Çözüldü Ses gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AliLutfi123

Picopat
Katılım
11 Ekim 2020
Mesajlar
102
Arkadaşlar Foxconn G41 mxe-mxe-k anakartım var. Format attım, ses gitti. Sistem geri yükleme noktası yok, DxDiag'da ses de hiçbir şey gözükmüyor. Anakartın CD'sini taktım driver kurdum. Acaba yanlış mı kurdum? Realtek High Definition. Ses işaretinde kırmızı çarpı işareti var ve ses sorunlarını gidere tıkladığımda donanım değişikleri algılanmamış olabilir algılandı. Ünlem işareti var anakartımda gram sorun yok. Harici ses kartını taktım o da okumadı kulaklık vs. vs BIOS güncellemesi (Windows 8.1, Vista, 7, 10) kurdum sorun hala aynı. Services.msc'den tekrar etkinleştirdim yok hala aynı. Ne yapmam lazım? @Recep Baltaş bu soruna baksa.

Edit: Yazım yanlışım varsa affola.
 
Çözüm
sadece adım 4 var bende
Tamam, "Adım 4. OnBoard Audio Controller menüsüne gelerek enter yapın." diye yazmışım zaten. "OnBoard Audio Controller" menüsüne kadar geldiyseniz aygıtınızın durumunu kontrol edebilirsiniz. Enabled (etkin), disabled (devre dışı) anlamındadır. Sorununuzu hiçbir şekilde çözemezseniz USB ses kartı kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.

BamTeli

Hectopat
Katılım
7 Ağustos 2014
Mesajlar
416
Makaleler
1
Çözümler
15
Yer
İstanbul Başakşehir
Arkadaşlar Foxconn G41 mxe-mxe-k anakartım var. Format attım, ses gitti. Sistem geri yükleme noktası yok, DxDiag'da ses de hiçbir şey gözükmüyor. Anakartın CD'sini taktım driver kurdum. Acaba yanlış mı kurdum? Realtek High Definition. Ses işaretinde kırmızı çarpı işareti var ve ses sorunlarını gidere tıkladığımda donanım değişikleri algılanmamış olabilir algılandı. Ünlem işareti var anakartımda gram sorun yok. Harici ses kartını taktım o da okumadı kulaklık vs. vs BIOS güncellemesi (Windows 8.1, Vista, 7, 10) kurdum sorun hala aynı. Services.msc'den tekrar etkinleştirdim yok hala aynı. Ne yapmam lazım? @Recep Baltaş bu soruna baksa.

Edit: Yazım yanlışım varsa affola.
Aygıt yöneticisinde ses aygıtını görüyor musunuz?
 

BamTeli

Hectopat
Katılım
7 Ağustos 2014
Mesajlar
416
Makaleler
1
Çözümler
15
Yer
İstanbul Başakşehir
anakartımda sorun yok diyorum arkadaşım formattan sonra oldu...
Bilgisayarı formatladıktan sonra bu sorunun ortaya çıkması bu sorunun kesinlikle formatlama yüzünden olduğunu göstermez. Bana inanmıyorsanız bir Linux dağıtımını USB belleğe yazdırarak deneyebilirsiniz. Muhtemelen yine ses alamayacaksınız. Anakart üzerindeki ses kartınızda yazılım veya donanım kaynaklı bir sorun var. Bir başka önerim şu: USB üzerinden bir ses kartı bağlayıp deneyebilirsiniz. Ses alabilmeniz gerekir. Eğer ses alabilirseniz anakarta yoğunlaşın. Başka bir fikri olan varsa yazabilir. Sağlıklı günler dilerim.
 
KS
AliLutfi123

AliLutfi123

Picopat
Katılım
11 Ekim 2020
Mesajlar
102
Bilgisayarı formatladıktan sonra bu sorunun ortaya çıkması bu sorunun kesinlikle formatlama yüzünden olduğunu göstermez. Bana inanmıyorsanız bir Linux dağıtımını USB belleğe yazdırarak deneyebilirsiniz. Muhtemelen yine ses alamayacaksınız. Anakart üzerindeki ses kartınızda yazılım veya donanım kaynaklı bir sorun var. Bir başka önerim şu: USB üzerinden bir ses kartı bağlayıp deneyebilirsiniz. Ses alabilmeniz gerekir. Eğer ses alabilirseniz anakarta yoğunlaşın. Başka bir fikri olan varsa yazabilir. Sağlıklı günler dilerim.
denedim sahte çıkış yazıyor ubuntuda
 

BamTeli

Hectopat
Katılım
7 Ağustos 2014
Mesajlar
416
Makaleler
1
Çözümler
15
Yer
İstanbul Başakşehir

Hocam internette şöyle bir şey gördüm. Kullanıcının biri BIOS üzerinden dahili sesi devre dışı bırakmış ve bilgisayarı yeniden başlatmış. Sonra tekrar BIOS'a girmiş ve dahili sesi tekrar etkinleştirmiş. Sorunum bu şekilde çözüldü diye yazmış. Biraz bir varmış bir yokmuş türevi oldu ama kusura bakmayın.
 
Yukarı