Seçimleri kim kazanacak?

• Konuyu başlatan Mogl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 248
  • Görüntüleme 11.908
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dibine kadar reis kazanacak. Muhalif olan kesim iktidarı destekleyen seçmeni dinlemiyor onlara kalsa camiler bombalansın Müslüman olanlar katledilsin tarzı bir anlayışları var. Adam gibi cevap verecek bir insanları dahi yok içlerinde s-400'den kızılelmaya kadar kapatacağız diyen bir taraf var bir diğer tarafta da ekonomi ve eğitim de batırdık ama yapacağız diyen ve 20 yıldan beri söz verdiği her şeyi yapan 80 yılı aşkındır bu ülke de ki sömürü düzenini bozan bir iktidar var. Azıcık mantığını kullanan iktidarın Müslüman Türk'ler sayesinde ayakta kalacağını görecektir zaten...
Açıkça söylüyorum, kemal kılıçdaroğlu, erdoğan ve benim gibi bir vatansever çıksın tvye bunlar vaad üzerine çıksınlar. Emin ol kaybederler. Akp ve seçim vaadlerinin altı üstü boş şeyler. Senin başkan nedense tv çıkmaktan kaçınıyor. Neden acaba?

Bunların hepsi o kadar komik ki :) sana çok net ve temel bir şey söyleyim "insan hayvandan farklı olan zihniyle (ki bu farklı kullanma bir karardır) tanrıya veya allaha si..tir çekmiş bir canlıdır" yani yaşadığımız hayatın tanrısı veya kölesi biziz tanrı olma veya köle olma tercihi tamamen bizim elimizde.. aslında doğal insan köle zihnini kullananın tanrı olduğu da neredeyse istisnasız görülmekte. o yüzden ceza kanunları vardır yani senin yaptığını allah değil insan bile cezalandırır. hepsi tamamen bizimle alakalı.
Not: en basit şunu düşünür normal bir insan "allah herşeyi biliyor , başkaları beni öldürebilir ben bile kendimi öldürebilirim ama hiç birşey yapmıyor öyle izliyor" ee knk bana bir faydan yoksa bi uzaa be der :) yani bilip bilmemesi bir şeyi değşitirmiyorsa varılacak nokta bu olur.
Düşüncene saygı duyarım bu insanın Allah'a ve ahirete olan inancı ile alakalı bir şey. Allah'a ve ahirete inanmayan biri için dediklerin doğru hak veririm. Allah'a ve ahirete inanan kişi de ceza ve mükafatı ahirette alacağına inanıyor. Tercih meselesi ben ikisine de saygı duyarım. İnsanların inançları kendisini ilgilendirir istediğine inanabilir. Ben sadece İslamiyet'teki karşılığını yazdım. Allahın varlığı yokluğu vs tartışmak mantıksız isteyen inanır isteyen inanmaz. Kişisel tercih ikisine de saygı duyarım.

Haklısın imar affı da göklerden geldi zaten.
Ben İslam'da olanı söyledim. İslam'ın doğru kabul ettiği Kuran-ı Kerim'de böyle geçiyor. Müslümanım diyorsanız kitabınızı okuyarak başlayabilirsiniz dininizi öğrenmeye. Öyle bir niyetiniz yoksa Müslümanım derken samimi değilsiniz zaten.

Öyle bir niyetiniz yoksa Müslümanım derken samimi değilsiniz zaten.
Sen de Allah oluyorsun sanırım, birinin imanını sorgulamak kula düşmüyor çünkü. Bu depremlerde ölümler nedense Japonya, Şili gibi ülkelerde ilahi bir takdir olmuyor da bu coğrafyada oluyor ne hikmetse... Nasıl bir kaderse bu tür depremler sadece fay hatlarında oluyor, nasıl bir kaderse bu coğrafyanın "tek gerçek dine" inanan insanlarına işliyor.

Fayın üstüne ve çevresine çürük bina yapanlar bu kaderde pay sahibi değil, buna onay verenler de pay sahibi değil, oy için sürekli bir şeylere af çıkaranlar pay sahibi değil, takdir-i ilahi dostum evet. :D

Son düzenleme:
Aklım çok karıştı sizce bu seçimleri kim kazanacak? CHP kazanır diyorum EYT vesaire çıktı kazanamaz dedim. Şu an ülke çok karışık bu durumda kim kazanır sizce?

AKP gidici dostum içiniz rahat olsun.

Bu afetten sonra AKP'ye verenin psikolojik, akılsal sorunları vardır muhtemelen.
Kafam çok karışık, sanırım akpye basacağım.

Sen de Allah oluyorsun sanırım, birinin imanını sorgulamak kula düşmüyor çünkü. Bu depremlerde ölümler nedense Japonya, Şili gibi ülkelerde ilahi bir takdir olmuyor da bu coğrafyada oluyor ne hikmetse... Nasıl bir kaderse bu tür depremler sadece fay hatlarında oluyor, nasıl bir kaderse bu coğrafyanın "tek gerçek dine" inanan insanlarına işliyor.

Fayın üstüne ve çevresine çürük bina yapanlar bu kaderde pay sahibi değil, buna onay verenler de pay sahibi değil, oy için sürekli bir şeylere af çıkaranlar pay sahibi değil, takdir-i ilahi dostum evet. :D
İslamda böyle geçiyor. İnanmak zorunda değilsiniz. Kanıtlarıyla birlikte gösterdim. Müslümanım diyorsan kitapta yazana inanacaksın.

Son düzenleyen: Moderatör:
@433725 kader olduğu gibi tevekkül inancı da var islamda. Dinini yarım yamalak biliyorsun onca ölen insanın ahını alıyorsun. Sen elinden geleni yaptıktan sonra gerisini Allah’a bırakırsın, o zaman kader olur. Senin o mantıksız zırvana göre hasta olduğunda da doktora gitmene, ilaç almana gerek olmuyor sonuçta kaderde ne varsa o olur. Mantıklı mı bu sence? İslam’daki kader inancına göre Allah her şeyi biliyor ve yazıyor, o yazdıklarını sana zorla dayatmıyor. Senin “kader bu” deyip ortaçağdan kalma inek bokundan evde oturup depremde öleceğini önceden biliyor. Sen tevekkül edip, evini düzgün inşa edersen, deprem çantası gibi, tatbikatlar gibi gerekli hazırlıkları yaparsan kaderinde de depremde ölmek olmaz. Başka bir örnek de sigara. Madem her türlü aynı tarihte olecegim senin inancına göre, paso sigara alkol gomeyim sonuçta bir şey değişmeyecek. Sacmalik, değil mi?

Ulan ateist adama bile islam savundurtuyorsunuz ya, pes cidden. Sonra niye Avrupa bize barbar diyor, ülkeye almıyor, muslumanlara terorist gözüyle bakıyor diyorsunuz. Saçma saçma iş yapıyorsunuz da ondan. İslama en büyük zararı yine sen ve senin gibi saçmalayan muslumanlar veriyor.

Ben İslam'da olanı söyledim. İslam'ın doğru kabul ettiği Kuran-ı Kerim'de böyle geçiyor. Müslümanım diyorsanız kitabınızı okuyarak başlayabilirsiniz dininizi öğrenmeye. Öyle bir niyetiniz yoksa Müslümanım derken samimi değilsiniz zaten.
Mevzu İslam'da yazıp yazmaması değil. Mevzu devlet büyüklerinin kader,Kuran'da yazıyor diyerek işi geçiştirmeye çalışmaları. Tedbir bizden takdir Allah'tandır. Önce önlem alacaklar,sonra yine bu tarz şeyler olursa(ki öyle bir durumda asla bu kadar kötü olmaz) kader,Allah'ın takdiri diyebiliriz. Hiçbir şey yapmadan kader demek doğru değil,dine de uygun değil. Bence Kuran'daki kader ve tevekkül inancıyla alakalı kısımları tekrar okumalısın.

Düşüncene saygı duyarım bu insanın Allah'a ve ahirete olan inancı ile alakalı bir şey. Allah'a ve ahirete inanmayan biri için dediklerin doğru hak veririm. Allah'a ve ahirete inanan kişi de ceza ve mükafatı ahirette alacağına inanıyor. Tercih meselesi ben ikisine de saygı duyarım. İnsanların inançları kendisini ilgilendirir istediğine inanabilir. Ben sadece İslamiyet'teki karşılığını yazdım. Allahın varlığı yokluğu vs tartışmak mantıksız isteyen inanır isteyen inanmaz. Kişisel tercih ikisine de saygı duyarım.
Ben ahirete ve allaha inancı (ki allaha inanmıyorum diyende inanıyor bana göre) basit olarak ele almak daha iyi diye düşünüyorum hem herkes daha iyi anlar böyle olunca.. dindarlara göre ahiret kesinlikle var ve sonsuz (sanırım) ve dini vecibelerini yerine getirdiğinde cennete gitme olasılığı yüksek hatta tam anlamıyla yaparsa kesin gibi.. böyle bir durumda dindarların dünya hayatını önemsememeleri gerekiyor ki çok doğal insanların dışında bunun fazla olmadığını görüyorum. yani sanki ahiretin olup olmadığı ile ilgili bir tereddüt var. bu sorulmaz sorulsa zaten kesinlikle ahiret vardır cevabı gelir.. hani bir laf vardır kadının ne dediğine değil ne istedğine bakacaksın dindarlar içinde aynen böyle.. ahiret var diyor cennet var diyor ama çatır çatır dünya hayatını da yaşıyor. knk bu ne iş! özellikle yeni nesil dindarlarda bu aşırı derecede yani insanda şu hissi uyandıryıor "mükemmel bir tiyatro izliyorum tıpkı gerçek" allah kolaylık versin ne diyeyim. ben gerçekten cennete insansam dinden başka hiç birşey düşünmem ve yapmam. sadece hayatta kalmak için (bunuda allahın istedği gibi düşündüğümden) su içer-yemek yer ve uyurum ve bazı temel ihtiyaçlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı