Sıfırdan eşit ağırlık biter mi?

vanillya

Femtopat
Daha fazla  
Ben YKS 25 sayısal öğrencisiyim dersler çokça ağır geliyor. Özellikle fizik ve kimya eşit ağırlığa geçmeyi düşünüyorum ancak 1 sene tamamen sayısal okudum edebiyat bilgim yok. Tarih biraz yapabiliyorum coğrafyaya da azmedersem yaparım tek korkum edebiyat. Yazın çalışarak biter mi sizce?

Gerçekten düzgün çalışırsan 3 ayda bile biter. Senin tempona bağlı. Hele bir de kitap okuyan bir insansan, işin daha da kolaylaşır.

3 ayda biter eşit ağırlık :D? Bu yorumları yapan arkadaşlar neye bakarak 3 ay diyor ya hiç çalışmamış yatan adamlar yorum yapıyor ya da çok çalışıp öylesine yorum yazanlar bu yorumları yapıyor bence? Benim kuzenim geçen yıl girdi kaç yıl çalıştı EA'da 430 puan yaptı (yüzdeliği bilmiyorum) ama kaç yıldır çalışıyor (9'dan beri) o 430 yaptı ise eğer bu kişi çıkıp nasıl 3 ayda tamamlasın? Günde 10-15 saat çalışsa zorlar ancak ama 3 ayda veya 1 yılda tamamlanması zor bir şey burada önemli olan soru tarzı ve kitap okumayı boş ver zaman kaybedersin git paragraf çöz (günde 100 soru en az eğer kafaya taktı isen 1 yılda bitcekse o)

Ben YKS 25 sayısal öğrencisiyim dersler çokça ağır geliyor. Özellikle fizik ve kimya eşit ağırlığa geçmeyi düşünüyorum ancak 1 sene tamamen sayısal okudum edebiyat bilgim yok. Tarih biraz yapabiliyorum coğrafyaya da azmedersem yaparım tek korkum edebiyat. Yazın çalışarak biter mi sizce?

Sırf sayısalda zorlandın diye eşit ağırlığa geçeceksen geçme derim. Yarın eşit ağırlık zor geldiğinde ne yapacaksın?

Hedeflerinden karşına çıkan birkaç zorluk yüzünden vaz geçmek kendine yapabileceğin en büyük kötülüklerden biri olur ve ileride keşkelerinden birisi haline dönüşür.

Ha tabii ortada sayısala bağlı bir hedefin yoksa ya da sayısal okumanın bir gerekliliği yoksa eşit ağırlık geçmen daha mantıklı olabilir. Bu kendinin ölçüp tartması gereken bir durum.

Sözel öğrencisiyim ve sözel kısmı oldukça kolay. Şu an edebiyatta 15-16 civarı yapabiliyorum. Edebiyat oldukça kolay. Son konular biraz zor ama kendi bölümüm için 12-13 yeterli olduğu için çok fazla ezbere girmedim. Tarihe daha zor diyebilirim. Tarih 1 zor geliyor bana çünkü çıkan soruların çoğu bilgi oluyor. Coğrafya şu ana kadar hiç çalışmadım. 9 gün sonra sınav var. Yaptığım coğrafya netleri coğrafya 1'den 3-4 net. Benim bu netler ulaşmam 3-4 ay sürdü. Matematiğin varsa ve daha düzenli çalışırsan istedğin netler çok rahat gelir.

40 sorudan 15-16 yapmayı başarı görüyorsan okunasaydın? Bugün bir üniversiteye girsende insanlar senin CV'ne bakıyor adam senin Hakkari'de okuduğunu görünce birde karşında itüde okumuş birisini görünce seni tercih etmesinin sebebi ne olsun?

40 sorudan 15-16 yapmayı başarı görüyorsan okunasaydın? Bugün bir üniversiteye girsende insanlar senin CV'ne bakıyor adam senin Hakkari'de okuduğunu görünce bir de karşında itüde okumuş birisini görünce seni tercih etmesinin sebebi ne olsun?

Edebiyattan 24 soru çıkıyor 40 soru değil ki.

40 sorudan 15-16 yapmayı başarı görüyorsan okunasaydın? Bugün bir üniversiteye girsende insanlar senin CV'ne bakıyor adam senin Hakkari'de okuduğunu görünce birde karşında itüde okumuş birisini görünce seni tercih etmesinin sebebi ne olsun?
AYT edebiyattan bahsediyorum. 24 soru var. Hacettepe tarih yazmayı düşünüyorum. İTÜ kadar olmasa bile prestijli bir yer. Zaten İTÜ'de sözel bölümler yok. Kimse beni İTÜ mezunu ile karşılaştıramaz. Derece yapmadan girilebilecek iyi bir üniversite. Arkadaşa EA ile sözel ortak dersleri hakkında bilgi verdim. Zaten TYT'de sözel sayısal diye bir ayrım yok. Keşke detaylı okusaydın konuyu ve yorumumu.

40 sorudan 15-16 yapmayı başarı görüyorsan okunasaydın? Bugün bir üniversiteye girsende insanlar senin CV'ne bakıyor adam senin Hakkari'de okuduğunu görünce bir de karşında itüde okumuş birisini görünce seni tercih etmesinin sebebi ne olsun?

Başarı göreceli bir kavram. Hedefleri için 10 net yeten adam 11 net yapmışsa başarılıdır. Aynı şekilde 100 nete ihtiyacı olan adam 99 net yapıp hedefine ulaşamamışsa başarısızdır.

Okudum ve orda aytden bahsettiğini görmedim ama yinede bence netler düşük
AYT edebiyattan bahsediyorum. 24 soru var. Hacettepe tarih yazmayı düşünüyorum. İTÜ kadar olmasa bile prestijli bir yer. Zaten İTÜ'de sözel bölümler yok. Kimse beni İTÜ mezunu ile karşılaştıramaz. Derece yapmadan girilebilecek iyi bir üniversite. Arkadaşa EA ile sözel ortak dersleri hakkında bilgi verdim. Zaten TYT'de sözel sayısal diye bir ayrım yok. Keşke detaylı okusaydın konuyu ve yorumumu.

Eğer böyle bakacaksan 1 nette iyidir? Felsefeye giriceksek çıkamayız işin içerisinden ama o ne kadar fazla net yaparsa onun için iyidir.

Başarı göreceli bir kavram. Hedefleri için 10 net yeten adam 11 net yapmışsa başarılıdır. Aynı şekilde 100 nete ihtiyacı olan adam 99 net yapıp hedefine ulaşamamışsa başarısızdır.

Hedef koyma noktasında bu tür delüzyonlara kapılmayın derim. Daha yüksek puan isteyen üniversiteler daha iyi oldukları için, burada iyilikten kastım sadece eğitim değil, tercih ediliyor.

Eğer böyle bakacaksan 1 nette iyidir? Felsefeye giriceksek çıkamayız işin içerisinden ama o ne kadar fazla net yaparsa onun için iyidir.

Kişinin hedefleri için yetiyorsa evet. Tabii konulan hedefin niteliği ile başarının niteliği orantılıdır. Bu yüzden her başarı aynı kefede ve değerde değildir ama başarıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı