Seagate Barracuda 2 TB HDD görünmüyor

Kendook

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Seagate
Anakart
HP Z400 Workstation
Selam dostlar, dediğim gibi bit pazarından 50 TL'ye 2 TB hard disk aldım. Bilgisayarın BIOS'unda hard diskin ismini görebiliyorum ama bilgisayar açılınca diski göremiyorum. Sİzce bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Bilgisayar açılırken başta diskten ses geliyor azıcık sonda gidiyor, bir de bilgisayara ilk bağladığımda dıt dıt diye bir ses de gelmişti. Disk sorunlu mu sizce?

Seagate Barracuda 2TB ST2000DM001 Sabit Disk: Seagate Barracuda 2TB ST2000DM001 Sabit Disk Fiyatları

20220109_210020.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de oldu Seagate FireCuda 510 M.2 SSD üzerinde BIOS'ta ismi ve kapasitesi yazıyor ama Windows bir türlü görmüyordu ikinci el almıstım iade ettim. Sizdeki diskte arızalı muhtemelen.

Evet elimde bir tane yedek disk var. Bu dediğinizi nasıl yapabilirim, elimdeki ile uyumlu olur mu acaba?
Her diskin kartı birbiriyle uyumsuzdur. Uyması için sizin diskiniz ile tamamen aynı bir diske ihtiyaç var.

Evet elimde bir tane yedek disk var. Bu dediğinizi nasıl yapabilirim, elimdeki ile uyumlu olur mu acaba?

Üzerindeki komtrolcüleri kontrol edin. Eğer benzer özelliklerde ise sorun yaratmayacağını düşünüyorum. Ama açıkçası o kontrolcü kısmı ile çalışsa bile uzun süre öyle kullanmamalısınız. Ya aldığınız yere iade edersiniz uğraşmamak için ya da uğraşarak 2TB yer elde edersiniz.
Her diskin kartı birbiriyle uyumsuzdur. Uyması için sizin diskiniz ile tamamen aynı bir diske ihtiyaç var.

Benzer özellikli olanlar bir süre kullanılabilir. Ama tam değeri taşımadığı için dediğiniz gibi sorun yaratacaktır. Ben aynı özellikli olan bir devre kartı alınması taraftarıyım. Ama önce çalışıyor mu gerçekten ona bakılması için bu şekilde bir tavsiye verdim.

Üzerindeki komtrolcüleri kontrol edin. Eğer benzer özelliklerde ise sorun yaratmayacağını düşünüyorum. Ama açıkçası o kontrolcü kısmı ile çalışsa bile uzun süre öyle kullanmamalısınız. Ya aldığınız yere iade edersiniz uğraşmamak için ya da uğraşarak 2TB yer elde edersiniz.

Benzer özellikli olanlar bir süre kullanılabilir. Ama tam değeri taşımadığı için dediğiniz gibi sorun yaratacaktır. Ben aynı özellikli olan bir devre kartı alınması taraftarıyım. Ama önce çalışıyor mu gerçekten ona bakılması için bu şekilde bir tavsiye verdim.

AliExpress'te bir adet buldum ancak emin değilim. Başka bir çözüm yolu varsa deneyebilirim. En azından içini açıp bir göz atacağım belki tozlu bir kısım vardır silersem düzelir. BIOS da görüp Windows üzerinde görmemesi gerçekten garip açıkçası.

@Kendook Hocam diski içi ev ortamında açılmaz, sakın öyle bir şey yapmayın, disk direkt çöp olur. Kartını söküp onu temizleyebilirsiniz ev ortamında. Ayrıca sorunun kesin kartında olduğunu bilmediğimiz bir diske kart satın alıp masraf etmek de pek mantıklı olmayabilir fakat deneyebilirsiniz tabii.

AliExpress'te bir adet buldum ancak emin değilim. Başka bir çözüm yolu varsa deneyebilirim. En azından içini açıp bir göz atacağım belki tozlu bir kısım vardır silersem düzelir. BIOS da görüp Windows üzerinde görmemesi gerçekten garip açıkçası.

Diskin olduğu kısmı sakın ama sakın açmayın. O kısım zaten en üst düzeyde korumalıdır. Toza ve su girmelere karşı dayanıklıdır. Veri kaybı olmaması için. O yüzden sakın ama sakın içini açmayın. Devreyi çıkarabilirsiniz ama içini asla.

Ayrıca sorunun kesin kartında olduğunu bilmediğimiz bir diske kart satın alıp masraf etmek de pek mantıklı olmayabilir fakat deneyebilirsiniz tabii.

Haklısınız. Şu an için en masrafsız çözüm olan silmekle başlayacağım.

@Kendook Hocam diski içi ev ortamında açılmaz, sakın öyle bir şey yapmayın, disk direkt çöp olur. Kartını söküp onu temizleyebilirsiniz ev ortamında. Ayrıca sorunun kesin kartında olduğunu bilmediğimiz bir diske kart satın alıp masraf etmek de pek mantıklı olmayabilir fakat deneyebilirsiniz tabii.

Diskin olduğu kısmı sakın ama sakın açmayın. O kısım zaten en üst düzeyde korumalıdır. Toza ve su girmelere karşı dayanıklıdır. Veri kaybı olmaması için. O yüzden sakın ama sakın içini açmayın. Devreyi çıkarabilirsiniz ama içini asla.

Tamamdır, teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

@Esdeath.xyz @pedroz_1999 Arkadaşlar kartın arkasında şöyle bir çizik farkettim, bu sorun oluşturur mu?
20220109_225317.jpg
20220109_225403.jpg

Son düzenleme:
@SIR_INDO_SCARF @Mehmet Taban Arkadaşlar kartın arkasında şöyle bir çizik fark ettim, bu sorun oluşturur mu?
20220109_225317.jpg
Önemli bir devrenin üstünden geçmiyor gibi fakat bir tane oradaki küçük noktanın üzerinden geçmiş. O da ne işe yaramakta bilmiyorum. Bu kartta bir işler olabilir. İsterseniz fiyatı makul ise yeni kart söyleyebilirsiniz. Ayrıca diskin bir fotoğrafını atar mısınız?

Haklısınız. Şu an için en masrafsız çözüm olan silmekle başlayacağım.

Tamamdır, teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

@Esdeath.xyz @pedroz_1999 arkadaşlar kartın arkasında şöyle bir çizik fark ettim, bu sorun oluşturur mu?Eki Görüntüle 1266047Eki Görüntüle 1266050

Yaratmaz. Zaten o kısım nötr olduğu için sorun yaratmaz. Ama eğer orası metal kısmına deyiyorsa o zaman sorun yaratabilir belki. Tahminimce orası negatif ortak kısım. Eğer pozitif olsaydı ki öyle büyük kısmı yapmazlar sorun çıkartabilirdi.

Orayı ufak bant ile kapatarak deneyin bir de o zaman.
Bu arada devreyi görünce sanki üzerinden parça alınmış gibi duruyor ama tam emin olamadım. Muhtemelen üretim sırasında gerek olmadığı için koyulmamışlar. Başka bir devre ile deneyin derim. Ama bu sefer farklı isim olarak gözükebilir haberiniz olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı