Sayısal öğrencisi olarak diyebilirim ki, sözele geçmenin pek bir anlamı yok. Sorunun kimya veya fizikte ise ve düzeltemeyeceğini düşünüyorsan eşit ağırlık dene. Ama matematiğin pek de bir kaçarı yok gibi. İleride yurt dışı yapmak istiyorum diyorsan sayısal şart, ben istediğim bölümü okur, işsiz kalsam da istediğim hayatı yaşarım diyorsan sözel seçebilirsin. Ve şunu da söyleyebilirim ki, 11. sınıf sayısalı yapamamanın nedeni 9 ve 10. sınıfın eksik olması da olabilir. Söylemesi kolay ama bence önce tyt kısmını bitir. Temel taşları atmadıktan sonra istediğin kadar ayt çalış, yapamazsın muhtemelen.11. sinif sayısal öğrencisiyim fakat hiç yapamadım sayisali. Sözel bölümüne geçmek istiyorum ve dershaneye de gideceğim. Sizce ne yapmalıyım?
EdebiyatSözel için kafandaki bölüm nedir?
Hocam ne olacağınıza kararınızı vermekle başlayın. Hep bir adım ilerisini değil, beş adım ilerisini düşünün.
Kendinize şu soruları sorun:
- X bölümü okuyunca mesleğim ne olacak? (edebiyat için öğretmenlik mesela.)
- Ailemin yüklü veya hazırda parası var mı? (iş yeri açman için ailenin elinden geleni yapacağına eminim.)
- Ben bu işimi sevecek miyim? (istersen doktor ol, işini sevmezsen kendini asan doktorları haberlerde görüyoruz.)
11. sinif sayısal öğrencisiyim fakat hiç yapamadım sayisali. Sözel bölümüne geçmek istiyorum ve dershaneye de gideceğim. Sizce ne yapmalıyım?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.