Seboreik Dermatit

Rivoxile

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. Başlıkta bahsettiğim hastalıktan muzdaribim. Saç derisinde sarı sarı pullar oluşuyor. Saçımı yıkadıktan sonra iyice belirginleşiyor ve kepeklenme yapıyor. Bundan nasıl kurtulabilirim?

Bende de 12 senedir aynı problem var ve sanırım sebebi candida mantarı. Ama çözümü bulamadım ve işin kötü yanı son 3 sene içinde kaşlarıma kadar indi. Kıl olan heryerimde oluyor ve çok can sıkıyor. Benim ayrıca bi sıkıntım var bu konuda, çok titiz olduğum için delirme derecesine geldim. Titizlik hastalık gibi bende bir de bu illetle sınanıyorum.

Son düzenleme:
Birkaç yıl önce aynı sorun bende de vardı. Doktor reçetesiyle Bilim İlaç firmasının Ketoral şampuanını ve ismini hatırlayamadığım tablet bir ilaç kullandım. 1 ay gibi bir süre kullandıktan sonra hiçbir sorunum kalmadı. İstanbul'da ikâmet ediyorsanız Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi'nden randevu almanızı tavsiye ederim.

Bende de var bu hastalık. Vichy Dercos yağlı saçlar için olan şampuanı kullanıyorum, şampuana harcadığım paranın haddi hesabı yoktu. En çok bu işe yaradı.

Tedavisi yok. Bende de aynı sorun var. Tedavi adı altında her türlü kortizonlu merhem krem ve şampuan belirtileri bir süre baskılar. Baskıladıktan bir süre sonra aynı etkiyi vermez olur ve sorunlarımız devam eder. Strese bağlayanlar 2 adım ötede dursunlar. Stres küpü olan tanıdıklarımda hiçbir şey yokken stresin s'sini bilmeyen insanlar bu sorunları yaşayabiliyor.
Size tavsiyem yolmamanız ve kaşımamanız. Cildimizde sebum denen cildimizi tahriş eden bir sıvı üretiliyor ve bu cildimizi yakıyor. Yaktıkça kaşınıyor ve daha çok kaşıyoruz. Yoldukça akıntı oluyor yağ gibi vıcık vıcık. Kiminin kulak için kiminin kulak arkası kiminin göğüs arası bazen her yer olabiliyor. Düzenli duştan başka pek şans olmuyor.

Tedavisi yok. Bende de aynı sorun var. Tedavi adı altında her türlü kortizonlu merhem krem ve şampuan belirtileri bir süre baskılar. Baskıladıktan bir süre sonra aynı etkiyi vermez olur ve sorunlarımız devam eder. Strese bağlayanlar 2 adım ötede dursunlar. Stres küpü olan tanıdıklarımda hiçbir şey yokken stresin s'sini bilmeyen insanlar bu sorunları yaşayabiliyor.
Size tavsiyem yolmamanız ve kaşımamanız. Cildimizde sebum denen cildimizi tahriş eden bir sıvı üretiliyor ve bu cildimizi yakıyor. Yaktıkça kaşınıyor ve daha çok kaşıyoruz. Yoldukça akıntı oluyor yağ gibi vıcık vıcık. Kiminin kulak için kiminin kulak arkası kiminin göğüs arası bazen her yer olabiliyor. Düzenli duştan başka pek şans olmuyor.
Benim kaşlarımın içinde sakallarımın içinde burnumun etrafında kulağımın içinde çıkıyor saçımda yok.Doktor tedavisi yok sadece geçici çözümü var dedi.Gerçekten de çok can sıkıcı 3 seneye kadar hiçbir şey yoktu birden bire çoğalmaya başladı.Artık uyandığım zaman tuvalette ilk işim yüzüme bakmak değil çıkan yaralara bakmak oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı