrenip öğrenmediğinden emin olduktan sonra o konuyla ilgili yığınla test çözdüğünü söylemişti.Ayrıca anlamadığı konuyu Rehber Matematikten dinlediğini de belirtmişti.Ben bu yöntemi uygulayacağım sizde uygulayın işe yarayacağını düşünüyorum.Sayısal ile geçmişim fena değil ama lisede çok bariz bir düşüş başladı. İlk sınavlarım bitti ve ikinci sınavlar geliyor. İyi kötü çalışmaya başladım ama yine üstesinden gelemeyeceğim gibi geliyor. Ne yapmalıyım?
Düzenli tekrar yapmanız gerekiyor maalesef lisede. Daha fazla ders görüyorsunuz artık ve daha fazla bilgiye maruz kalıyorsunuz. Doğal olarak bir düşüş yaşarsınız başlarda çok sıkıntı etmenize gerek yok. Azıcık çalışma ile halledilecek bir şey.
Bence 50-100 arası konuyu öğrenmeye yeterli olur.En azından sınavdan geçersinizHocam peki konuyu öğrenip kavradıktan sonra minimum kaç soru çözmemiz gerekiyor.
Hocam peki konuyu öğrenip kavradıktan sonra minimum kaç soru çözmemiz gerekiyor.
Minimum soru sayısı diye kesin bir sınır yok aslında. Her şey sizde bitiyor. Mesela konuya çalıştınız soru çözmekteseniz. Sorularda çok fazla yanlışınız yok ya da yaptığınız yanlışlar ufak bir gözden kaçırma sonucu oluşmuş.
Eğer durum böyleyse konunun üstünde çok fazla durmanıza gerek yok ama düzenli olarak test çözüp konuya dair yüzeysel tekrarlar yapmalısınız. Konuyu kavramak için soru çözmek lazım zaten. Bir konuyu çalışıp 1000 soru çözdükten sonra yüzüne bile bakmadıktan sonra unutursunuz zaten.
Ayrıca okul sınavlarında genelde klasik sorular ağırlıklı olur. Öğretmeniniz daha önceden tamamen seçmeli çıkacak dediyse o zaman soruya biraz daha ağırlık verebilirsiniz. Aksi hâlde tekrara ağırlık vermeniz daha iyi olacaktır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.