Şeker zararlı mıdır?

Her şeyin dozu vardır. Şekerin de aynı şekilde bir doz sınırı var. Olması gerekenden çok daha fazla tüketiliyor güncel ürünlerle. Evet ideal tüketimde zararı yok ama yeme alışkanlıklarına bakınca şekere fazla yükleniyor insanlar.
 
Fazla şeker tüketimi vücudumuz için zararlı olabilir. Şekerin içindeki glukoz, enerji kaynağı olarak kullanılır, ancak aşırı tüketildiğinde vücudumuzun işlevlerini etkileyebilir. Örneğin, yüksek şekerli bir diyet, obezite, tip 2 diyabet, kalp hastalığı, karaciğer yağlanması, diş çürümesi ve diğer sağlık sorunları riskini artırabilir.

Ancak, tamamen şeker tüketimini kesmek veya çok düşük bir seviyeye indirmek de doğru bir yaklaşım değildir. Vücudumuzun enerji ihtiyacını karşılamak için glukoz ihtiyacı vardır ve sağlıklı bir diyet, glukozun yanı sıra lif, vitaminler, mineraller ve diğer besinleri içermelidir. Önemli olan şey, şeker tüketimini sınırlamak ve sağlıklı bir diyet içinde uygun bir denge sağlamaktır.
 
Yakmazsan asiri zararli. Vucut insulini bir anda basiyor ve vucudun dengesi yerle bir oluyor hemen kana karisan sekerlerde. Bagisikligin duser, Yaglanirsin ve kilo alirsin. Glikojen depolarsin bu da kilodur. Bi sure sonra pankreasin dayanmayip seker hastasi olacaksin. Gun icinde su ihtiyacin artip sindirim sistemin hizlanacak bu da tuvalet ihtiyacinin artmasi demek.
 
Şekeri nereden aldığın daha önemli. Mevyeden aldığın şekerle toz şeker aynı şey değil. Bir bakıma meyvedeki şeker zararlı olmanın aksine alınması gerekiyor.
Fark eden bi sey yok fazla alirsan o da yan etki olarak doner. Tek fark fruktozun karacigerde isleniyor olmasi. Bu da kana karisimini yavaslatir.
 
Şeker zararlı mıdır? Eğer zararlıysa neden bazı doktorlar zararlı olmadığını söylüyor?
Hangi şeker? Doğal şeker mi yoksa fabrika daki şeker pancarından üretilen şeker mi? Eğer basit şekerden bahsediyorsan(C6H12O6) Çok almamak şartıyla şeker almalısın.Yoksa Beyninin en önemli yakıtı olan glikoz eksikliğinde beyinsel bir takım rahatsızlıklar olur.Şekeri daha çok meyvelerden alın.Çaya şeker atma.Ya da aşırı tatlı tüketme.
 

Geri
Yukarı