SDN'nin en kral forum olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle yersiz karşılaştırmalar yapmaktansa her forumun daha iyi olması için çaba göstermeniz daha doğru olur. Bir tarafın eksik yanını görüp ona sırt çevirmek bizlere yakışmaz. Bulunduğumuz ortamı daha iyi hale getirmek için çabalamayıp orayı eleştirirsek farkımız kalmaz.

O zaman büyük yanlış yapıyorsunuz, cümleleri okurken zorluk çekiyor insanlar yazım hatalarından dolayı. Bu kadar üşengeçseniz ve önemsemiyorsanız telefonunuzda otomatik büyük harfle başlama özelliğini açın. Veya bilgisayarınızda shift tuşunu nasıl kullanacağınızı öğrenin.
Kullanıcı adınla güzel örtüşmüşsün .^^

Benim bütün günüm forumlarda geçmiyor, konuşurken büyük harf kullanmıyorum, gündelik ve iş hayatımda da kullanmıyorum.

Ona, okuma yazma öğrenmek deniyor. Herkes okuma yazma öğrenmek zorunda değil, değil mi? Okuma yazma öğrenmediyseniz, yazmaya ve okumaya dayalı platformlarda işiniz ne?

Bu arada konudaki yorumları okurken farkettim. Üyelerin hangi işletim sistemi ve tarayıcı kullandığı altında görünüyor. Bu yeni tema ve sistemde kişisel bilgilerimizin ne kadarı toplanıyor?

Sistemde e-posta adresiniz, girdiğiniz isim, mesaj atarken kullandığınız IP logları tutuluyor. Bunlar zorunlu.

Teknik soruların yanıtlanmasında kullanıcılara hızlı dönüş yapılması için mesajınızın yanında yazarken kullandığınız işletim sistemi ve tarayıcı bilgisi otomatik olarak gösteriliyor.

Bunlar haricinde sizinle ilgili bir bilgi toplamıyoruz, depolamıyoruz, işlemiyoruz, satmıyoruz. Site kurulduğundan bu yana da bu böyle ilerliyor.

Sitedeki Google reklamları ve Google Analytics Google sistemini kullanıyor, o da Google ile sizin aranızda. İlgi alanlarınıza ve aramalarınıza yönelik reklam sunuyorlar, bu da şahsen benim kendi kişisel hesaplarımda açık tuttuğum bir özellik.

İnternet genelinde ölçüm yapan Alexa ve Comscore da mevcut halleriyle bize istatistik sunuyor ama "Mahmut şöyle biri" tarzında kişiye özel bir veri vermiyor. Genel yaş, coğrafya, ilgi alanı gibi içeriğimizi geliştiren yararlı bilgiler sunuyor.

Teknik bir sorun, hata vb. olmadıkça aksilik olacağını düşünmüyorum. Tabii ki sitenin gelirini sağlayacak reklamlar gösteriyoruz, farklı projeler gerçekleştiriyoruz ve bunları da geliştiriyoruz. Ancak yine teknik bilgiyle harmanlanmış iyi niyet ve İngilizce Best Practices olarak geçen en ideal uygulamaları gerçekleştirmek hedefimiz. Bu konuda ülkemizin ötesinde uluslararası en iyi uygulamaları örnek alıyoruz.

Esas resmi bilgiler kullanıcı sözleşmemizde var ancak ben pratikte şu an kullanıcı verisi toplamama ve bunlarla bir şey yapmama konusunda ülkemizde ve dünya çapına en kullanıcı dostu platformlardan birisi olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.

Son düzenleme:
Tamam yorumları okudum size de hak veriyorum ama Technopat Sosyal kuralları bence çok katı!
En ufak yazım hatasından 24 saat ban yiyoruz!
Biz burada yardım almaya çalışıyoruz ve bir tane nokta yüzünden 24 saat boyunca iletişimimiz kesiliyor.
Şimdi bazı arkadaşlar diyecekler seni tutan mı var git başka foruma ama Technopat bu zamana kadar gördüğüm en iyi forum diyebilirim.
Tek istediğim 24 saat ban yerine indirseler 8-4 saate.

Biz burada yardım almaya çalışıyoruz ve bir tane nokta yüzünden 24 saat boyunca iletişimimiz kesiliyor.
Hayır eski sistemdi o. Aynı cezadan 10 kere uyarı almadığınız sürece cezalar süreleri artık 1 ile 3 saat arasında.

