Sigara bırakılırsa astım geçer mi?

ezberbozan38

Hectopat
Daha fazla  
Alerjik astım var teşhis konulmamış anneden geçme günde bir paket ya da 2 günde bir paket. İlk göz alerjisi ve burun akıntısı ile doğuştan gelen alerji sigara başladığım sene nefes darlığı nefes alırken öksürük gibi aşırı derecede terleme vardı ilaçlarla hafifledi.
Doktor bu ciğerlerin başkasında olsa yürüyemez diyor. Sürekli maçlara çıkan hayvan gibi koşan biriyim (arada krizler oluyor). Sigarayı bırakırsam tamamen düzelir mi ya da devam edersem nereye kadar böyle gider? Yaştan ötürü tamamen etkiyi göremiyorum ileriki yaşlarda daha beter olur büyük ihtimalle. En büyük hayalim polis olmak ama kendi sonumu kendim hazırlıyorum. Ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Önümde polislik için uzun bir süre var sigarayı bırakırsam ciğerlerim düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sigarayı bir an önce bırak zaten genetik yatkınlığın var sigara ile de tetiği erkenden sen çekiyorsun. Sigarayı bıraktığında daha iyi seyreder, daha kontrol altında gider. Daralmaların daha az olur daha sağlıklı olursun. Sigarayı kullandığında daha beter olursun. Daha sık daralırsın daha kötü seyreder.

ve evet sigarayı bırakıp düzgün yaşarsan büyük kısmı düzeliyor.

Sigarayı bir an önce bırak zaten genetik yatkınlığın var sigara ile de tetiği erkenden sen çekiyorsun. Sigarayı bıraktığında daha iyi seyreder, daha kontrol altında gider. Daralmaların daha az olur daha sağlıklı olursun. Sigarayı kullandığında daha beter olursun. Daha sık daralırsın daha kötü seyreder.

Ve evet sigarayı bırakıp düzgün yaşarsan büyük kısmı düzeliyor.

Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı