Seçim, 14 Mayıs 2023'de olacak!

Genelde 14 Haziranda seçim oluyor bu tam tarih seçim ve erdoğan erken seçimi çekmesseydi aday olamayacaktı.

Ama 14 Haziranda seçim olacağını hiç konuşulmadı ve 14 Mayısta olacağını söyleniyordu ama belli değildi sonra erdoğan erken seçimi kabul etti imza attı.
Erken seçim kararı sadece Meclis'ten çıkarsa Erdoğan aday olabiliyor.
Şimdi kendisi Meclis'in ve Cumhurbaskanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verdi.
Bu durumda aday olamıyor. Bakarsınız olmayacak duaya amin demeyip dokunulmazlık kazanmak için milletvekili adayı olabilir.
Başvuru yaparsa YSK'nin reddetmesi lazım. Erdoğan kaybedecek durumda iken YSK göz göre göre Anayasa'yı ihlal edebilecek mi bakalım?

Erdoğan'ın kazanacağı kesin bir bilgidir. Malum insan aday olduktan sonra... (ak partili değilim.) Her sene ak parti gidecek falan diyorsunuz hiçbir şey olmuyor adam 20 senedir ülkenin başında şimdi niye gitsin?

Erdoğan'ın adaylığı açık bir şekilde yoruma açık olmayan tartışmasız anayasa ihlalidir
Adaylık ve seçimi (madde 101)

Cumhurbaşkanı'nın görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.

Erdoğan'ın kazanacağı kesin bir bilgidir. Malum insan aday olduktan sonra... (ak partili değilim.) Her sene ak parti gidecek falan diyorsunuz hiçbir şey olmuyor adam 20 senedir ülkenin başında şimdi niye gitsin?

Ben ikna oldum bütün gizli akpliler ak partili değil zaten 🤠

Yok kanka ben asla ve asla PKK yanlısı bir partiye oy vermem bak bana zafer de memleket de veririm ama vallahi HDP'ye oy vermem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı