Seagate Barracuda HDD %100 kullanım

Amerseo

Hectopat
Sistemimde Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 Harddisk ve Toshiba OCZ 480GB TR200 SATA 3.0 2.5" SSD'yi birlikte kullanıyorum. Bilgisayar açıldığı andan itibaren HDD kullanımım görev yöneticisinde performans kısmında %100 gözüküyor ve inmiyor. Bu da bilgisayarın sürekli donmasına sebep oluyor. İşlemler kısmında ise bu %50'ye sabit. HD Tune Pro'da health kısmı OK gözüküyor, Error Scan kısmına scan yaparken de HDD'nin hızı sabit kalıyor. Bununla alakalı bir çözümü olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet HDD değiştirmek. %100kullanması ölmüş demektir ufak bir ihtimal virüs de bulaşmış olabilir Kaspersky ya da malwarebytes ile tarama yapın ama sanmıyorum virüs olduğunu. HDD'niz ölmek üzere bence önemli yedeklerinizi alın çok yaşamaz o çünkü. Hız testi de atabilir misiniz bu arada.
Sistemde bir soruna sebep oluyor mu bu sorun?
??? Sürekli donar HDD %100 çalışırsa. Özellikle açık dünya oyunlarında full donma vs. yaşayabilir. Yazma-Okuma hızı çok düşüktür. Normal oyunlarda da yıllar içinde falan yükleme yapar.
@TedeX sorunu şu şekilde çözmüş ona da bi bakın isterseniz

@TedeX
Sorunu çözdüm, maalesef hiç düşündüğünüz gibi bir sebep yokmuş. Verilen tüm tavsiyeleri denedim ama olmadı daha sonrasında Monster Kontrol Merkezi'ni (Monster Laptoplarda bulunan klavye ışığını, ekran renklerini, fan hızlarını ayarlayabildiğiniz bir uygulama) açtığım anda harddiske yine aynı şeyin olduğunu fark ettim. Önce Low Level Format attım, daha sonrasında MKM'yi sildim. Sorun tamamen çözüldü. Acaba formattan mı yoksa MKM'den dolayı mı diye anlamak için MKM'yi tekrardan kurdum ve sorun tekrardan oluştu. MKM'yi sildim ve artık hiçbir sorun yok. Yani tüm hata Monster'ınmış. Benim laptop sürümümün uygulaması bozuk anlayacağınız. Eğer elinde ABRA A7 V11.1 olan varsa ve bu sorunu yaşıyorsa Monster Kontrol Merkezi'ni silerek çözebilir.

Artı -1 Eksi
Sistemde bir soruna sebep oluyor mu bu sorun?
Dediğim gibi ilk açıldığında donma yapıyor biraz beklersem sonradan düzeliyor.
Evet HDD değiştirmek. %100kullanması ölmüş demektir ufak bir ihtimal virüs de bulaşmış olabilir Kaspersky ya da malwarebytes ile tarama yapın ama sanmıyorum virüs olduğunu. HDD'niz ölmek üzere bence önemli yedeklerinizi alın çok yaşamaz o çünkü. Hız testi de atabilir misiniz bu arada.

??? Sürekli donar HDD %100 çalışırsa. Özellikle açık dünya oyunlarında full donma vs. yaşayabilir. Yazma-Okuma hızı çok düşüktür. Normal oyunlarda da yıllar içinde falan yükleme yapar.
@TedeX sorunu şu şekilde çözmüş ona da bi bakın isterseniz
Hocam hız testleri yaklaşık ilk gün kullandığım gibi, bu arada alalı yaklaşık 6 ay oldu HDD'yi ve 6 ay içinde ölmeye başlayacağını sanmıyorum. Ayrıca dediğim gibi HD Tune Pro testlerinde de sıkıntı yok gözüküyor.

Dediğim gibi ilk açıldığında donma yapıyor biraz beklersem sonradan düzeliyor.

Hocam hız testleri ilk gün kullandığım gibi, bu arada alalı yaklaşık 6 ay oldu HDD'yi ve 6 ay içinde ölmeye başlayacağını sanmıyorum. Ayrıca dediğim gibi HD Tune Pro testlerinde de sıkıntı yok gözüküyor.
İlk gün kullandığınızdan beridir hızı kaç,bir de kasanızı taşıyorsanız olabilir. Vidalarla iyi sıkıştırdığınızdan eminsiniz değil mi? HDD sallanmayı hiç sevmez çünkü,yine de hız testi yapın. Benim 2sn'de bir kafa vurup donan HDD'ime de HD Tune Pro mükemmel diyordu. O yüzden programlara çok güvenmeyin derim. Hız testi yapın bize söyleyin ona göre karar verelim.

İlk gün kullandığınızdan beridir hızı kaç,bir de kasanızı taşıyorsanız olabilir. Vidalarla iyi sıkıştırdığınızdan eminsiniz değil mi? HDD sallanmayı hiç sevmez çünkü,yine de hız testi yapın. Benim 2sn'de bir kafa vurup donan HDD'ime de HD Tune Pro mükemmel diyordu. O yüzden programlara çok güvenmeyin derim. Hız testi yapın bize söyleyin ona göre karar verelim.
Şuan bir baktım, önceden 240 250 mb/s okuma alıyordum ama o arkada google, antivirüs programı vs açık olduğu için düşmüş olabilir ama yazma hızının bu kadar düşük olmasını anlayamadım. Önceden 200mb/s alıyordum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    21,3 KB · Görüntüleme: 52
Şuan bir baktım, önceden 240 250 mb/s okuma alıyordum ama o arkada google, antivirüs programı vs açık olduğu için düşmüş olabilir ama yazma hızının bu kadar düşük olmasını anlayamadım. Önceden 200mb/s alıyordum.
Dediğim gibi zaten asıl yazma hızında düşük oluyor böyle durumlarda. Garantiye vermenizi öneririm. Kullanıcı hatası demezler umarım ama bu donanımsal bir sorun yazılımsal değil o yüzden burada çok yardımcı olabileceğimizi sanmıyorum. Yeni almışsın zaten. Garantiye ver böyle kullanırsan daha da kötüye gidebilir özellikle kafa falan sıkışıyorsa.

Dediğim gibi zaten asıl yazma hızında düşük oluyor böyle durumlarda. Garantiye vermenizi öneririm. Kullanıcı hatası demezler umarım ama bu donanımsal bir sorun yazılımsal değil o yüzden burada çok yardımcı olabileceğimizi sanmıyorum. Yeni almışsın zaten. Garantiye ver böyle kullanırsan daha da kötüye gidebilir özellikle kafa falan sıkışıyorsa.
Eyvallah hocam tanıdık bir bilgisayarcıya da gösterip öyle yapacağım. Ama o zamana kadar bilgisayarı kullanmam gerekiyor ve windowsum hem ssd de hem hdd de olmasına rağmen bilgisayar windowsu hdd üzerinden açıyor bu da böyle bi durumda bilgisayarı çok zor kullanılır hale getiriyor. Bu bilgisayarın windowsu ssdden açmasını sağlayabilir miyim, bir bilgin var mı nasıl yapacağımla alakalı? Anakartım: ASUS PRIME B450M-K 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 DVI VGA mATX Anakart

arama kısmına

Msconfig yaz sonrasında üst sekmelerden başlatma kısmını seç,SSD'nde kurulu olan windowsu varsayılan olarak seç diğer windows'u da sil.

arama kısmına

Msconfig yaz sonrasında üst sekmelerden başlatma kısmını seç,SSD'nde kurulu olan windowsu varsayılan olarak seç diğer windows'u da sil.
Hocam msconfigden başlatma kısmına gelince bende başlatma seçenekleri için görev yöneticisindeki başlatma kısmını kullanın diyor. Görev yöneticisindeki başlatma seçenekleri kısmında ise böyle bir şey bulamadım. Bir de şuan HDD kullanımım normale döndü arada %70 lere fırlasa bile normal %0-%15 arası değerlerde geziyor şuan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı