Shadow of the Tomb Raider Memory Leak Sorunu

QueensGambit47

Zeptopat
Daha fazla  
Herkese merhaba!

Yakın zamanda Epic Games Store üzerinden Shadow of the Tomb Raider oyununu edindim ve sistemime kurup, oynamaya başladım.

Oyunu 1080p çözünürlükte en yüksek ayarlarda ve DirectX 12 API'sini kullanarak oynuyordum. Ancak, yaklaşık olarak 2-2,5 saatlik maratonlar sonunda oyunun rastgele bir şekilde donduğunu farkettim. Bu donma sorunu gerçekleştikten sonra bilgisayara hiçbir şekilde komut işlemediğini gözlemledim ve bu bağlamda kasa üzerindeki fiziksel güç butonu aracılığı ile sistemimi yeniden başlatmak zorunda kaldım.

MSI Afterburner ile oyun içinde eşik değeri olarak belirttiğim sürelere ulaşmadan yaklaşık 30-45 dakikalık güvenli testlerle sistemimin parametlerini kontrol etmeye karar verdim. Gözlemlerim doğrultusunda RAM kullanımının kademeli olarak arttığını ve başlangıç olarak 8 GB sularında seyreden RAM kullanımının test süresi sonunda neredeyse 12 GB'ye kadar dayandığını gözlemledim. Sınırlı tecrübeme dayanarak, bu artışın olağan dışı bir durum olduğunu düşünüyorum.

İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarda RAM kullanımının kademi olarak artmasının lügâtta "Memory Leak" olarak isimlendirildiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Buna istinaden, oyunu deneyimlemiş olanların benzer sorunlar yaşayıp yaşamadığını veya söz konusu problemin varsa potansiyel çözüm yollarını öğrenmeye çalışıyorum. Technopat Sosyal'de buna benzer birkaç konu başlığı inceledim. Ancak kullanıcı arkadaşlar fazla detaya girmedikleri ve bundan dolayı da yaşadığımız sorunların birebir aynı olmadığına inandığım için böyle bir konu başlığı açmak istedim. Aşağıda sistemimin detaylı bilgilerine ulaşabilirsiniz. Yardımcı olursanız veya fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

İşletim sistemi, sürümü: Windows 10 Pro (21H2)
Anakart: Gigabyte B550M S2H
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600G
Ekran kartı, sürücü yazılımı: MSI Geforce RTX 3070 Ventus 2X 8GB GDDR6 256 Bit LHR (516.94)
RAM: GSkill 2x8 GB RipJawsV DDR4 3000 MHz CL16
SSD: Samsung 980 1TB NVMe M.2
Oyun sürümü: 1.0.458.0

SOTTR Benchmark Data.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı