Sıfırdan öğrenecek birisi Java ile mi Python ile mi başlamalı?

Phyton bence. Ayrıca Java'nın geleceği bana göre biraz kısa... Çünkü artık efektif siteler yani animasyonlu içerikler yaygınlaşıyor bu öbür alternatiflerinde daha iyi yapılabiliyor.
 
20 gün sonra 19 yaşıma gireceğim. Almanya vatandaşıyım ileride Avrupa ülkelerinde yaşayacağım üniversitem bitince. Programlamaya hiç girmemiştim günde 9 saat bilgisayarda oturuyorum ama hiç kendimi bu yönde geliştirmemiştim bugün karar aldım kurs falan alacağım ama kararsız kaldım sizce ileride 3 4 sene sonra iş dünyasına atıldığımda özellikle Avrupa da uygulama, oyun vb şirketlerde vs çalışmak için hatta şu anda bulabilirsem düşük maaşla Online bir şekilde çalışabilmem için Java mı yoksa Python mu öğrenmem daha çok işime yarar?

(Bir de Java ile JavaScript aynı şey mi acaba?)

Tabii ki birini öğrendikten sonra diğerini sonra da C++ falan öğreneceğim arkadaşlar sadece ilk hangisi onu soruyorum.

Forumda bir arkadaşa Java önermişler benim genel bir yönelimim yok açıkçası yani Unity yapacağım veya oyun geliştirme şirketine gireceğim işte grafik tasarım vs falan demiyorum. Ben en çok iş bulunan programlama yönünü bilmediğimden size soruyorum. Ben hepsini yaparım ben zaten bilgisayara bağımlıyım :D
python çünkü robert hazırlıktayım ve python ile başladık bilgisayar derslerine.
 
Python ile başlamamış biri olarak, Python ile başlamayı tavsiye ederim.
 
Bölüm birincisi olarak Erciyes Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. Kayseri'de yaşadığım için puanım yettiği halde şehir dışı yazmadım. Şu an yüksek lisans yapıyorum. Erciyes'ten bir Doç. Dr. hocanın yanında.
Hocam, Java'nın ne özelliği var da bu kadar eğlenceli? Yoksa kişisel bir şey mi? Merak sardım bir an.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı