Sigara içenler sigara içmekten ne anlıyor?

CHRİS W4LKER

Decapat
Katılım
5 Mayıs 2021
Mesajlar
2.990
Çözümler
10
Yani ne saçma saçma işler yapıyorsunuz anlamında söylemiyorum. Gerçek anlamda ne anlıyorsunuz? Yani o dumanı içinize çekmek bir tat falan mı veriyor, ne oluyor? Düz duman değil mi? Boş tat değil mi? Günde 3 paket bitirten özelliği nedir? (Aşk acısı dert tasacılar gelmesin)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda biraz bahsedilmiş genel olarak, içilmediği zaman el titremesi vesaire vesaire etkileri oluyor, bu etkileri yaşamamak için içiliyor sürekli. Zaten bırakabilenler bu etkilere dayanabilenler.
 
Eğer sigaranın bağımlısı olursan tadı şeker gibi geliyor. Boş tat değil yani. Günde 3 paket bitiren zaten artık kanserlik derecesine yaklaşmış demektir. Ben 6 ayda 1 paket anca bitiririm. Hafif ince içiyorum zaten, bir sıkıntı çıkarmıyor. Ha başlamınızı önerir miyim? Hayır, önermem. Bide ek olarak hafif bir kafa yapıyor. O kafa yapma etkisi insana zevk veriyor.
 
Eğer sigaranın bağımlısı olursan tadı şeker gibi geliyor. Boş tat değil yani. Günde 3 paket bitiren zaten artık kanserlik derecesine yaklaşmış demektir. Ben 6 ayda 1 paket anca bitiririm. Hafif ince içiyorum zaten, bir sıkıntı çıkarmıyor. Ha başlamınızı önerir miyim? Hayır, önermem. Bir de ek olarak hafif bir kafa yapıyor. O kafa yapma etkisi insana zevk veriyor.

6 ayda 1 paket? Vallahi helal olsun hocam.
 
1.5 yıl kadar kullandım. Özentilik ile başlıyorsun ama bağımlı edici bir şey. İlk boşlukta koşturarak içmeye gidiyorsun. Bıraktım diyorsun aklına geliyor irade gösteremiyorsun. Ben ailemde gizli içtiğim için evde çok nadir içerdim. Sonra yakalandım falan eve sokamaz oldum. Korona dönemi sağ olsun sigara bırakmam da çok yardımcı oldu. Eve kapanma dönemi yaşamasaydık bırakamazdım. Dışarıya çıktığımda hep 1 kereden bir şey olmaz deyip içiyordum. Zaten az içiyorum deyip kendimi kandırıyordum. 1 sene arınma dönemi yaşadım işte şimdi aklıma gelmiyor. Ama ilk 6 ay çok zordu.

Bu 6 ay içinde ev boştu direk koşturarak sigara almaya gittim. Eve geldim tam yakıcam ben napıyorum diyerek bir durdum. Resmen bağımlılıktı. Sonra sigara elimde patladı çöpe atamazdım 1 kutu tek tek kırıp tuvalete atmak zorunda kaldım.

Hissiyat ve tatmin konusunda pek bir şeyi yok. Rahatlama veriyor. Mentollü sigara vardı benim içtiğim zaman, normal sigaradan daha güzeldi ama yasaklandı sanırım.
Uzun süre içmeyip, tekrar içersen bir garip oluyorsun, anlık bir rahatlama gösteriyor. Sürekli içen insanlar da bu durum yoktur.
 
Evet tadı yok düm düz duman içilmesini sağlayan içindeki nikotin. Ayrıca yaptığı kafayla bütün dertler 2-3 dakikalığına unutuluyor odaklanamıyorsunuz aklınıza getiremiyorsunuz. Getirseniz bile 1 tane olur max.
 
Tadı hoş gelmiyor, aksine ağızda bıraktığı tad ve kokudan ben de nefret ediyorum ancak bir zaman sonra bağımlılık yapıyor ve insanın canı istiyor. Özellikle yemekten sonra sigara içmezsem nefesim daralıyor gibi oluyor, içtikten sonra rahatlıyorum. Ağır bir yemekten sonra soda içmek gibi özetleyebilirim. Sizin sorduğunuz soruları ben de soruyorum kendime. İçmezken ben de içenleri anlamıyordum, tadı kötü, kokusu kötü ve pahalı. Bir insan neden içer ki? Arkadaş ortamında eliniz alıştıktan bir zaman sonra bağımlılık yapıyor ve ister istemez canınız çekiyor.

Eğer sigaranın bağımlısı olursan tadı şeker gibi geliyor. Boş tat değil yani. Günde 3 paket bitiren zaten artık kanserlik derecesine yaklaşmış demektir. Ben 6 ayda 1 paket anca bitiririm. Hafif ince içiyorum zaten, bir sıkıntı çıkarmıyor. Ha başlamınızı önerir miyim? Hayır, önermem. Bir de ek olarak hafif bir kafa yapıyor. O kafa yapma etkisi insana zevk veriyor.

2 yıldır içiyorum, hala tadı şeker gibi gelmiyor hocam. Aksine söylediğim gibi kokusundan ve tadından nefret ediyorum. Bahsettiğim gibi bir zaman sonra ihtiyaç gibi hissediyor insan. Kafa yapıyor dediğiniz de siz çok az içtiğiniz için hafif başınız dönüyor olabilir. Alıştıktan sonra ne kafa yapıyor ne de baş dönmesi.
 
2 yıldır içiyorum, hala tadı şeker gibi gelmiyor hocam. Aksine söylediğim gibi kokusundan ve tadından nefret ediyorum. Bahsettiğim gibi bir zaman sonra ihtiyaç gibi hissediyor insan.
Enteresan hocam. Yakınımda çok fazla kişi içiyor, hepsi ya şeker ya da ne bileyim çilek gibi bir tad aldıklarını söylüyorlar. Benimki hafif ve ince olduğu için tad falan almıyorum, öylesine diyebiliriz. Kokusundan ve tadından nefret ediyorsanız büyük ihtimalle bağımlı değilsiniz, öyle hissediyorsunuz.
 
P*rno bağımlısıysan, beynini dopamin ile doldurduğun için sürekli p*rnoyu arar durursun.
İnternet bağımlısı isen sosyal yaşantın kısıtlanır internet arar durursun.
Sosyal medya bağımlısı isen sosyal ortamlarda elinden telefonu düşürmezsin.
Alkol bağımlısı isen sürekli melankolik takılırsın.
Çünkü beynin, sen ne olmak istiyorsan onu verir sana...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı