Sıfırdan matematik öğrenmek için hangi yolları izlemek gerekli?

@Blacksidemre, şu 30 gün olan, toplama çıkarma, sonrasında üslü köklü vb. gibi konuları en temelden alan kitap değil mi?

@Blacksidemre, benim aslında o kitabı son sınıflara önermeme sebebim şu. İçinde çok fazla örnek var, evet pratik açısından muazzam. Ancak o kadar örnek sadece bir süreden sonra hızını arttırıyor, evet o da gerekli. Ancak zamanla konuları öğrenip o pratiğin soru içinde yapılacağını düşünüyorum. O yüzden son sınıflar için gereksiz görüyorum, bu sene gelen TYT sınavını da gördük. Aşırı zor bir sınavdı, en basitinden artık yaş problemi bile kolay sorulmuyor. ÖSYM onda bile zorlamaya başladı, 1 tane temel kitap çözüp çözülebildiğince zor kaynaklar çözülme tarafındayım. Yaş probleminde bu sene gelen Faruklu soruyu gördük, soru soru olmaktan çıkmış.

Arkadaşlar merhabalar. Hayatım boyunca matematik ile hiç alakam olmadı. Sınav zamanı geldi ilk YKS sınavımda mezuna kaldım. Matematik neredeyse sıfırdı hiç yapamıyorum istekte yok ama bu sene yapmak istiyorum. Şu anda benim hocam yayınlarının soru banka kitapları var 2021 yılı. Benim hocam YouTube ders videolarından izlesem yeterli gelir mi? Halk eğitim veya dershane toplu olduğu için rahat dinleyemiyorum o tür ortamlarda bilmiyorum. Ne yapsam 15 netim olsa yeter. Sizin bana önerebileceğiniz kitap tavsiyesi veya takip edebileceğim YouTube kanalları varsa yazarsanız sevinirim. Sıfırdan düzenli bir şekilde çalışarak anlayabilirim ancak bölümüm eşit ağırlık. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sabır ve disiplin en önemli olay. En basit soruları bile yapmayacaksın başlarda ama pes etmeyip üstüne gidersen bir yerden sonra yapabildiğini görürsün.

@Blacksidemre, benim aslında o kitabı son sınıflara önermeme sebebim şu. İçinde çok fazla örnek var, evet pratik açısından muazzam. Ancak o kadar örnek sadece bir süreden sonra hızını arttırıyor, evet o da gerekli. Ancak zamanla konuları öğrenip o pratiğin soru içinde yapılacağını düşünüyorum. O yüzden son sınıflar için gereksiz görüyorum, bu sene gelen TYT sınavını da gördük. Aşırı zor bir sınavdı, en basitinden artık yaş problemi bile kolay sorulmuyor. ÖSYM onda bile zorlamaya başladı, 1 tane temel kitap çözüp çözülebildiğince zor kaynaklar çözülme tarafındayım. Yaş probleminde bu sene gelen Faruklu soruyu gördük, soru soru olmaktan çıkmış.

Haklısınız ama dediğim gibi tamamen sıfır olarak düşündüm arkadaşı. Bir deneme sonucu da göremediğimiz için kesin bir şey demek istemiyorum.

O TYT neydi harbiden ya? Ben vazo sorusundan sonrasını hatırlamıyorum bile. Captcha sorusunu da kaçırdığıma çok üzülmüştüm. Hepsi süre yüzünden. Zorlukta değil :(

@Blacksidemre, işte o yüzden diyorum. Artık antrenmanlarla matematik gibi kitaplarla vakit kaybetmeye gerek yok. Sorular aşırı zorlaşıyor, evet geçen sene kolaydı. Ancak gene bu vazolu vb. soruları oluyor. Hız problemleri hakkında yorum yapmak istemiyorum, her sene zor soruldu. Kolay sorulduğunu daha görmedim.

Bazı şanssızlıklar sonucu MF 18.000'e girdim bu sene. Önce kullandığım kaynakları, sonra da konu çalışabileceğin kanalları yazacağım ama söylemeliyim ki 15 net bir hedef değil, daha yukarıda bir şeyler belirle kendine.

Kaynak AYT(Çözme sırasına göre):
Çap Fasikülleri - 3 4 5 Soru Bankası - Karekök Soru Bankası - Apotemi Fasikülleri

Konu Anlatımı(Beğendiğini izle):
Atölye Matematik - Tunç Kurt - Mustafa Yağcı LTI videoları - Eyüp B(Biraz üst düzey anlatır, zorlanabilirsin)

Denemeler:
3 4 5 - Bilgi Sarmal - 3D - Acil - Toprak(Kolaydır, başlarda alışmak için çözülebilir)

Bu dediklerime baktıktan sonra zaten belli bir kaynak kültürü geliştirirsin. Kalan kısmını kendin yapabilirsin. Antrenmanlarla matematikle vs. kesinlikle vaktini heba etme, değmez. Sadece bir şeyler yaptığını sanırsın, toplu vakit kaybı. Aşırı temel düzeyde eksiklerin yoksa var olan eksikler yol üzerinde ufak ufak kapanacak zaten. Konulara çalışırken gerekli olan, bilmediğin yerleri fark edip kapatsan bile yeter sana. Rehber Mat.- Şenol Hoca- Hocalara Geldik gibi mainstream kanallardan uzak dur. Bu kanalları izleyenler gerçekten bir şeyler kapabilselerdi ilk 10 bine 1 milyon kişi girerdi.
TYT için bir tane orta düzey soru bankası, sonrasında sadece deneme çöz. 3 4 5 önerimdir. TYT'nin geneli sınavı tanıyabilmek, zamanı kontrol edebilmek üzerine kurulu, matematikte de aynı durum geçerli. Bunları geliştirmek soru bankalarıyla olacak iş değil, soru bankası sadece konuları kavratıyor sana. Netlerini artıracak şey deneme çözmek.
Bir de çok önemli ekleme; gereksiz gereksiz her konuda video çeken, faydasız bir şekilde konuşup duran, motivasyon-bilgi falan verdiğini iddia eden bilimum rehberlik kanalından uzak dur. Hiçbir halta yaradıkları yok, dümdüz vakit kaybı. Sınavla alakalı herhangi bir tavsiyeye ihtiyacın olursa bazı forumlarda ilk ondaki (sayıyla 10) arkadaşların yazdığı çok kapsamlı konular var, onlara da bakabilirsin. Rehberlik kanallarından çok şey katacağı kesin.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler bende benim hocam yayınlarının kitapları mevcut benim hocam konu anlatımları nasıldır onu önerir misiniz?

@Revntron, benim hocamın soru bankasını pek önermiyorlar ancak konu anlatımları fena değil.

@Revntron, İlyas Güneş'in ders notu değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı