Sıfırdan eşit ağırlık biter mi?

vanillya

Femtopat
Daha fazla  
Ben YKS 25 sayısal öğrencisiyim dersler çokça ağır geliyor. Özellikle fizik ve kimya eşit ağırlığa geçmeyi düşünüyorum ancak 1 sene tamamen sayısal okudum edebiyat bilgim yok. Tarih biraz yapabiliyorum coğrafyaya da azmedersem yaparım tek korkum edebiyat. Yazın çalışarak biter mi sizce?

Okudum ve orda aytden bahsettiğini görmedim ama yinede bence netler düşük
Sözel sayısal olayı sadece AYT'de var zaten. Daha önce hiç AYT denemesi çözmediğin yorumlardan belli oluyor. Tarihe bakınca yapılır demişsin. Hiçbir insan tarihle bağlantılı olan grafoloji, etnografya gibi terimleri bilemez. İlk çağ medeniyetleri aynı şekilde yorum ile bulunması zor şeyler. Bildiğin konularda yorum yapman daha doğru olur.

Ben TYT'ye bakarak yorum yaptım ancak AYT'den bahsediyorsan bilemem ama yine de 3 ayda zor düzgün bir şey yapmak ama olabildiğince çok paragraf çöz işine yarar zaten tarih desen bak geç yaparsın bence.

İnsanlara zor diyerek korku aşılama ve tahmin yürütüyorsun tecrüben yok gibime geldi. Tecrüben varsa eğer onları aktar AYT edebiyata sadece 1, 5-2 ay çalıştım ve 24 soru üzerinden 20 net civarı çıkartıyorum yapılır arkadaşlar bol bol tekrar edin kasmayın bu kadar.

3 ayda biter eşit ağırlık :D? Bu yorumları yapan arkadaşlar neye bakarak 3 ay diyor ya hiç çalışmamış yatan adamlar yorum yapıyor ya da çok çalışıp öylesine yorum yazanlar bu yorumları yapıyor bence? Benim kuzenim geçen yıl girdi kaç yıl çalıştı EA'da 430 puan yaptı (yüzdeliği bilmiyorum) ama kaç yıldır çalışıyor (9'dan beri) o 430 yaptı ise eğer bu kişi çıkıp nasıl 3 ayda tamamlasın? Günde 10-15 saat çalışsa zorlar ancak ama 3 ayda veya 1 yılda tamamlanması zor bir şey burada önemli olan soru tarzı ve kitap okumayı boş ver zaman kaybedersin git paragraf çöz (günde 100 soru en az eğer kafaya taktı isen 1 yılda bitcekse o)

Sözelden Türkiye derecesi yapan bir insan olarak yorum yapıyorum. Ben sadece edebiyat için konuştum, edebiyatı 3 ay çalışmayla bitirirsin.

1 Yılda her alan bitiyor zaten, Eşit Ağırlık, Sayısal, sözel vs. fark etmez. 1 Yılda bu alanların hepsini yetiştirirsin. 9. Sınıftan veya 10.sınıftan çalışmaya başlamak işin bonusu. Çoğu öğrenci son yıl oturuyor derslerine. Giren öğrencilerin %90'lık kesimi 12.sınıfta YKS'ye hazırlanmaya başlıyor.

3 Ayda Eşit Ağırlık bitmez, 3 ayda anca TYT konuları biter. Bakın konuları diyorum. Yoksa TYT asla bitmez çünkü sürekli tekrar ve pratik ister.

AYT Eşit Ağırlık da oldukça kısa sürede bitirilebilir, 3 ayını almaz. 1 Yıllık sürenin yarısı bitmeden tüm konuları bitirmiş olur. Yani çalışan biri için EA rahatlıkla yetişir.

1 Yılın son aylarında çalışmayı kim nerede dedi? hangi organınızla okudunuz? Ben size ''son 1 yılda'' diye defalarca kez söyledim üstteki mesajımda.

Eşit Ağırlıktan mezuna kalıp 1 yılda sayısalda yüksek sıralama yapan insanlar var?

Bilmediğiniz konularda neden bu kadar iddialısınız?

Bununla niye övünülsün ki?

Ben sınav senem başladıktan 2 ay kadar sonra ciddiye alıp çalışmaya başladım ama öncesinde zaten dönemlik derslerime az çok çalışan biriydim.

Kişinin temeli varsa özellikle temeli olan konularda çok hızlı ilerleyebilir. Bunda anormal ya da imkansız bir durum yok.

Ayrıca çok çalışmak bir önem arz etmiyor. Önemli olan doğru şekilde çalışmak.

Bununla niye övünülsün ki?

Ben sınav senem başladıktan 2 ay kadar sonra ciddiye alıp çalışmaya başladım ama öncesinde zaten dönemlik derslerime az çok çalışan biriydim.

Kişinin temeli varsa özellikle temeli olan konularda çok hızlı ilerleyebilir. Bunda anormal ya da imkansız bir durum yok.

Ayrıca çok çalışmak bir önem arz etmiyor. Önemli olan doğru şekilde çalışmak.

Başarılı olmak mı istiyorsun? O zaman son 3-4 ayda pek başarılı olamayacağının farkında olman gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben YKS 25 sayısal öğrencisiyim dersler çokça ağır geliyor. Özellikle fizik ve kimya eşit ağırlığa geçmeyi düşünüyorum ancak 1 sene tamamen sayısal okudum edebiyat bilgim yok. Tarih biraz yapabiliyorum coğrafyaya da azmedersem yaparım tek korkum edebiyat. Yazın çalışarak biter mi sizce?
Yazın edebiyat başlamana gerek yok aslında. EA'dan derece nispeten daha kolay. Azcık matematik temelin varsa yaparsın bir şeyler rahat ol.

Başarılı olmak mı istiyorsun? O zaman son 3-4 ayda pek başarılı olamıcanın farkında olman gerekiyor? (tabii IQ puanın yüksekse konu değişir)

Bende sizin zihniyetinizden bahsediyorum ama kabullenmek istemiyonuz?

Adam sınav senem başladıktan 2 ay sonra çalışmaya başladım diyor yani yaklaşık 7-8 aylık bir süreçten bahsediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adam sınav senem başladıktan 2 ay sonra çalışmaya başladım diyor yani yaklaşık 7-8 aylık bir süreçten bahsediyor.

Bu ciddiye alıp çalıştığım zaman dilimi. Öncesinde dediğim gibi TYT temelim mevcuttu zatten. 8-10 ay gibi bir sürede TYT fen hariç tüm eksiklerimi tamamladım ki TYT fene herhangi bir emek ve ilgi göstermedim. Sene başında TYT tarafında 45-50 netken sene sonunda 90 net yapmıştım ve AYT tarafında 20 net bile değilken 70 net yapmıştım.

TYT Temel kısmını da 11. Sınıfta bir dönem yaptığım çalışmayla oluşturdum diyebilirim.

Evet düzenli çalışmak faydalı bir şey ki sene başında mevzuları ciddiye almadığın için bazı konularda çok acı çektim. Özellikle edebiyat ezber işini son aya bırakmak bugün olsa yapmamayı tercih edeceğim bir şeydi. Ama rakiplerime kıyasla kısıtlı olan süreye rağmen eğitim koçum, hocalarım ve ailemin desteğiyle hayal ettiğimin ötesinde bir sonuç aldım. Benden çok çalışan birçok arkadaşım sınav sonuçlarında benim gerimde kaldı.

Yani anlayacağınız süre önemli bir faktör ama tek başına bir anlam ifade etmiyor. Aynı şekilde çok çalışmak da iyi çalıştığınız anlamına gelmiyor ki bunu da bir dönem yaptım, vakit kaybından başka bir şey değildi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı