SCUM Almamak İçin Nedenler

SCUM yapımcılarının neden böyle bir işe giriştiğini anlamakta zorlanıyorum. DayZ NoManSky vb. oyunlardan hiç mi ders almadınız. TUTMAYACAK. Buglarını vs. geçtim oyun çok detaylı. Herkesin harcı değil. Yayıncıların SCUM'u boostlaması ile insanlar gaza gelip alıyor. Oyuncular (genellikle) hız seviyor.Bak Fortnite'a. Sizce yayıncılar hep oynadı diye mi bu kadar tuttu? Peki PUBG neden günden güne oyuncu kaybediyor? Biri yavaş bir oyununu oynaman yarım saat tutarken Fortnite'a çok daha az tutuyor. Oyunda talihsiz bir şey başına geldiğinde çıkıp girmen 30 saniyeyi almıyor. Artık oyuncular hıza yöneliyorlar. Ve sen kalkıp 1 saatlik bir oyunda loot koymuyorsun adam basitinden silah bulunca şükrediyor (Bu ve bundan sonrasında SCUM'dan bahsediyorum). Bu yavaşlığın üstüne optimizasyon sorunu biniyor. Bitmemiş gibi buglar biniyor. Sunucu çökmelerinden bahsetmiyorum bile. Arkadaşlar bu bildiğiniz bir PARA TUZAĞI. Belki size çok zararı olmayacak 32 ₺ adamlara yağ bal oluyor. DayZ ne yaptıysa aynı yoldan gidiyorlar benden demesi, gözünüz açık olsun.
 
Pubg de erken erişimdi hatta neredeyse oyunun adı bugG idi ama millet oynuyordu sonrasında yavaş yavaş buglar düzeltildi. Açıkçası oyunu sevmedim ben fakat buglar illa ki düzeltilecek en azından No man's sky gibi olmamış :).
PUBG erken erişimdeyken oynanabilecek derecedeydi oyun içi buglar vardı sadece. Bunda oyuna girilmiyor.
 
@RodinHills sadece survival oyun oynayan büyük bir kitle mevcut. En büyük örneği ARK. Oyun hızlı değil diye para tuzağı mı oluyor? Erken erişim diye mi para tuzağı oluyor? Dayz gibi oyunlar para tuzağı mesela. Çıkışını daha yeni yapmış bir oyun için bunları söylemek çok cesurken çıkmamış oyuna söylemek apayrı bir cesaret.

Yanlış anlama şahsen erken erişim sevmem ve para vermem. Fakat böyle yorumlar çok saçma geliyor bana.
 
Daha yeni çıkan bir oyun için sabırlı olmak gerek. Optimizasyon sorunu ve buglar hallolacaktır. Ama oynanışı biraz yavaş gibi geldi. Daha çok gelişmesi lazım. Üstelik yayıncılarla reklam anlaşması yapıldığını düşünüyorum. Ne bu daha ilk günlerden beri 60k izleyici ? Oyun genel olarak bana hitap etmiyor. Yürüme simülatörü gibi bir şey.
 
FPS arttırmak için oyunun ayarlarını epic, high, mediumdan ziyade renderını düşürdüğünde arttırabiliyorsun.
 
Oyunu satın almıştım. İade ettim. İade etme nedenim ise sevmememdi sadece.
Asus Fx503-vd model laptopum var, 1050 4gb ekran kartı mevcut. Ne bir drop yedim 1 saatlik oyunumda, ne de FPS düşmesi yaşadım. Çok rahat çalıştırdı.
Benim iade etme nedenim ise oynamayacak olmam. Hayatta kalma oyunları o kadar sıktı ki artık. Bu farklı olur diye düşünmüştüm.
Oyunda single modda 1 saat takıldım, netim kötüydü multisine fazla bakamadım o yüzden yorum yapmayacağım.
Loot yapması eğlenceli değil onu söylemem lazım. Heyecanla gitmedim bir yerlere, çünkü adam çabuk yoruluyordu. Tamam geliştirmemiz lazım adamı da koşu işini standart yapsalardı güzel olurdu. Oyundan soğudum en başta.
Neyse zombiler çıktı karşıma. Birini yumrukla öldürdüm. Diğeri ölmedi bi türlü. Kaçılmıyor da zombilerden. İşin saçma tarafı benim adamdan iyi zıplıyorlardı. Zıplayan zombi mi olur yahu? Sonra zombinin arkasından bi robot çıktı. Ne kadar alakasız şeyler bunlar dedim.
Uzun soluklu ve detaylı bir oyun yapmaya çalışmışlar. Olmamış. Böyle bir şey yapılacaksa loot dolu olmalıydı her yer. Lootlarla insanlar gelişip birbirleriyle çatışmalılardı. En büyük şikayette lootların geç yenilenmesinden kaynaklı olarak görüyorum (tam olarak zaman bilmiyorum ancak kim beklemek ister?)
Bu arada grafikleri çok başarılı buldum. Ortam güzel yapılmıştı. Karakterin hareketleri çirkin olmuş, daha güzel yapılabilir. Şuan oynayan var ancak 2 ay içerisinde oyuncusunun kalmayacağını düşünüyorum.
 
Bence erken erişim oyunu almak geleceği iyi olacak bir oyunsa mantıklı çünkü erken erişimden çıktıktan sonra fiyatlı artacaktır. Bu 32 TL' yi riske atmak. Oyun Erken erişim oyunu bazı hatalar, sorunlar tabii ki olacak ama önemli olan oyun yapımcılarının bunları düzeltip geliştirmesi. Olumsuz yorumların çoğu optimizasyonla alakalı. Haklılar da çünkü oyunu oynayıp deneyimleyemiyorlar bile. Ben 20-50 FPS arasında oynuyorum, oyunu çok beğendim.(GTX 850M ile oynuyorum.) Yıllardır DayZ gibi bir oyun bekliyordum ve daha iyisini buldum. Bu yüzden bu FPS' lere katlanıyorum ve düzelmesini ümit ediyorum.

Güzel ve fazla ayrıntılı bir hayatta kalma oyunu. Umarım gelişir, güzelleşir ve sonu DayZ' ye benzemez. :D
 
Hala günümüzde ki erken erişim oyunlarını 5 yıl önceki ile aynı zannedenler var. Eskiden bahaneler hazırdı erken erişim o yüzden sıkıntılı zamanla düzelecek diye artık bu bahane geçerli değil. Sen bir oyunu daha stabil duruma getirmeden erişime sunuyorsan erken erişimin arkasına saklanmayacaksın. 200'ün üzerinde oyun sahibiyim Steam hesabımda oyunlara para harcama konusu olduğu zaman hiç geri durmam ama paramı da sokakta bulmadım erken erişim oyunlardan uzak durun. Hatta ve hatta ücretsiz ise de uzak durun vaktinizi harcamayın. Emin olun 100 tane erken erişim oyunundan sadece 1 tanesi emeğinize ve paranıza değecektir. O oyununda adı çabuk duyulacağı için kaçırma şansınız yok zaten. Daha yeni çıkmış bir oyun sabırlı olun küçük firma desteğe ihtiyaçları var gibi saçmalıklar ile de oyun sektörünü geriletmekten başka bir işe yaramayan cümleleri de kullanmayın lütfen. Gidin Kickstarter'da projeleri olan kişilere bağış atın daha iyi olur. En azından orada yapımcıların niyetini ileride ne yapmak istediklerini görüyorsun.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı