fermaNga
Hectopat
Daha fazla
Artık bu konu çok canımı sıkmaya başladı. Her sigara dumanına maruz kaldığımda aklımdan binlerce düşünce geçiyor, "yine sağlığımın içine edildi" diye içim kararıyor. Normalde bir şeyleri abartılı derecede kafaya takan bir insan değilim ama bu sigara mevzusunu gerçekten abartılı derecede kafaya takıyorum. Hayatım boyunca sigarayı ağzıma bile sürmedim, ileride de hiçbir zaman sürmeyi düşünmüyorum. Ancak sürekli sigara dumanına maruz kalmaya başladım, hayır insanımıza da üzülmeye başladım. O kadar çok kişi sigara içiyor ki... İleride akciğer sorunlarının büyük oranda artacağını düşünüyorum. Evden çıkıyorum sokakta yürüyorum, adımbaşı sigara içenle karşılaşıyorum ve sigara dumanına maruz kalıyorum. Eve misafir geliyor sözde balkonda sigara içiyor ama balkonun kapısını kapatmadığı için duman evin içine giriyor ve evi sigara kokusu kaplıyor. Bu benim moralimi çok bozuyor. Ağzıma burnuma su tutuyorum, 2-3 bardak su falan içiyorum her seferinde. Yine de içimde çok rahatsız bir his oluyor. Bu sigara dumanından korunmanın bir yolu yok mu be dostlar? Günde en az 10 kere sigara dumanına maruz kalmaktan bıktım artık.