Sessizliği sevmek normal mi?

Mesela ne zaman böyle akrabalar buluşsa, bir evde herkes bir arada oturup sohbet edip eğlenirken ben evin sessiz bir köşesinde tek başıma takılmayı seviyorum. Okulda da aynı, en arkaya geçiyorum, çıkışa kadar kalkmıyorum. Sizde de böyle mi, kalabalık hiç sevmem.

Hocam çok konuşma değil ama sürekli ve düzensiz sesler beni çok rahatsız ediyor, özellikle tiz olanlar ama nedense sürekli olursa (ritimli) rahatsız etmiyor. Sesli konuşmada rahatsız ediyor haliyle.

Mesela ne zaman böyle akrabalar buluşsa, bir evde herkes bir arada oturup sohbet edip eğlenirken ben evin sessiz bir köşesinde tek başıma takılmayı seviyorum. Okulda da aynı, en arkaya geçiyorum, çıkışa kadar kalkmıyorum. Sizde de böyle mi, kalabalık hiç sevmem.

Sessizliği ve yalnızlığı severim. En yakin arkadaşım da o şekilde yaşamayı tercih ediyor.
Kişisel gelişim açısından yalnızlık çok faydalıdır.
Evlendiğiniz zaman hem kendiniz hem de eşinize yalnız kalması için imkan - mekan oluşturun.
Ayrıca kitap okumak - bir konuda araştırma yapmak için hem yalnız hem de sessizlik iyidir.

Bu her zaman için geçerli değildir.
Akrabalar söz konusu olduğunda kalabalık içinde kalmayın. Mutlaka gereksiz - lüzumsuz sorgulanma ve kıyaslamaya maruz kalırsınız.

Kişisel olarak yürüyüş ve geziler faydalıdır. Hem odaklanmak istediğiniz hem de ilginizi çeken şeylere daha fazla zaman ayırabilirsiniz.
Okul hayatımda maalesef mutlaka bir aşırı samimi olduğum birileri oluyor idi. Çok dez avantajı oldu. Mutlaka ben ya da arkadaşım ayartıp lüzumsuz işler ve konular olurdu.

Mesafeli olmak güzeldir. Ama sosyal olmanız, kişisel gelişim ve hitabetinizi geliştirmek için çok faydalıdır.

Yazdıklarım süreklilik içermiyor ama yalnız ve sessiz ortam faydalıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı