Şiddetli tartışmalara girmekte sorun yaşıyorum

Edmond dantes

Megapat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Dijital Tasarımcı
Arkadaşlar merhabalar, direkt konuya dalmak istiyorum ben bir tartışma veya bir kavgaya dahil olduğumda karşımdaki kişiye yükselmekte sorun yaşıyorum. Elimde olmadan alttan alıyorum ve bu bana hep ileri dönük bir sıkıntı olarak geri geliyor. Hakkımı savunmam gerekirse hep savunuyorum ama bunu yaparken hep sakin bir tavırla gerçekleştiriyorum. Karşımdaki insan bir yabancı olursa yine bu kişi ile şiddetli münakaşalara girebiliyorum ama bu kişi bir tanıdık ve özellikle bir şeyler paylaşmışlığım varsa bunu yaparken çok zorlanıyorum. Arkadaşlarımla tartışırken muhabbet şiddetli bir hal aldığı oluyor ama benim bir yerden sonra gitmiyor. O kişi bir anda beklemediğim şekilde parlarsa sesimi çıkaramıyorum. Kilitleniyor. Bunu nasıl aşabilirim? Bir ağabey, abla tavsiyesi verebilir misiniz?

Mesela bugün, küsmüş olduğum bir arkadaşım ile bir tartışmaya girdim ve herkesin ortasında bana bağırdı ve hiçbir şey yapamadım.

O zaman çevreni değiştirebilirsiniz.
Çok güzel bir öneri ama bu şuanki şartları içerisinde çok zor
Bence karşıdaki bağırırken sakin bir şekilde cevap vermek tartışmanın en iyi yoludur. Haklı olan kişinin sesini yükseltmesine gerek kalmaz.

İllaki bu durumu aşmak istiyorsanız da içinizde biriken her şeyi bir anda dışarı çıkaracaksınız. Düşünmeden, ağzınıza geleni söylemeniz lazım.

Ama bence sizin yaptığınız en iyisi. Mesela birisi size bağırdığı zaman (siz haklıysanız) "Haklı olsaydın sesini yükseltmene gerek kalmazdı, içten içe haksız olduğunu sen de biliyorsun." diyebilirsiniz. Hem adamın içini okumuş olacağınız için şaşıracaktır hem de sakinliğini koruduğunuz için karşındaki amacına ulaşamamış olacaktır.
Ya mesela çalıştığım şirkette yöneticimiz psikolojik rahatsızlıkları olan birisi ama kendisi ne zaman öfkeli bir şe ilde bir şey anlatmak isterse hep kendimi sakin bir şekilde savunarak o işi neden o şekilde yaptığımı savundum. Dediğiniz gibi başarılı oldum ama çalışma arkadaşlarım arasında benim için bu kişi ile böyle bir iletişim kurulabiliyor yani ezik algısı ol şmuş ve bunu nasıl alabileceğimi bilmiyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı