Çözüldü Shadow of the Tomb Raider FPS sorunu

• Konuyu başlatan BéTo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 6.035
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

BéTo

Kilopat
Selam,
Daha önce en yüksek ayarda bitirdiğim oyunu dün yan görevler için açayım dedim. İlk girdiğimde her şey normaldi fakat DS4'ü açmak için oyundan çıkıp girdiğimde FPS 25 civarı oldu. En düşük ayarları (leş görüntü) uygulasam da, en yüksek ayarları uygulasam da köylerde 25-35 arası, biraz sakin yerlerde ise 35-45 arası gidip geliyor. Oyun dosyalarını doğruladım bir şey fark etmedi.

Odyssey'i en yüksek ayarlarda rahat oynuyorum 🙂 En düşük ayarlarda çözünürlük ölçeğini de düşürdüm ve Minecraft gibi oldu oyun 😁 o halde bile 30 FPS civarıydı. Yani sorun tamamen oyunla ilgili 😕 Oyunu ilk oynadığımda da böyle sorun yaşamış ve düzltmiştim sanırım ama emin değilim. Oyunu silmeden son çare sizlere soruyorum 😔

Sistemim:
GTX 1070
16 GB RAM

Çözüm
Oyun ayarlarında sadece Dx12 ve kapalı seçenekleri vardı. Şuan sildim oyunu tekrar yüklüyorum bakalım.

Oyunu yeniden yükledim yine düzelmedi. Dx11 ile nasıl çalıştırabilirim ki?
DX11'i çalıştırma diye bir şey yok. Oyunlar zaten DX altyapısı üstünde çalışır. Oyunun grafik ayarlarına gir. DX12 ise 11'e al. Oyunu yeniden başlat. DX11'de ise tam tersini yap ama ayarı değiştirdikten sonra mutlaka oyunu yeniden başlat.
İkisini de kapattım olmadı. Bu arada virüs,ısınma falan değil sorun çünkü başka oyunlarda sorun yok.
dx kapatılmaz. Bende de bu sorun adını tam hatırlamıyorum bir oyunda oldu. oyunu dx12 başlatmış fps düşüşü vardı. Sonra dx11'e aldım fps düzeldi. Aslında makinem dx12 bile olsa oyunu rahat oynayabilecek bir makine ama anlamadım sorunu. Dx11 ise 12ye, dx12de ise tam tersi 11e getirip deneyin

dx kapatılmaz. Bende de bu sorun adını tam hatırlamıyorum bir oyunda oldu. oyunu dx12 başlatmış fps düşüşü vardı. Sonra dx11'e aldım fps düzeldi. Aslında makinem dx12 bile olsa oyunu rahat oynayabilecek bir makine ama anlamadım sorunu. Dx11 ise 12ye, dx12de ise tam tersi 11e getirip deneyin
Oyun ayarlarında sadece Dx12 ve kapalı seçenekleri vardı. Şuan sildim oyunu tekrar yüklüyorum bakalım.

DX11'i çalıştırma diye bir şey yok. Oyunlar zaten DX altyapısı üstünde çalışır. Oyunun grafik ayarlarına gir. DX12 ise 11'e al. Oyunu yeniden başlat. DX11'de ise tam tersini yap ama ayarı değiştirdikten sonra mutlaka oyunu yeniden başlat.

Çözüm

DX11 kapalı diye geçiyormuş oyunda. 🙂 DX11'e alınca düzeldi. Çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı