Sıfırdan kasa toplamak

Hocam şimdi ileride arttıracaksanız sistemi 5 yıl sonra örneğin anakartı 2 kere almak mantıksız olur. O yüzden ileride takviye yapacaksanız en son model anakart mantıklı olur. Z790 serisinde bile illa30 binlik anakartlara gerek yok, ben size aldıklarımı atarım isterseniz bakabilirsiniz ama bilmeniz gerekenler: Power'da 750'nin altına düşmeyin ve Gold etiketli alın, RAM'lerde istediğiniz modelin 6000MHz olanını alın en az 32 GB, işlemcide 100k bütçeniz varsa 14. nesil alın kesinlikle 14700k 14900k düşünülebilir kflerini tavsiye etmem, sıvı soğutucuda Liquid Freezer 360mm veya MSI MAG Core V2 360mm alın, ssdnizi 2 TB alacak bütçeniz var Samsung 980 ya da 990 Pro alın okuma yazma değerlerine dikkat edin 5000 üstü olsun ikisi de, kasa tamamen size kalmış ASUS TUF GT502 ya da H9 Elite'i seviyorum ben ki H9 aldım gayet güzel ama H9 alırsanız kesinlikle alt tarafa fan eklemesi yapın.

Hocam şimdi ileride arttıracaksanız sistemi 5 yıl sonra örneğin anakartı 2 kere almak mantıksız olur. O yüzden ileride takviye yapacaksanız en son model anakart mantıklı olur. Z790 serisinde bile illa30 binlik anakartlara gerek yok, ben size aldıklarımı atarım isterseniz bakabilirsiniz ama bilmeniz gerekenler: Power'da 750'nin altına düşmeyin ve Gold etiketli alın, RAM'lerde istediğiniz modelin 6000MHz olanını alın en az 32 GB, işlemcide 100k bütçeniz varsa 14. nesil alın kesinlikle 14700k 14900k düşünülebilir kflerini tavsiye etmem, sıvı soğutucuda Liquid Freezer 360mm veya MSI MAG Core V2 360mm alın, ssdnizi 2 TB alacak bütçeniz var Samsung 980 ya da 990 Pro alın okuma yazma değerlerine dikkat edin 5000 üstü olsun ikisi de, kasa tamamen size kalmış ASUS TUF GT502 ya da H9 Flow'u seviyorum ben ki H9 aldım gayet güzel ama H9 alırsanız kesinlikle alt tarafa fan eklemesi yapın.
Arkadaşa önerdiğim sistem gayet iyi hocam. Bir değişikliğe gerek duyulmuyor bence.

Anakart bu olursa bir tık daha güncel olur ama önemli değil bütçeyi 1k aşıyor bunu alırsa.

Çok şart değil bu anakart. Hiç gerek yok bence.

Aldıklarımı atıyorum bütçeyi biraz genel dağıttım ekran kartını 4060 Ti aldım ekran kartımı ileride kesin arttıracağım için. Diğerlerini değiştirmeyi düşünmüyorum dediğim gibi sistemi ekran kartını arttıracaksanız anakartı yüksek almanız lazım yoksa 2 kere alırsınız. Bu arada atarken fark ettim fiyatlar kısa sürede çok fazla artmış ben kafadan 15k daha ucuza topladım 1 buçuk 2 ay önce bu sistemi.

Hocam ben dediğim gibi ekran kartımı güncelleyeceğim için Z790 aldım sizin attıklarınız da gayet yeterli. Performans olarak çok fark olmaz anakartta şu an benim dediğimde ama amacım farklı.

Son düzenleme:
Çok şart değil bu anakart. Hiç gerek yok bence.
PCIE 5.0 olduğu için attım.

Aldıklarımı atıyorum bütçeyi biraz genel dağıttım ekran kartını 4060 Ti aldım ekran kartımı ileride kesin arttıracağım için. Diğerlerini değiştirmeyi düşünmüyorum dediğim gibi sistemi ekran kartını arttıracaksanız anakartı yüksek almanız lazım yoksa 2 kere alırsınız. Bu arada atarken fark ettim fiyatlar kısa sürede çok fazla artmış ben kafadan 15k daha ucuza topladım 1 buçuk 2 ay önce bu sistemi.

Hocam ben dediğim gibi ekran kartımı güncelleyeceğim için Z790 aldım sizin attıklarınız da gayet yeterli. Performans olarak çok fark olmaz anakartta şu an benim dediğimde ama amacım farklı.
100k bütçesi var adamın hocam. 4080 super aşağısı olmaz katiyen.

Usta dediğim gibi ben zaten ekran kartının linkini atmadım sadece kendi aldığımı söyledim. Onun da sebebi ekran kartını 50 serisi çıktığında değiştireceğim ondan dolayı 4060 Ti aldım 4060 Ti al demedim :D

Usta dediğim gibi ben zaten ekran kartının linkini atmadım sadece kendi aldığımı söyledim. Onun da sebebi ekran kartını 50 serisi çıktığında değiştireceğim ondan dolayı 4060 Ti aldım 4060 Ti al demedim :D
50 serisine kadar fiyatlar bayağı artar. 4080 super kullansın 50 serisine geçmesinin acelesi yok. 4080 yeterli şuan her şey için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı