Servise giden Excalibur G870 hala çok ısınıyor

Ya servise göndermiş olmanız ısınma sorununun gideceği anlamına gelmiyor burada sorsanız size göndermeyin derdik zaten. Servisler kaliteli termal macunlar asla kullanmazlar. Eşi benzeri görülmemiştir bunun.

Gidip kendiniz son derece kaliteli bir macun kullanıp yapacaksınız yoksa bu sorunu halledemezsiniz.

Hocam servise göndermeden konu açtım gönder diyenler vardı bir de garantisi var 7 aylık cihaz garantiyi patlatmak istemedim yoksa ben de siz gibi düşünüyorum serviste kaliteli macun sürmeyeceklerini ben belki ekstra bir anormal durum vardır düzeltirler ümidiyle göndermiştim servise.
 
Daha öncesinde i7 12650H RTX 4050 Excalibur G870'imin fazla ısındığı ile ilgili bir paylaşım yapmıştım. Yaptığım paylaşımda 95-97 derece işlemci sıcaklığı gördüğümü belirtmiştim. Daha sonrasında bilgisayarı bakıma gönderdim. Termal macun değişimi vs. yapıldı ama hala cayır cayır yanıyor. Hala 95-97 derece işlemci sıcaklığı alıyorum. Bu durum normal mi? Başka Excalibur G870 kullanıcısı varsa böyle bir sorun yaşıyor mu?
Islemci hizina bak gozle gorulur kayda deger bir hiz dusmesi yoksa sorun yoktur.
 
Eve geçince bakayım hocam bir de sağlamlık testi mi oluyor stres testi mi oluyor neyse artık o testi de yapacağım bakalım artık.
Bir laptopta isinma sorunu var diyebilmek icin dogrudan islemci sicakligina bakarak karar veremezsin Intel ve AMD islemciler 100 dereceye kadar yavaslamadan calismak uzere dizayn ediliyor ve ortalama calisma sicakligi 100 dereceye yakin. Bende de Alienware'in M16 R1 modeli var islemci 105 dereceye kadar isinabiliyor ama yavaslamadigi icin isinma sorunu yok diyebiliyorum. Asagidaki ekran goruntusunde islemcinin 101 derecede 5GHZ hizi korudugunu gorebilirsin. Bu durumda isinma sorunu yok anlami cikiyor.

Screenshot_20240428_011154.png
 
Bir laptopta isinma sorunu var diyebilmek icin dogrudan islemci sicakligina bakarak karar veremezsin Intel ve AMD islemciler 100 dereceye kadar yavaslamadan calismak uzere dizayn ediliyor ve ortalama calisma sicakligi 100 dereceye yakin. Bende de Alienware'in M16 R1 modeli var islemci 105 dereceye kadar isinabiliyor ama yavaslamadigi icin isinma sorunu yok diyebiliyorum. Asagidaki ekran goruntusunde islemcinin 101 derecede 5GHz hizi korudugunu gorebilirsin. Bu durumda isinma sorunu yok anlami cikiyor.

Eki Görüntüle 2181742

Yani 100 derece olması problem göstergesi değil diyorsunuz hocam doğru mu? Bu arada Casper servisi de aynı şeyi söylüyor.
 
Yani 100 derece olması problem göstergesi değil diyorsunuz hocam doğru mu? Bu arada Casper servisi de aynı şeyi söylüyor.
Oncelikle islemcinin bahsettigin sicaklikta hangi frekansta calistigini gozlemle ona gore karar ver 100C olmasi her zaman problem oldugu anlamina gelmiyor.
 
İşlemcinin yüksek derecelerde çalışması ömrünü hızlı tamamlamasına neden olur. 3 haneli dereceler kesinlikle sağlıklı değildir.
 

Geri
Yukarı