Sigara bağımlılık yapmıyor

Valtorix

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: İntel arc a750 - CPU: İntel i3 12100f - RAM: 2x 8gb Kingston Fury DDR4
Merhaba, öncelikle iyi geceler. Size bir soru sormak istiyorum. Benim arkadaşlarımın hepsi tütün ürünlerine bağımlı. Bana da denetmek istediler ve bende maalesef merakıma yenik düşüp denedim. Hepsi birbirine denetip bağımlı olmalarına rağmen beni zaten sevmediğim tütün ürünlerinden nefret ettirdi. Üzerinden 1 ay geçmesine rağmen tekrar canım da istemedi, tekrar ağzıma da sürmedim. Vücudumda herhangi bir değişiklikte yok (sigara içen insanların içmediklerinde agresif olması vb.) Ve sadece tütün ürünleri değil elektronik sigara da denettiler. Bu kadar nikotin içeren ürün ilk deneyişim olmasına rağmen bağımlılık yapmadı. Kafa takmakta haklı mıyım yoksa ben mi paranoya oldum? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler 😅

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, öncelikle iyi geceler. Size bir soru sormak istiyorum. Benim arkadaşlarımın hepsi tütün ürünlerine bağımlı. Bana da denetmek istediler ve bende maalesef merakıma yenik düşüp denedim. Hepsi birbirine denetip bağımlı olmalarına rağmen beni zaten sevmediğim tütün ürünlerinden nefret ettirdi. Üzerinden 1 ay geçmesine rağmen tekrar canım da istemedi, tekrar ağzıma da sürmedim. Vücudumda herhangi bir değişiklikte yok (sigara içen insanların içmediklerinde agresif olması vb.) Ve sadece tütün ürünleri değil elektronik sigara da denettiler. Bu kadar nikotin içeren ürün ilk deneyişim olmasına rağmen bağımlılık yapmadı. Kafa takmakta haklı mıyım yoksa ben mi paranoya oldum? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler 😅

Paronaya yapmaya gerek yok inanın, biraz iradeniz varsa bağımlılığın B'sini yaşamıyorsunuz. Sırf test etmek için bir süre deneyimledim. Etrafınızdaki iradesiz insanlara bakmayın, ya hoşuna gittiği için içiyorlar ya da bunun iyi bir şey olduğunu zannediyorlar.

Birazcık basit bir konu olmuş. Evvela, bir şey bağımlılık yapıyor diye sizi de bağımlı yapacak diye bir kaide yok. Sizin iradenizle alakalı. Keyfi geldiği zaman sigara içip canı istemediğinde bırakan kişiler de var. Ayrıca sigaraya bağımlı olan kişiler 1 defaya mahsus içtiği için değil, belirli bir süre bunu devam ettirdikleri için ve/veya arkadaş ortamından etkilendikleri için bağımlı oluyorlar. Sigarayı bırakınca baş ağrıması, agresif olunması gibi durumlar genelde uzun süreli kullanım sonrası bırakma durumunda oluşuyor. Kişiden kişiye de değişir. Kimini o kadar da etkilemez, kimine de hiç etki etmez. Her şeye rağmen, madem sevmiyorsunuz tadını niye içiyorsunuz? Kendinizi riske atmayın, iradenizi sınava tabii tutmayın.

15-17 sene öncesinde internette ve insanlar arasında falanca oyunu oynayan çocuklar bağımlı oluyor ve kaçırıyorlar diye haberler çıkmıştı. :D O oyunu ben de oynadım ve kaçırılmadım, süper zeka mı oldum şimdi? Çok mu idaresi güçlü birisiyim acaba? Hayır, ne alaka? Hiç de para yatırmamıştım. Çok mu tutumluyum?

Bağımlısı olanlar önce zaten zihnen bağımlı oluyor, başlamaya hevesli oluyorlar. Sonra da bırakamıyorlar çünkü psikolojik olarak kendilerini buna hazırlamışlar. Günümüzde çok ciddi bir konu olmaya başladı, sokağa çıksan 15 yaşındaki çocuk elinde sigarayla geziyor buna dur diyen olmalı diye düşünüyorum.

Bağımlılık öyle bir günde olan veya birkaç içmeyle olacak bir şey değil. 2 yıl boyunca sadece arkadaş ortamında içtim. Yeri geldi aylarca içmedim. Sonrasında 1 yıl neredeyse her gün içtim sonuç olarak bir bağımlıyım. 1 gun sigara içmezsem başım dönüyor, iyi hissetmiyorum. Sigaram biterse gecenin bir yarısı saatler boyu yürüyüp benzinlikten sigara alıyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı