Şeker zararlı mıdır?

Mesela senin gunluk kalori ihtiyacin (bazal metabolizma) 800, Bunun istersen tamamini basit sekerden al, Bi sey olmaz ama yakamadigin enerji yaga donusur.

Mesela senin gunluk kalori ihtiyacin (bazal metabolizma) 800, Bunun istersen tamamini basit sekerden al, Bi sey olmaz ama yakamadigin enerji yaga donusur.
Bundan pek emin degilim bilen arkadaslar yazabilir dogrusunu, cunku pankreasin hizla yukselen kan sekerine tepkisi daha guclu.
 
Son düzenleme:
Fazla şeker tüketimi vücudumuz için zararlı olabilir. Şekerin içindeki glukoz, enerji kaynağı olarak kullanılır, ancak aşırı tüketildiğinde vücudumuzun işlevlerini etkileyebilir. Örneğin, yüksek şekerli bir diyet, obezite, tip 2 diyabet, kalp hastalığı, karaciğer yağlanması, diş çürümesi ve diğer sağlık sorunları riskini artırabilir.

Ancak, tamamen şeker tüketimini kesmek veya çok düşük bir seviyeye indirmek de doğru bir yaklaşım değildir. Vücudumuzun enerji ihtiyacını karşılamak için glukoz ihtiyacı vardır ve sağlıklı bir diyet, glukozun yanı sıra lif, vitaminler, mineraller ve diğer besinleri içermelidir. Önemli olan şey, şeker tüketimini sınırlamak ve sağlıklı bir diyet içinde uygun bir denge sağlamaktır.

Hocam şu ChatGPT'yi arada kullanma bence. :)
 
Şekerin her türlüsü zararlıdır. Bilimsel olarak maksimum sınır erkekler için 30, kadınlar için 25 gr olarak belirlenmiştir. Fakat her dozu zararlıdır. En tatlı zehirdir şeker.

nereden aldığın daha önemli. Mevyeden aldığın şekerle toz şeker aynı şey değil. Bir bakıma meyvedeki şeker zararlı olmanın aksine alınması gerekiyor.

Yanlış bilgi. Meyve şekeri fruktozdur ve vücut fruktozu enerji kaynağı olarak kullanmaz. Meyvedeki şeker zararlı değildir demek düpedüz uydurma.
 

Geri
Yukarı