Seagate ST1000DM010 1TB diskin bağlantısı kesiliyor

PingBey

Decapat
Katılım
29 Ocak 2021
Mesajlar
39
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16gb
İşlemci
Ryzen 5 3600
Bir sene önce aldığım anakart ara ara HDD güç vermeyi kesiyor. Güç kablosuyla SATA kablosunu çıkar tak yaptığım zaman geçici olarak sorun çözülüyor ama sorun devam etmekte. Bu sorunun kaynağı nedir?
Kasa içi kablo düzeni mi?
Güç kaynağı sorunu mu?
Yoksa anakart problemi mi?

Anakart: ASUS TUF Gaming A-520M Plus.
Güç kaynağı: Cooler Master MWE 650W 80+ Bronze v2.
Hard disk: Seagate ST1000DM010 1TB.
 
Merhaba aynı sıkıntıya benzer bir durum bende de vardı. PC çalışırken sanki HDD'nin güç kablosunu takıp yeniden bağlamışsın gibi ekrana uyarı veriyordu. LLF denedim olmadı. Bad sector taradım olmadı. Çözümü ise çok basitmiş, HDD kablosu, kasa kablolaması kötü olduğu için ben ne kadar kontrol etsemde tam oturmadığı için oluyormuş. Kasanın yan kapağını açıp düzgünce oturtup bir test edebilir misin?
 
Benim anakartın sata portları çok gevşek, temizlerken oynattıysam geri sökmek zorunda kalıyorum ve sök tak yapıyorum. Kablolar gergin olmasın.
 
Benim anakartın SATA portları çok gevşek, temizlerken oynattıysam geri sökmek zorunda kalıyorum ve sök tak yapıyorum. Kablolar gergin olmasın.

Bende aynı şekilde kablolamayı düzeltince sorun 1-2 haftalığına düzeliyordu. Sorunun Diğer parçalardan olabileceğinden dolayı konuyu açtım. Yine de teşekkür ederim daha iyi kablo düzeni için uğraşacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı