Sayısal sorunu

Steveeee

Hectopat
Katılım
3 Aralık 2020
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar şu an 10 sınıfa gidiyorum ve ileride yazılım mühendisi olmak istediğim için sayısal bölümünü seçmek istiyorum. İlk sınavlar yaklaştığında Online derslerden hiçbir şey anlayamadığım için kendi çalışma programımı yaptım ve matematik konusunda oldukça ilerledim. Ancak öğrendiğim konuları anlamış değil de ezberlemişim gibi hissediyorum ve bu sorunu çözemiyorum. Karşıma çıkan sorulara baktığım zaman aklımda o sorunun formülü canlanıyor ve soruda ufacık bir farklılık olduğu anda kafam karışıyor. Bu sorun sınavlar yaklaştığı için bütün konuları bir anda çalışmaya başladığiım için mi oldu bilmiyorum ama bu sorunu nasıl çözebilirim?
 
Sorununu çözmenin tek yolu var sürekli soru çözmek. Matematik öğrenmenin temeli bol bol soru çözmektir. Ezberinizi pratiğe dökmeniz ve artık ezberden çıkıp soru değiştikçe her soruya uygulamanız için farklı soru tipleri görmeniz ve çözmeniz lazım. Çözemeyince bırakmayacaksınız hocanıza çözdüreceksiniz veya en basitinden arkadaşınıza çözdüreceksiniz ve çözümü iyice anlayacaksınız. Bu tekrar ettikçe zaten bir zaman sonra konuyla ilgili gelecek soruların çözümünü öğrenmiş oluyorsunuz ve kendiniz uyguluyorsunuz.
 
İleride yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsanız ve yazılım yazmayı okulda nasılsa öğretirler diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz!
Ben bilgisayar mühendisliği 4.sınıf öğrencisiyim ve yazılım öğrenmeyi okuldan öğrenmeye kalksaydım çoktan başarısız olmuştum. Üniversitede size temelleri ve mantığını öğretirler ancak çalışma hayatında size yeterli donanımı sağlayamazlar. Bu bölümde kendinizi geliştirmeniz gereklidir. Eğer bu bölümü okumak istiyorsanız sizin şimdiden yazılım öğrenmeye başlamanızı tavsiye ederim. Tabii ki matematik ve cebir bir hayli önemli ancak temelinde yazılım yazmayı bilmediğiniz sürece bir etkisi yok. Bu bölümü okumaya kararlıysanız şimdiden kurslara, Online eğitimlere ve kendi geliştirebileceğiniz projelere başlamanızı tavsiye ederim. Bu dediklerimi halletiğiniz sürece bu sektörde kendinizi çok iyi yerlerde bulabilirsiniz.

Kendimi 10. sınıfta bilgisayar mühendisliği okuyacağım diye sınavlara hazırlasam da keşke o zamanlarda yazılım dilleri öğrenmem gerektiğini birileri söyleseydi diye hep içimden geçiririm. Çünkü yazılım size oturup belli program çerçevesinde üniversitede öğretilebilecek bir şey değil. Bunu için yeterli zaman yok. Sizin bir emek sarf edip bu konu hakkında sürekli pratik ve araştırma yapmanızı gerektiren bir konu. Stajlarıma ilk başladığımda benim yapabildiklerimin kat kat fazlasını yapabilen lise öğrencileriyle tanıştım. Kendileri bu sektörün lisesini okuyorlardı. Madem böyle bir hedefim vardı, Anadolu lisesi okumakla çok gereksiz bir şey yaptığım o zaman fark etmiştim.
Size bir 4.sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak tavsiyem budur. Gerisi hallolur. Tabii ki okulun önemi var ancak sizin yaptığınız projeler veya kabiliyetiniz de onun kadar önemli.
 
Yazılım için matematikle aranı iyi yapman gerekiyor. Şu an gördüğün fonksiyon ve polinomlar yazılımın temelini oluşturuyor. Ezberlemek yerine mantığını anlayarak soruları çöz. Kanal olarak Rehber Matematik öneririm.
 
Herkese cevapları için çok teşekkür ediyorum. Daha fazla soru çözmeye başlayıp ayriyeten yeni bir yazılım dili öğrenmek gibi bir hedefim var cevap yazan herkese teşekkürler.
 

Geri
Yukarı