Kurallar ve ceza süreleri için tekrar Sosyal Kurallarına göz atabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ne yazdığı bile anlaşılmayan ve nokta koymaktan aciz, bilgisiz ve gereksiz insanlarla dolu bir forumu mu övüyorsunuz?
Aslinda ben de SDN'e üyeyim pek aktif degilim ama üyeleri gayet olgun ve bilgili gibi geldi bana cogu konuda. Belki siz daha hasir nesirsiniz orayla bilmiyorum ama benim gözlemim bu :)
Ben bu forumu seviyorum, sevdirenler sağ olsun. @Neşeli Enginar
Evet @Kıymalı Pide ile gecen sene Marmaris'de bir Otel'de tanistik. Sana Technopat'i önerirken ne dedigimi hatirliyor musun? "Yazdigini göndermeden önce bir kez daha oku!" :) Sen de burada kalici ciktin :)
Nerede, nasıl mutluysanız, yarar görüyor ve sağlıyorsanız bu şekilde devam edebilirsiniz :) Her platformun kendi kuralları, etik anlayışı ve uygulamaları var. Yayından beslenen okurlarda ortak noktaları var.
Bu konuda hak veriyorum onlarca kez söylüyorum bir kez daha söyliyeyim her cöplügün kendi horozu vardir. Kurallari o horozlar kuyar ve uygular bizlerse bu kurallara uymak zorundayiz ama ayni zamanda elestirmeliyiz bize uygun olmayanlari.
Sadece nokta konulmadığı için ceza verilseydi. Dediğin doğruydu ama öyle değil ;)
Biz buradan ne sebeplerden ceza alanlar gördük, yani nokta endise edeceginiz son sey olmali :)
Yok o kurallar güncellendi diye biliyorum, simdi 1 ya da 2 saat ceza aliyorsunuz.

Kendi görüsüm: Technopat candir iyi güzel ama yetkili kadrosunun sanki ara ara ceza atma hevesi ile dolmasi ve bu atilan cezalarin akla zarar olmasi gercekten hos degil. Kac kere haksiz yere ceza alip konu acanlar gördüm, ha ayrica bir de konu acmayanlar var. Yani üye hakkini aramasa (-ki isteseniz konusunu onaylamayip hakkini aramasini bile engelleyebilirsiniz...) bos yere cezalandirilmis oluyor. Biz nasil iletimizi göndermeden önce bir kez daha okuyorsak sanki yetkililer de ceza vermeden önce ben ne yapiyorum acaba? diye kendine bir sormali :)
Uzun bir yazinin icine virgül koymayi unutan adami 1-2 gün cezalandiriyorsaniz o üyenin bunda bir artniyet oldugunu düsünmesi gayet normaldir yani ki ayni hatayi yetkililer ve yöneticiler de yapabilir.
Ben 23 senedir günde %80 yabanci dil konusuyorum, Türkce'yi unutmamak icin sürekli Türkce yaziyorum bilgisayar ortaminda ama burada kendime özel muamele istemiyorum mesela. Aslinda normalde biraz hakkimdir bu ama Türkiye'de yasayan Türk okullarinda okumus Türkce egitim almislarin cogundan daha güzel yazabiliyorum cogu zaman mesela. (Evet kendimi övdüm) :)

Neyse cenem düstü, sizin deyiminizle bu yazimdam dolayi banlamayin ha :)
Seviyorum sizi.

Sevgiler :)

Geçtiğimiz sene ilk üye olduğumda evet biraz acımasız bir sistem vardı. 1-2 harf yüzünden 24 saat ceza alıyorduk. Her olaydan bir ders çıkarmak iyidir.
Bu şekilde doğru kullanmayı öğrendim Türkçe'yi. Ne mutlu bana.
Şu anda moderatör düzenliyor yazıları. Ceza vermiyorlar.

Bu sitenin teknoloji sitesi olduğunu çoğumuz unutuyoruz sanırım. Sıcak ortam, muhabbet, gırgır burada eksik ise bu ihtiyacınızı başka yerlerden giderebilirsiniz. Buraya üye olan büyük çoğunluk teknoloji amaçlı öneri, yaşadığı soruna çözüm niyetiyle geliyor. Videolar, makaleler, incelemeler, kullanıcı deneyimleri sayesinde teknoloji eksiğinizi gidermiş oluyorsunuz. Görebilene, vakti olana okul gibi hizmet var.

İlk zamanlar bende cezaların ağırlığı, üyelerin birbiriyle etkileşimsizliği yüzünden sıcak bir ortam bulamamaktan şikayet ettiğim oldu. Burada vakit harcayıp emek sarf edildiğinde noktalama, imla sebebiyle aldığınız cezalardan çok geriye dönük eski mesajlara, tartışmaya açık gereksiz denilen mesajlara, bir yanlışlık yapılıp verilmiş cezalara canınız sıkılacaktır. Bunlar içinde yapılabilecek bir şey yok ne yazık ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı