Sayısal mı seçilmeli yoksa eşit ağırlık mı?

Zaten aynı şeyi eleştiriyoruz benim tavsiyem ünilerin azaltılıp veya birleştirilip bölüm sınavlarının olması. Avrupa ve Amerika'da çoğu ülkede öyle. Mesela Amerika'da yanlış bilmiyorsam sadece bir üniversite yeterlilik sınavına giriyorsunuz (Matematik, genel kültür Temel Dil bilimi var ama matematik sınavı bizdeki ortaokul matematiği denklem falan) ardından üniversiteler kendi bölümlerinin kendi sınavını yapıyor. Böylece Tarih okuyacak biri Matematik Fizik. Mühendis olacak biri ise Felsefe Tarih çözmüyor. Ve MEB kitaplarının maalesef şu an MEB'e boş yere zarar ettirdiğini düşünüyorum. Çünkü tarih coğrafya ve felsefe dışında hiçbir kitap bence YKS'ye uygun değil. Ayrıca yine Kanada'lı birinin videosunda Türkiye'nin eğitim sistemini eleştiriyordu sizin lisede gördüğünüz matematiği biz üniversite de bile görmüyoruz diye çok haklı maalesef Fonksiyon Binom Türev cart curt. Bunları herhalde lisede gören (bir de herkes görmek zorunda) tek ülke biziz. Yazık çok yazık. :(

Size katılıyorum hocam tarih, felsefe, din kitabı hariç diğerlerini at çöpe bir işe yaradıklarını görmedim belki biyoloji olabilir bir de (peki dil hakkında ne düşünüyorsunuz 10 sene dil eğitimi görüp hellodan başka bir şey bilmiyoruz ülkece 13 yaşındakı alman kuzenım Almanca Türkçe ve ing biliyordu ana dili gibi.

Benim 2 senem daha var bakalım ama siiz dinleyip Hacı Bayram Veli'yi yazarım kazanırsam eğer.
Son olarak şunu söyleyeyim Annem Gazi İşletme mezunu ve Gazi İşletmede şuan Hacı Bayram Veliye geçti. Yani Gazideki EA ve Sözel bir çok bölüm Hacı Bayrama kaydırıldı. Annem Gazi İşletmeyi kazandığında Ankara Hukukla Gazi İşletme arasında 1 2 puan fark varmış bende sonuçlardan baktım Gazinin çoğu EA bölümü yüksekti. Ama şuan Hacı Bayram Veli işletme çok düşük. Sebebi ise bence Ankara dışındaki insanlar Hacı Bayram Velinin Gaziden ayrıldığını bilmeyip bambaşka bir üniversite sanmaları. Yani Bankacılık dışında bir ea veya sözel bölüm seçersenizde Hacı Bayramı tercih listenize yazabilirsiniz. Ayrıca eski puanlara bakıp Gazinin EA bölümlerinin yerini görebilirsiniz :) umarım istediğiniz yeri kazanırsınız

Size katılıyorum hocam tarih, felsefe, din kitabı hariç diğerlerini at çöpe bir işe yaradıklarını görmedim belki biyoloji olabilir bir de (peki dil hakkında ne düşünüyorsunuz 10 sene dil eğitimi görüp hellodan başka bir şey bilmiyoruz ülkece 13 yaşındakı alman kuzenım Almanca Türkçe ve ing biliyordu ana dili gibi.
Dil konusu zaten bitik. Speaking ve listening temalı dil eğitimi öğreteceğimize deftere 10 kere Where 10 kere Which 10 kere How yazdırıyorlar. İngilizcem lise boyunca en kötü dersim oldu ve son 1 2 yıldır izlediğim diziler 12 yıllık ingilizce eğitiminden daha çok şey öğretti bide Türkçe Altyazılı izlememe rağmen zaten Ülkede ingilizce bilenlerde dizi, kurs, oyun ya da hazırlıktan öğreniyor ben daha bir tane okulda ingilizce öğrenen duymadım. Amerika İngiltere gibi İngilizce konuşan ülkelerde bile yabancı dil öğretiyorlar. Dediğim gibi ülkede ilk değiştirilmesi gereken şey eğitim sistemi. Hem de kökten bir değişiklik lazım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı