Sayısal derslerim kötü

Arkadaşın dediğine göre temeli yokmuş tüm derslerin temelini öğrenmek istiyor ise oldukça uzun sürecek. Bu yüzden oldukça sıkı çalışması lazım eğer çalışmayı seviyorsa temeli öğrenmeyi deneyebilir.

Tüm sayısal derslerden temelinin kötü olduğu gözümden kaçmış, özür dilerim. Evet biraz uzun sürecek ama sonunda eğer kendisi istiyorsa güzel şeyler kazanabilir ama istemiyorsa istediği alana yönlenmesi daha iyi olacaktır gelecekte ailesi olmayacak.

Merhaba. 10.sınıfa gidiyorum sayısal derslerim çok kötü. Sayısalda matematik, fizik ve kimya derslerini yapamıyorum sadece biyoloji yapabiliyorum. Sayısalda sadece biyolojim iyi sayısalı hiç yapamıyorum. Sayısal temelim yok. Onun dışında sözel derslerim çok iyi sözel dersleri yapabiliyorum ama sayısal yapamıyorum, olmuyor, sayısalı kafam basmıyor. Ailem sayısal seçmemi, doktor olmamı çok istiyorlar ama sayısal yapamadan da doktor olunmuyor. Sizce ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler hepinize.

Sayılsal sevmemek farklı bir olay, sen yapamıyorum diyorsun temelim yok diyorsun bir de sen bunu yapma deyip kendini gösterememiş kişiler sana sözel dersleri yap demesi gıcığıma gitti.

Sayısal yapmak bir kısımda öğrendiğin konuya bağlı gerisi ise işlem bilgine dayalı toplama çıkarma çarpma bölme değil,
Üslü bilgin denklem vs bunlar ile aranı düzeltirsen işlem kısmını halletmiş olursun ancak konuyu anlaman gerekir aslında konuyu anlaman yeterli eğer kendini geliştirmek istiyorsan bu alanda istersen eşit ağırlık seç ama yine matematik yapman gerekir.

Matematiği halledebilirsen neden sayısal seçemiyesin ki kendine inandıktan sonra ve düzgün bir programla eksiklerini tamamla derim.

Ailenin düşündüğü baskıcı bir olaydır ancak temelini düzeltmek senin elindedir .

Tüm sayısal derslerden temelinin kötü olduğu gözümden kaçmış, özür dilerim. Evet biraz uzun sürecek ama sonunda eğer kendisi istiyorsa güzel şeyler kazanabilir ama istemiyorsa istediği alana yönlenmesi daha iyi olacaktır gelecekte ailesi olmayacak.

Özür dileyecek bir şey yok hocam. Dediğim gibi sıkı çalışmayı dener ise başaramayacağı bir şey yok arkadaşın.

Özür dileyecek bir şey yok hocam. Dediğim gibi sıkı çalışmayı dener ise başaramayacağı bir şey yok arkadaşın.

Çalışıp başarılmayacak hiç bir şey yok, çalışıyorum olmuyor diye bir şeyde yok. Başarı her zaman bir adım ötedir 😉 Konu sahibine başarılar dilerim eğer doktorluğu sende istiyorsan 11.sınıfa geçmeden halletmen gerekiyor. İstemiyorsan kendin istediğin alanda ilerle.

Ailenin istediği değil kendi istediğin mesleği yap.
İlla sayısal meslek yapmak zorunda değilsin, eşit ağırlık şeklinde bir sürü meslek var.

Bende eşit ağırlık okumak istiyorum ama ailem bana eşit ağırlık okuyanlar işsiz kalıyor eşit ağırlıkta güzel meslek yoktur sayısalda çok güzel meslekler var diyorlar.
Hukuk eşit ağırlıkta sözelde değil.

Evet hukuk eşit ağırlıkta.
11.sınıfta dal seçimi olacak bildiğiniz gibi orada sözeli seçin zaten yapamıyorsunuz ailenizin baskı yapmasına gerek yok bence konuşup anlaşın derim senin kararın çünkü.

Bende sözel seçmek istiyorum ama ailem sözel seçmemi istemiyor ailem hep bana sözelde meslek yok sözel okuyanların hepsi işsiz kalıyor diyorlar yoksa gelecek yıl okulumda sözel bölüm olacak seçmek istiyorum ama ailem izin vermiyor zaten okumak istediğim meslek sözelde.
Kendin demişsin, sayısal temelim yok diye. Temel oluşturmadan ne sözeli ve sayısalı yapabilirsin.

Benim sözel temelim var ama sayısal temelim yok.
4 işlem bile bilmiyordum ben, benim zamanım boldu. Yavaş yavaş 1 yılda sağlam temel yaptım istesem 2-3 ayda bile yapılabilirdi. Çalışmaya bağlı.

Bende 4 işlem bile bilmiyorum.

Bende eşit ağırlık okumak istiyorum ama ailem bana eşit ağırlık okuyanlar işsiz kalıyor eşit ağırlıkta güzel meslek yoktur sayısalda çok güzel meslekler var diyorlar.

Evet hukuk eşit ağırlıkta.

Bende sözel seçmek istiyorum ama ailem sözel seçmemi istemiyor ailem hep bana sözelde meslek yok sözel okuyanların hepsi işsiz kalıyor diyorlar yoksa gelecek yıl okulumda sözel bölüm olacak seçmek istiyorum ama ailem izin vermiyor zaten okumak istediğim meslek sözelde.

Hocam bilemedim ben genelde ailemle bir fikir ayrılığı yaşadığım zaman konuşup anlaşıyoruz.
Sözel olmasa bile eşit ağırlık yapmaya çalışın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı