Rehber Ses Mühendislerinden Razer BlackShark V2 EQ & Mic ayarları

Synapse beta uygulamasını yükledim ben. Hatta uyumsuzdu adamlara mail attım sorunu çözdüler. 2-3 ay geçti üstünden ama olsun. Aktif olarak sadece CS2 oynuyorum bu arada THX açık ve CS2 için aşağıdaki resimdeki ayar seçili ve gayet iyi ses kasılıyor.
Eki Görüntüle 2331671

Bundan kastınız nedir hocam? Ben THX açık aşağıdaki gibi kullanıyorum baya iyi ses kasılıyor. CS2 ses yazılımından kastınız; oyun içi düz sesi mi diyorsunuz? Bana iyi gelmedi. Bunla çok uzaktaki sesler de geliyor.
Eki Görüntüle 2331676
Hocam oyun zaten 360 Audio desteğine sahip. Siz üstüne sanal 7.1 olan THX açarsanız ses karışır. Noktasal ses kasamazsınız. O yüzden THX kapalı daha iyi. Oyun içinde yapılması gereken ayarlar da var. Kulaklığa yapılan EQ ayarı da önemli.

V3 Pro daha iyi diyorlar. V3 Pro hem kablosuz. Gerçekten dengesiz ses sorunu yüzünden hemen değişim önermeleri çok iyi. Ben de göndermeyi deneyeceğim. Hangisini seçtiniz?

Açıkçası ben e-posta yoluyla tüm iletişim kanallarını kullandım. Önce Razer'dan baris.y@razer.com e-posta aracılığı ile sorunumu dile getirdim. Kendileri bana providyo ile telefon numarası ya da destek@providyo.com mail adresi üzerinden iletişime geçmemi iletti. Daha sonra providyo ile mail üzerinden iletişime geçtim.
Tabii bu arada Razer Support ile de iletişime geçtim. Razer destek bana satın aldığım yer ile iletişime geçmemi istedi, ancak burada güzel bir detay var o da şu;

razerrr.jpg

Provideo'ya sorunumu açık ve detaylı şekilde ifade ettim.

Screenshot_1.jpg

Provideo hamza Bey'den şu şekilde bir geri dönüş aldım.

Screenshot_2.jpg

Ürünü bana ilk geldiği gün gibi eksiksiz bir şekilde, faturasının çıktısıyla ve sorunumu dile getiren bir not ile kargoladım. Hamza Bey'e de kargo takip numaramı paylaşarak durum hakkında bilgi aldım, ayrıca providyo wp destek hattından da bilgi aldım.
Birkaç gün bekleyişten sonra providyo wp hattından şu şekilde bir geri dönüş aldım...

Screenshot_4.jpg

BlackShark V2 stoklarında mevcut olmadığından dolayı büyük ihtimalle bu modeli sundular. Bende bu model BlackShark v2'den bir tık üst seviye olduğu için açgözlülük yapıp bs V2 Pro talep etmedim, onayladım...

Süreç bu şekilde ilerledi.

Açıkçası ben e-posta yoluyla tüm iletişim kanallarını kullandım. Önce Razer'dan baris.y@razer.com e-posta aracılığı ile sorunumu dile getirdim. Kendileri bana providyo ile telefon numarası ya da destek@providyo.com mail adresi üzerinden iletişime geçmemi iletti. Daha sonra providyo ile mail üzerinden iletişime geçtim.
Tabii bu arada Razer Support ile de iletişime geçtim. Razer destek bana satın aldığım yer ile iletişime geçmemi istedi, ancak burada güzel bir detay var o da şu;

Eki Görüntüle 2340460

Provideo'ya sorunumu açık ve detaylı şekilde ifade ettim.

Eki Görüntüle 2340462

Provideo hamza Bey'den şu şekilde bir geri dönüş aldım.

Eki Görüntüle 2340465

Ürünü bana ilk geldiği gün gibi eksiksiz bir şekilde, faturasının çıktısıyla ve sorunumu dile getiren bir not ile kargoladım. Hamza Bey'e de kargo takip numaramı paylaşarak durum hakkında bilgi aldım, ayrıca providyo wp destek hattından da bilgi aldım.
Birkaç gün bekleyişten sonra providyo wp hattından şu şekilde bir geri dönüş aldım...

Eki Görüntüle 2340466

BlackShark V2 stoklarında mevcut olmadığından dolayı büyük ihtimalle bu modeli sundular. Bende bu model BlackShark v2'den bir tık üst seviye olduğu için açgözlülük yapıp bs V2 Pro talep etmedim, onayladım...

Süreç bu şekilde ilerledi.
Öncelikle hayırlı olsun sizin adınıza sevindim. Detaylandırarak anlatmanız çok iyi olmuş hocam.

Bende de aynı sorun var sol taraf sağdakine göre daha az ses veriyor. Bu yüzden garantiye göndereceğim Ben Razer klavyemi garantiye gönderdiğimde Bilkom bakıyordu. Kulaklık için farklı sanırım.

Bir de Razer Blackshark V2 Pro talep etmeniz en doğal hakkınız. Ya gönderdiğiniz modelle değiştirecekler ya da bir üst sürümüyle. Genel olarak baktığımda; Razer BS V2, Razer BS V2 Pro ve Kraken Pro V3 arasında en iyisi Kraken V3 olarak gözüküyor. Sanırım şanslısınız. Ya da benim mi yanlışım var bu üçünün arasından hangisi iyi sizce?

Ayrıca kulaklık elinize ulaşınca da Blackshark V2 ye göre sesi az mı çok mu biraz farklarını da iletirseniz sevinirim. Ben 6-7 aydır kullanıyorum Blackshark V2 SE modelini ama garantiye göndermeye üşendiğimden ve sürekli şehir dışında olduğumdan dolayı bir türlü gönderemedim. Sanırım şimdi gönderme vaktim gelmiş.

Öncelikle hayırlı olsun sizin adınıza sevindim. Detaylandırarak anlatmanız çok iyi olmuş hocam.

Bende de aynı sorun var sol taraf sağdakine göre daha az ses veriyor. Bu yüzden garantiye göndereceğim ben Razer klavyemi garantiye gönderdiğimde Bilkom bakıyordu. Kulaklık için farklı sanırım.

Bir de Razer BlackShark V2 Pro talep etmeniz en doğal hakkınız. Ya gönderdiğiniz modelle değiştirecekler ya da bir üst sürümüyle. Genel olarak baktığımda; Razer bs v2, Razer bs V2 Pro ve Kraken Pro V3 arasında en iyisi Kraken V3 olarak gözüküyor. Sanırım şanslısınız. Ya da benim mi yanlışım var bu üçünün arasından hangisi iyi sizce?

Ayrıca kulaklık elinize ulaşınca da BlackShark v2'ye göre sesi az mı çok mu biraz farklarını da iletirseniz sevinirim. Ben 6-7 aydır kullanıyorum BlackShark V2 SE modelini ama garantiye göndermeye üşendiğimden ve sürekli şehir dışında olduğumdan dolayı bir türlü gönderemedim. Sanırım şimdi gönderme vaktim gelmiş.

Bs V2 Pro ve Kraken V3 Pro aynı 50 mm sürücüleri kullanıyor ancak V2 Pro'nun baslarının daha yoğun olduğunu söylüyorlar. Kraken içinse daha temiz bir ses diyorlar... Hypersense olayı tabii ki bambaşka bir olay. Aslında ortada kafa kafaya bir model var hypersense devreye girince V3 Pro önde gibi. V2 Pro'nun mikrofonunu daha kaliteli buldum.

Bs V2 Pro ve Kraken V3 Pro aynı 50 mm sürücüleri kullanıyor ancak V2 Pro'nun baslarının daha yoğun olduğunu söylüyorlar. Kraken içinse daha temiz bir ses diyorlar... Hypersense olayı tabii ki bambaşka bir olay. Aslında ortada kafa kafaya bir model var hypersense devreye girince V3 Pro önde gibi. V2 Pro'nun mikrofonunu daha kaliteli buldum.
Hayırlı olsun bence gerçekten çok iyi seçim yaptınız. Millet bir üst modele değiştirmeyi bırakın aynı modeli değiştiremiyor bile kullanıcı hatası zırvanasından dolayı. Kablolu bir modelden kablosuz ve titreşim modelli bir kulaklık bence gayet iyi bir yükseltme olmuş.

Peki hocam. Hayırlı olsun tekrar. Umarım üzmez. Ben de en yakın zamanda göndereceğim. Kulaklık gelince dediğim gibi bir karşılaştırma yaparsanız ses az çokluğu diğerine kıyasla yorum ve fikirlerin vs. belirtirseniz sevinirim.

Beni üzen nokta ben bu kulaklığı gerçekten çok az bir süre, 4 ay kadar kullanmıştım mayıs 2023'te almama rağmen. E haliyle Razer ürünlerine olan algım değişti. Belki ürünü hiç kullanmadan elimden çıkarıp başka bir marka modele de geçiş yapabilirim, bilemiyorum… Viper Mini mouse kullanıyorum 2 senedir ondan gayet memnunum. Bugün Kraken V4 Pro mikrofon testine baktım adamlar gerçekten aşmış. Bs V2 Pro'nun mikrofonu gayet iyiyken onun da üstüne koymuşlar 😯

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı