Bu arada konudaki yorumları okurken farkettim. Üyelerin hangi işletim sistemi ve tarayıcı kullandığı altında görünüyor. Bu yeni tema ve sistemde kişisel bilgilerimizin ne kadarı toplanıyor?

Sistemde e-posta adresiniz, girdiğiniz isim, mesaj atarken kullandığınız IP logları tutuluyor. Bunlar zorunlu.
Teknik soruların yanıtlanmasında kullanıcılara hızlı dönüş yapılması için mesajınızın yanında yazarken kullandığınız işletim sistemi ve tarayıcı bilgisi otomatik olarak gösteriliyor.
Bunlar haricinde sizinle ilgili bir bilgi toplamıyoruz, depolamıyoruz, işlemiyoruz, satmıyoruz. Site kurulduğundan bu yana da bu böyle ilerliyor.
Sitedeki Google reklamları ve Google Analytics Google sistemini kullanıyor, o da Google ile sizin aranızda. İlgi alanlarınıza ve aramalarınıza yönelik reklam sunuyorlar, bu da şahsen benim kendi kişisel hesaplarımda açık tuttuğum bir özellik.
İnternet genelinde ölçüm yapan Alexa ve Comscore da mevcut halleriyle bize istatistik sunuyor ama "Mahmut şöyle biri" tarzında kişiye özel bir veri vermiyor. Genel yaş, coğrafya, ilgi alanı gibi içeriğimizi geliştiren yararlı bilgiler sunuyor.
Teknik bir sorun, hata vb. olmadıkça aksilik olacağını düşünmüyorum. Tabii ki sitenin gelirini sağlayacak reklamlar gösteriyoruz, farklı projeler gerçekleştiriyoruz ve bunları da geliştiriyoruz. Ancak yine teknik bilgiyle harmanlanmış iyi niyet ve İngilizce Best Practices olarak geçen en ideal uygulamaları gerçekleştirmek hedefimiz. Bu konuda ülkemizin ötesinde uluslararası en iyi uygulamaları örnek alıyoruz.
Esas resmi bilgiler kullanıcı sözleşmemizde var ancak ben pratikte şu an kullanıcı verisi toplamama ve bunlarla bir şey yapmama konusunda ülkemizde ve dünya çapına en kullanıcı dostu platformlardan birisi olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.