Aile ile vakit geçirmeyi sevmek normal mi?

Gereksiz değer değil de insanlar aile kavramına aşırı fazla anlam yüklüyormuş gibi geliyor bana, ya da sadece benim ailem böyle. Büyüklerime göre bir aile her şeyini paylaşmalı, birbirinden sır saklamamalı ve her eşyasını beraber kullanmalı. Bunlar bana garip gelen şeyler. Sırf aileyiz diye neden böyle davranalım ki?

Aileden kasıt sülale yani nene, amca, hala vs dahil değilse evet çekirdek aile içinde şeffaf olunmalı. Her eşya beraber kullanılmalı kısmı biraz fazla sadece ama otomobil vs gibi şeyler kullanılır tabii.

Bir de konuyla biraz alakasiz olacak ama, 9.sinifin ilk doneminde (10.sinifa gececegim bu sene) siniftaki bir grup annemin facebookundan benim yuzumun kilolu oldugu bir fotografi paylasmisti ve dalga gecmisti. O paylasan cocukla suan konusuyoruz sikintimiz yok ve olay oldugu sirada bundan rahatsiz oldugumu belirttim ok diye cikartma atip dalga gecmisti. Neyse bunlar bu fotografi sticker yapmis anneme de soyledim bunu ne de olsa onun hesabindan alinmis. Hesabini gizliye aldi filan ama annem fotograf cekilip paylasmak istediginde korkuyorum yinr buna benzer bir olay yasarim diye. Okullar bile acik degil cocuklada sikintim yok ama nedense korkuyorum hala. Sonucta o cikartma ellerinde. Bide bu stickeri yapan sikintimiz yok dedigim cocugun sevmedigi biri var sinifta, bu sevmedigi cocugun da bir suru cikartmasi falan var kendi grubundakilerin de var. Buyuk ihtimal sadece saka yapmisti basit bir olay ama gruba atilmasi hosuma gitmemisti ve bu bende korku olarak kaldi. Bir de bir cocukla tartismistik cocuk bicak tasiyordu kendim gordum cocuk oyle kavga falan etmem ben falan dedi cok konusmuyoruz ama ondan da korkuyorum mesela.Bu olayi anneme anlattigimda o da sacmalama oyle bisey yapamaz falan dedi annemin uzuldugunu anlayinca bende cok uzulmustum. Bu korkulari nasil yenebilirim?

Aileden kasıt sülale yani nene, amca, hala vs dahil değilse evet çekirdek aile içinde şeffaf olunmalı. Her eşya beraber kullanılmalı kısmı biraz fazla sadece ama otomobil vs gibi şeyler kullanılır tabii.

Nene dede falan dahil değil çekirdek aile yani, ailemle herhangi bir şeyimi paylaşasım veya herhangi bir eşyamı beraber kullanasım gelmiyor. Zor da kalınca gidip derdimi anlatasım da gelmiyor. Aslında direk ailem ile beraber hiçbir şey yapasım gelmiyor, gözüm de birkaç şey hariç normal dışarıda tanıştığım insanlar gibiler.

Bir de konuyla biraz alakasiz olacak ama, 9.sinifin ilk doneminde (10.sinifa gececegim bu sene) siniftaki bir grup annemin Facebook'undan benim yuzumun kilolu oldugu bir fotografi paylasmisti ve dalga gecmisti. O paylasan çocukla şu an konusuyoruz sikintimiz yok ve olay oldugu sirada bundan rahatsiz oldugumu belirttim ok diye cikartma atip dalga gecmisti. Neyse bunlar bu fotografi sticker yapmis anneme de soyledim bunu ne de olsa onun hesabindan alinmis. Hesabını gizliye aldi filan ama annem fotograf cekilip paylasmak istediginde korkuyorum yinr buna benzer bir olay yasarim diye. Okullar bile acik degil çocuklada sikintim yok ama nedense korkuyorum hala. Sonucta o cikartma ellerinde. Bir de bu stickeri yapan sikintimiz yok dedigim cocugun sevmedigi biri var sinifta, bu sevmedigi cocugun da bir suru cikartmasi falan var kendi grubundakilerin de var. Buyuk ihtimal sadece saka yapmisti basit bir olay ama gruba atilmasi hosuma gitmemisti ve bu bende korku olarak kaldi. Bir de bir çocukla tartismistik çocuk bacak tasiyordu kendim gordum çocuk oyle kavga falan etmem ben falan dedi cok konusmuyoruz ama ondan da korkuyorum mesela. Bu olayi anneme anlattigimda o da sacmalama oyle bir şey yapamaz falan dedi annemin uzuldugunu anlayinca bende cok uzulmustum. Bu korkulari nasıl yenebilirim?

Biraz da öz güven ile alakalı bir durum anladığım kadarıyla, siz de onun bir stickerini yapıp onunla alay edebilirsiniz. Tabii bu ateşi körüklemek olur ama çocuk işin dalgasındaysa bir şey olmaz.

Nene dede falan dahil değil çekirdek aile yani, ailemle herhangi bir şeyimi paylaşasım veya herhangi bir eşyamı beraber kullanasım gelmiyor. Zor da kalınca gidip derdimi anlatasım da gelmiyor. Aslında direk ailem ile beraber hiçbir şey yapasım gelmiyor, gözüm de birkaç şey hariç normal dışarıda tanıştığım insanlar gibiler.

Biraz da öz güven ile alakalı bir durum anladığım kadarıyla, siz de onun bir stickerini yapıp onunla alay edebilirsiniz. Tabii bu ateşi körüklemek olur ama çocuk işin dalgasındaysa bir şey olmaz.
Hocam oyle dalga gecilen bir tip olmadim ben hic ondan garip geldi. Ozguven konusunda sikinti yok. Bu bahsettigim sticker olayi annrmle disarida yemek yerken olmustu o yuzden ben her ailrmle iyi vakit gecirdigimde boyle bir sey olacakmis gibi hissediyorum. Suan tatildeyiz kafamda hala o fotograf mevzusu var. Bazen diyorum hayat insanlari takmak icin kisa diye, sonucta fotografta bir sey yok. Sadece eski biraz kilolu halim vsr yuzum tombul cikmis o.

Hocam oyle dalga gecilen bir tip olmadim ben hiç ondan garip geldi. Ozguven konusunda sıkıntı yok. Bu bahsettigim sticker olayi annrmle disarida yemek yerken olmustu o yuzden ben her ailrmle iyi vakit gecirdigimde boyle bir şey olacakmis gibi hissediyorum. Şu an tatildeyiz kafamda hala o fotograf mevzusu var. Bazen diyorum hayat insanlari takmak icin kisa diye, sonucta fotografta bir şey yok. Sadece eski biraz kilolu halim VSR yuzum tombul cikmis o.

Dediğiniz gibi hayat insanları takmak için fazla kısa, siz istediğiniz gibi gezin, eğlenin, fotoğraf çekin sizinle alay mı ettiler? Siz de kendiniz hakkında şakalar yapın. Eğer böyle yaparsanız devamında iki şeyin olma ihtimali var. Ya etkilenmediğinizi görüp "Nasıl olsa sorun etmiyor" deyip atmaya devam eder ya da sizin bundan etkilenmediğinizi görüp yavaş yavaş atmayı bırakır. 10.sınıfta WhatsApp etiketi furyasını bizim sınıfta ben başlatmıştım bir sürü kişinin etiketini montajını ve hatta videolarını yapmıştım, haliyle onlar da benim için böyle şeyler yaptılar ama ben gülüp geçtim siz de böyle yapın.

Dediğiniz gibi hayat insanları takmak için fazla kısa, siz istediğiniz gibi gezin, eğlenin, fotoğraf çekin sizinle alay mı ettiler? Siz de kendiniz hakkında şakalar yapın. Eğer böyle yaparsanız devamında iki şeyin olma ihtimali var. Ya etkilenmediğinizi görüp "Nasıl olsa sorun etmiyor" deyip atmaya devam eder ya da sizin bundan etkilenmediğinizi görüp yavaş yavaş atmayı bırakır. 10.sınıfta WhatsApp etiketi furyasını bizim sınıfta ben başlatmıştım bir sürü kişinin etiketini montajını ve hatta videolarını yapmıştım, haliyle onlar da benim için böyle şeyler yaptılar ama ben gülüp geçtim siz de böyle yapın.
Hocam bu 1 kere oldu ama kafama takiliyor iste ya :(

Hocam bu 1 kere oldu ama kafama takiliyor iste ya :(

Bundan daha kotu bir olay arkadasin basina geldi ogretmen grubuna editli fotografi atildi kendi arkadasi tarafindan yanlislikla. Ama cocugun umurunda bile olmadi. Gerci biri yanlislikla biri kasten. Neyse artik fotograf koyabilir annem kiloda verdim arkadaslarindan kendi arkadaslarimi da sildim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı