Sigara dumanı bana zarar verir mi?

Faik_Kygsz

Centipat
Daha fazla  
Ailemden kimse sigara içmiyor, ama dün kuzenimle birlikte müzik dinlemeye bir kafeye gittik. Kendisi ve etrafındaki kişiler sigara içiyordu. Toplamda 1,5 veya 2 saat kadar orada kaldım. Sonra telefonumu açıp OKB hastalığım olduğu için sigara dumanının saçıma zarar verip vermeyeceğini sordum. O da şöyle cevap verdi:

"Saçlarda kokma, renk değişikliği ve dökülme gibi problemler meydana gelebilir. Deride ise kızarma ve kaşıntı gibi etkiler oluşabilir. Sigara dumanı hem reaksiyona sebep olur hem de hassasiyet ve alerjen etkiler yaratabilir. Sigara dumanının saça verdiği zararlar, ilk olarak kötü koku şeklinde ortaya çıkar."

Haberlerde sigara dumanının göze zarar verdiğini de bildiğim için sigara dumanından hiç hoşlanmıyorum. Ayrıca, staj yaptığım yerde de sigara içiliyor. Bu durum sağlığıma bir zarar verir mi diye korkuyorum.

Ailemden kimse sigara içmiyor, ama dün kuzenimle birlikte müzik dinlemeye bir kafeye gittik. Kendisi ve etrafındaki kişiler sigara içiyordu. Toplamda 1,5 veya 2 saat kadar orada kaldım. Sonra telefonumu açıp OKB hastalığım olduğu için sigara dumanının saçıma zarar verip vermeyeceğini sordum. O da şöyle cevap verdi:

"Saçlarda kokma, renk değişikliği ve dökülme gibi problemler meydana gelebilir. Deride ise kızarma ve kaşıntı gibi etkiler oluşabilir. Sigara dumanı hem reaksiyona sebep olur hem de hassasiyet ve alerjen etkiler yaratabilir. Sigara dumanının saça verdiği zararlar, ilk olarak kötü koku şeklinde ortaya çıkar."

Haberlerde sigara dumanının göze zarar verdiğini de bildiğim için sigara dumanından hiç hoşlanmıyorum. Ayrıca, staj yaptığım yerde de sigara içiliyor. Bu durum sağlığıma bir zarar verir mi diye korkuyorum.
Öncelikle geçmiş olsun. 2 saatten pek bir şey olmaz. Staj yerinde de durumu söylerseniz ona göre yardımcı olurlar. Veya uzakta durabilirsiniz.

Bir şey olmaz merak etme, içenlere bir şey olmuyor sana hiçbir şey olmaz, kafaya takmamaya çalış. Ama çok kafana takılıyorsa sigara içilen kısımlardan uzak durmaya çalış. Staj yaptığın yerdede insanlar içerken onların olduğu ortamdan uzaklaşabilirsin

Bir şey olmaz merak etme, içenlere bir şey olmuyor sana hiçbir şey olmaz, kafaya takmamaya çalış. Ama çok kafana takılıyorsa sigara içilen kısımlardan uzak durmaya çalış. Staj yaptığın yerdede insanlar içerken onların olduğu ortamdan uzaklaşabilirsin
Aynı yetde bir adamla oturuyorum o içiyor ama mesafemiz biraz uzak.

Pasif içicilik, sigara içen kişilerin yanında bulunan kişilerin, sigara dumanına maruz kalmaları sonucu meydana gelir. Pasif içicilik, solunum yolu enfeksiyonları, astım, KOAH, kalp hastalığı ve kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir?

Kafaya takmamaya çalış sigara içenler sapasağlam sana mı bir şey olacak.

Aynen aynen olmuyor. 40 yaşına gelince diş dökülmesi, ağız iltihabı, kemik erimesi, akciğer kanseri olunca görürüm 20 yaşında sigara içenler 2 koştumu nefes nefese kalıyor.

Ha bu arada yanında sigara içenleri kov kimsenin dumanını çekmek zorunda değilsin bu insan hakkı ihlalidir.

Dünya genelinde her 100 ölümden biri pasif içiciliğe bağlanıyor. Bu da yılda 168 bini çocuk olmak üzere 600 binden fazla kişinin pasif içicilikten dolayı öldüğü anlamına geliyor. Bu sayıya aktif içicilikten her yıl ölen 5,1 milyon kişi eklendiğinde sigaradan ölenlerin sayısı 5,7 milyona çıkıyor

Tütün dumanında formaldehit, siyanür, amonyak, karbon monoksit, naftalin, kad miyum/pil asidi gibi 4000'den fazla kimyasal madde vardır. Bunlardan en az 250'sinin zararlı olduğu ve 50'den fazlasının da kansere neden olduğu bilinmektedir. Bu kimyasal maddeler tütün dumanında oldukça fazla miktarda bulunmaktadır. Tütün dumanına maruz kalmak, kanser, amfizem ve kalp krizleri gibi birçok öldürücü hastalığa neden olmaktadır.

Son düzenleme:
Benim yaşım 16 1 yıldır içiyorum hiçbir sıkıntım yok, tabi bazen başım dönüyo ama olur o kadar.
Daha 1 senedir kullanıyorsun 40 yaşında geldiğinde bunlarla Sigaranın Zararları Nelerdir? Hangi Hastalıklara Sebep Olur?
Karşılaştığında görürüm BİR ŞEY OLMUYORMUŞU olduğundan daha sinirli yapıyor seni,paranı çöpe atıyorsun ve direk toplumda alt grup içerisinde oluyorsun yurtdışında sigara içenleri adam yerine koymazlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı