Seagate Barracuda 2 TB HDD görünmüyor

Kendook

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Seagate
Anakart
HP Z400 Workstation
Selam dostlar, dediğim gibi bit pazarından 50 TL'ye 2 TB hard disk aldım. Bilgisayarın BIOS'unda hard diskin ismini görebiliyorum ama bilgisayar açılınca diski göremiyorum. Sİzce bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Bilgisayar açılırken başta diskten ses geliyor azıcık sonda gidiyor, bir de bilgisayara ilk bağladığımda dıt dıt diye bir ses de gelmişti. Disk sorunlu mu sizce?

Seagate Barracuda 2TB ST2000DM001 Sabit Disk: Seagate Barracuda 2TB ST2000DM001 Sabit Disk Fiyatları

20220109_210020.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli bir devrenin üstünden geçmiyor gibi fakat bir tane oradaki küçük noktanın üzerinden geçmiş. O da ne işe yaramakta bilmiyorum. Bu kartta bir işler olabilir. İsterseniz fiyatı makul ise yeni kart söyleyebilirsiniz. Ayrıca diskin bir fotoğrafını atar mısınız?

Bulabilirsem alırım hocam. Kartı sökülmüş olarak fotoğrafını ekledim.

Yaratmaz. Zaten o kısım nötr olduğu için sorun yaratmaz. Ama eğer orası metal kısmına deyiyorsa o zaman sorun yaratabilir belki. Tahminimce orası negatif ortak kısım. Eğer pozitif olsaydı ki öyle büyük kısmı yapmazlar sorun çıkartabilirdi.

Orayı ufak bant ile kapatarak deneyin bir de o zaman.
Bu arada devreyi görünce sanki üzerinden parça alınmış gibi duruyor ama tam emin olamadım. Muhtemelen üretim sırasında gerek olmadığı için koyulmamışlar. Başka bir devre ile deneyin derim. Ama bu sefer farklı isim olarak gözükebilir haberiniz olsun.

Bilemiyorum, aslında yüzeyini detaylı olarak inceledim sıkıntılı bir şey göremedim çizik dışında açıkçası. Bant ile kapatıp deneyeyim metal bir yere deymiyor ama.
Farklı bir hard disk vardı kartı uymadı, diğer bir hard disk kartını deneyeceğim.

20220109_230339.jpg

20220109_230408.jpg

20220109_230416.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı