Sıfırdan kasa toplamak

98k falan ediyor. Çok iyi sistem oldu her şeyi üst kalite.

Corsair h100'den bahsediyorum. 7800x3d'yi rahat rahat soğutamaz. Size sistem topladım 420mm soğutucu var. O çok iyi.

Arkadaşlar güzel güzel tartışıyorsunuz ama kafam daha çok karışıyor, sanırım herkes bu mesajda hemfikir oldu son karar olarak burdan devam ediyorum

Merhaba arkadaşlar, donanım hakkında hiçbir fikri olmayan biri olarak, artık yeni bir evim ve yeterli alanım olduğu için laptoptan kurtulup masaüstü bir bilgisayar istiyorum ve tek amacım güncel oyunları donanımsal bir eksiklik hissetmeden ya da minimum hissederek oynayabilmek.

Ben hiçbir fikri olmayan biri olarak her şeyin iyisini alır geçerim diye düşünüyordum fakat iş öyle değilmiş forumda biraz dolaştım o onunla darboğaz olur mu, o ekran kartı o anakartla olur mu falan iyice çorba oldum.

Cevap verirken "şunu zaten biliyordur" diye varsaymadan aptala önerir gibi önermenizi istiyorum, dediğim gibi tek derdim oyun.

Şimdi meşhur sistem toplama sitelerinden birinden bakıyorum, ekran kartı için bütçemi de korumayı düşünerek RTX 4070 12 GB kararı verdim.
İşlemci olarak yine bütçemi korumayı düşünerek i5-14400F 2.5GHz kararı verdim. ama dediğim gibi bu kararları sadece bütçemi düşünerek verdim ne kadar mantıklı kararlar bilmiyorum. ekran kartında seçenekler var evet ama işlemci konusunda Ryzen'ler falan daha da anlamıyorum.

Gelgelelim ki içinde bulunduğum cehaletle bu ikisini seçtikten sonra anakart sekmesine geldim ve sadece ekrana bakakaldım.

Özetle A'dan Z'ye her türlü önerilere açığım.

Not: Madem bilmiyorsun bir şey, hazır sistem alsana diye düşünecek arkadaşlar için, hazır sistemlerde de sorunum ya bellek ya başka bir şeyi arttırmak istiyorum fakat artırınca içine eder miyim korkusu var, bilmeyen birinin gözünden anlamaya çalışın, teşekkür ediyorum şimdiden herkese.

Laptop alın pişmanım kasa aldığıma laptop daha iyi bence çok kolaylık sağlıyor.

Arkadaşlar güzel güzel tartışıyorsunuz ama kafam daha çok karışıyor, sanırım herkes bu mesajda hemfikir oldu son karar olarak buradan devam ediyorum.

Hocam dikkat etmen gerekenleri özellikle yazdım benim attığım sistemin diğer bileşenleri daha yüksek bu sistemden. Alacağın ekran kartını 4080'i koy attığım sisteme bütçene uyuyorsa al. Pişman olmazsın 100'yı gözden çıkardıysan attıkları sistem daha ucuz olacak muhtemelen.
--Şimdi tekrar baktım, attıkları sıvı soğutucu ve Power benimkinden iyi. Dediğim gibi tercih yine sizin azıcık araştırsanız parçaların farklarını anlarsınız seçim sizin.

Son düzenleme:
Arkadaşlar güzel güzel tartışıyorsunuz ama kafam daha çok karışıyor, sanırım herkes bu mesajda hemfikir oldu son karar olarak burdan devam ediyorum
Hocam sistem gayet iyi al geç keyfine bak mis gibi. Bütçe 101 olursa anakart olarak bunu al.

Bütçe artmazsa sorun yok.

Sizin attığınız sistemin aynısında sadece soğutucu olarak Arctic Liquid Freezer 420mm yerine Corsair H170i 420mm seçsem belirli bi siteden yapıyorum da tek 420mm seçenek bu

Son olarak

işlemci: Amd Ryzen 7 7800X3D

ekran kartı: Asus GeForce RTX 4080 NOCTUA OC 16GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı

anakart: Asus prime B650M-A wifi II 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP VGA mATX

ram: Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6400MHz

ssd: Kingston 1TB KC3000 SKC3000S/1024G NVMe M.2 SSD

işlemci soğutuc: Corsair iCUE H170i Elite LCD XT 420mm

güç kaynağı: Asus Tuf Gaming 750B 750W 80+

kasa: Asus A21 usb 3.0 mATX

Bu şekilde toplamda 98.488 tl tuttu ve an itibariyle sipariş verdim, umarım sorunsuz sıkıntısız kullanırım, herkese teşekkür ediyorum yardımlarından dolayı

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı