Sıfır temelle TYT nasıl yapılır?

baranegun

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 11.sınıfa geçeceğim 9 ve 10 bomboş geçti. Sınav öncesi akşamlar kağıda kopya hazırlamak dışında çalışmadım. 9 full teşekkür aldım 10.sınıfın sadece 2.dönemi teşekkür alabildim. Bunları da son gece çalışmayla ve kopyayla aldım dediğim gibi. 11.sınıfı okurken bir yandan TYT'yi bitirmek istiyorum ama gerçekten temelim hiç yok. 9.sınıfın matematik sınavına girsem yapamam yani. Ne yapmalıyım şu an? Bazı tanıdıklar aktif matematik veya Antrenmanlarla Matematik gibi bir temel kitabıyla başlayıp onu bitirmemi sonrasında ise kamplara başlamamı söyledi. Nasıl başlamalıyım ne yapacağım? 11 ve TYT beraber gider mi?

İlk önce alt yapıyı hazırlamak lazım yoksa AYT de göreceğin şeyler seni tıkıyor. Aç önce bir deneme bak kendi kendine bütün sorulara göz at soruların kalıplarını öğren. Neye çalıştığını bil yani çünkü konu anlatımı dinlerken sana ne kadar burası önemli diye söylese de senin soruların ne tarzda olduğunu kavraman lazım ki konuda ne anlatıyor neye yarıyor anlayabil. Bu biraz da senin anlayışınla sorulara bakışınla alakalı. Benim 5'e geçen kardeşim bile benzer tarzda sorular çözüyor tüm mesele soruların kalıplarını anlayıp ona göre çalışmakta. TYT için fen hariç konu dinlemesen bile olur çözdüğün denemelerden yapamadıklarını ya da aklına takılanları hocaya götür yeter. Ama sonrasında o konular AYT de lazım olacak.

İlk önce alt yapıyı hazırlamak lazım yoksa AYT de göreceğin şeyler seni tıkıyor. Aç önce bir deneme bak kendi kendine bütün sorulara göz at soruların kalıplarını öğren. Neye çalıştığını bil yani çünkü konu anlatımı dinlerken sana ne kadar burası önemli diye söylese de senin soruların ne tarzda olduğunu kavraman lazım ki konuda ne anlatıyor neye yarıyor anlayabil. Bu biraz da senin anlayışınla sorulara bakışınla alakalı. Benim 5'e geçen kardeşim bile benzer tarzda sorular çözüyor tüm mesele soruların kalıplarını anlayıp ona göre çalışmakta. TYT için fen hariç konu dinlemesen bile olur çözdüğün denemelerden yapamadıklarını ya da aklına takılanları hocaya götür yeter. Ama sonrasında o konular AYT de lazım olacak.
Hayatımda hiç ders çalışmadım TYT AYT kavramlarını duyunca kendimi cahil hissediyorum bu arada eşit ağırlıktan YKS'ye girmek istiyorum. Hatta o kadar ders çalışmadım ki çok önemli olmasa da LGS'ye bile kafadan sallama girdim yaptım ders çalışmayı bile bilmiyorum yani. Şuan böyle kanallara falan bakıyorum yok sıfırdan tyt falan diyolar ama ben daha toplama çarpma gibi temellerde bile zorlanıcak gibi hissediyorum.

Antrenmanlarla Matematik çöz daha iyi öğretir bir de sıfırdan matematik kampı izle YouTube'dan.
1 2 3 4 kitapları var bu tarz temel kitaplar bana ne kazandırcak?

Hayatımda hiç ders çalışmadım TYT AYT kavramlarını duyunca kendimi cahil hissediyorum bu arada eşit ağırlıktan YKS'ye girmek istiyorum. Hatta o kadar ders çalışmadım ki çok önemli olmasa da LGS'ye bile kafadan sallama girdim yaptım ders çalışmayı bile bilmiyorum yani. Şu an böyle kanallara falan bakıyorum yok sıfırdan TYT falan diyorlar ama ben daha toplama çarpma gibi temellerde bile zorlanacak gibi hissediyorum.

1 2 3 4 kitapları var bu tarz temel kitaplar bana ne kazandıracak?

Bunlar işlem yeteneğini hızlandırır 4 işlemde bile zorlanıyorum diyorsan kesinlikle çöz. Hem de TYT matematik için temel atarsın ben 1. kitabı bitirdim 2. yi çözüyorum. Anlatımı güzel.

Bunlar işlem yeteneğini hızlandırır 4 işlemde bile zorlanıyorum diyorsan kesinlikle çöz.

Şu an 9.sınıf matematik yazılısına girsem düşük puan alırım hatta yapamam mesela üçgenler konusu varmış. Derste uyumaktan o konunun 9.sınıfta olduğunu yeni öğrendim. Bunları bana sıfırdan öğretecek kadar temelden mi bahsediyoruz?

Toplama

Hayatımda hiç ders çalışmadım TYT AYT kavramlarını duyunca kendimi cahil hissediyorum bu arada eşit ağırlıktan YKS'ye girmek istiyorum. Hatta o kadar ders çalışmadım ki çok önemli olmasa da LGS'ye bile kafadan sallama girdim yaptım ders çalışmayı bile bilmiyorum yani. Şu an böyle kanallara falan bakıyorum yok sıfırdan TYT falan diyorlar ama ben daha toplama çarpma gibi temellerde bile zorlanacak gibi hissediyorum.

1 2 3 4 kitapları var bu tarz temel kitaplar bana ne kazandıracak?

Çarma düz bakkal hesabı onlara kafayı takma ama madem o raddedesin direkt al antrenmanlaral matematik. Dümdüz ondan giriş pratiğin artsın. Ben de bu sene girdim aynı senin gibiydim (2. girişim ama ilk girişimde hiç çalışmadım) 244 bin sıralama yaptım TYT'den ve sadece TYT'ye çalışabildim bu sene. O biraz da benim tembelliğim ama sen kafana takma okulla beraber götürmesen bile bu sene TYT halledersin seneye AYT. Bu zamana kadar da ders çalışmayı öğrenemediysen hiç uğraşma tamamiyle vakit kaybı sen otur soru kalıplarını ezberle konu ezberleme konular kafandan çıkıp gidiyor ama bir soruyu çözdükten sonra benzer bir soruyla karşılaşınca ha böyle olacaktı diyosun. AYT tamamiyle bilgi AYT'ye çalışırken konu öğren sen.

Teşekkürler. Bu aktif matematik kitabı bana ne sağlayacak ve kamp mantığı nasıl işliyor?

Aktif matematik ile matematik temeli atarsınız. 4 işlemden başlayıp bütün TYT mantığını öğretir.

Kamp mantığı da bir seri konu anlatımı ve soru çözümünü kısa sürede yoğun şekilde bitirip tekrar ederek sınava hazır hale gelmenizi sağlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı