Seagate Barracuda 2 TB HDD görünmüyor

Kendook

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Seagate
Anakart
HP Z400 Workstation
Selam dostlar, dediğim gibi bit pazarından 50 TL'ye 2 TB hard disk aldım. Bilgisayarın BIOS'unda hard diskin ismini görebiliyorum ama bilgisayar açılınca diski göremiyorum. Sİzce bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Bilgisayar açılırken başta diskten ses geliyor azıcık sonda gidiyor, bir de bilgisayara ilk bağladığımda dıt dıt diye bir ses de gelmişti. Disk sorunlu mu sizce?

Seagate Barracuda 2TB ST2000DM001 Sabit Disk: Seagate Barracuda 2TB ST2000DM001 Sabit Disk Fiyatları

20220109_210020.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk muhtemelen sorunlu. Başka bir diskiniz mevcut ise o diskle başlatın, aldığınız 2 TB diski de asıl diskinizdeki işletim sisteminize indireceğiniz HDTune ile sağlık testlerinden geçirin.

Büyük ihtimalle arızalı disk. 800 TL'lik şeyi 50 TL'ye almışsın normal.

Evet hocam o ihtimal de var, biz şimdilik diski nasıl çalıştırabiliriz onu konuşalım.

Disk muhtemelen sorunlu. Başka bir diskiniz mevcut ise o diskle başlatın, aldığınız 2 TB diski de asıl diskinizdeki işletim sisteminize indireceğiniz HD Tune ile sağlık testlerinden geçirin.

Diski Windows üzerinde görmiyorum, görebilsem dediğinize bakabilirim. Nasıl gösterebilirim bu diski Windows'a onu anlayamadım. BIOS da görebiliyorum diski.

Herkse sorunlu demiş. Önce bir disk yönetiminde gözüküyor mu ona bir bakalım. Sonrasında disk neden gözükmüyor onu çözelim. Eğer gözükmüyorsa içerisindeki disk mi bozuk üzerine veri yazılamayacak durumda yoksa devre katmanı yani arkasındaki yeşil kısımdaki devrelerde bir sorun mu var. Ona göre önce yargılayalım. Eğer diskin sağlığı iyi durumda ve bilgiyi bize işleyen kısım bozuk ise o kısım değişimi ile HDD kullanılabilir.

Diski Windows üzerinde görmüyorum, görebilsem dediğinize bakabilirim. Nasıl gösterebilirim bu diski Windows'a onu anlayamadım. BIOS'da görebiliyorum diski.
HDTune ile bakmaya çalışın, belki o tanır diski. Ayrıca başlat menüsüne sağ tıklayıp disk yöneticisine basın. Disk orada var mı bir kontrol edin. Ayrılmamış alan olarak gözüküyorsa ayrılmamış alana sağ tıklayıp yeni basit birim diyerek diskte bölüm oluşturun.

Herkse sorunlu demiş. Önce bir disk yönetiminde gözüküyor mu ona bir bakalım. Sonrasında disk neden gözükmüyor onu çözelim. Eğer gözükmüyorsa içerisindeki disk mi bozuk üzerine veri yazılamayacak durumda yoksa devre katmanı yani arkasındaki yeşil kısımdaki devrelerde bir sorun mu var. Ona göre önce yargılayalım. Eğer diskin sağlığı iyi durumda ve bilgiyi bize işleyen kısım bozuk ise o kısım değişimi ile HDD kullanılabilir.

Disk yönetiminde gözükmüyor, ancak BIOS da görebiliyorum. Yeşil kısmındaki devreleri inceledim ve bir sorun kırık vs göremedim.

HD Tune ile bakmaya çalışın, belki o tanır diski. Ayrıca başlat menüsüne sağ tıklayıp disk yöneticisine basın. Disk orada var mı bir kontrol edin. Ayrılmamış alan olarak gözüküyorsa ayrılmamış alana sağ tıklayıp yeni basit birim diyerek diskte bölüm oluşturun.

HD Tune ile şu an denedim gözükmüyor, Windows disk yöneticisinden de baktım gözükmüyor. Windows üzerinde diski görebilsek işimiz çözülmüş olacak aslında.

Disk yönetiminde gözükmüyor, ancak BIOS da görebiliyorum. Yeşil kısmındaki devreleri inceledim ve bir sorun kırık vs göremedim.

HD Tune ile şu an denedim gözükmüyor, Windows disk yöneticisinden de baktım gözükmüyor. Windows üzerinde diski görebilsek işimiz çözülmüş olacak aslında.

Hocam eğer elinizde mevcut ise başka bir HDD'nin kontrolcü kısmını değiştirerek deneyin belki sorun gözle görünecek yerde değildir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı