Sigara nasıl bırakılır?

Gabriel Barsch

Picopat
Arkadaşlar merhaba, yargılamayın. Hatamın farkındayım yaşım henüz 17, geçen sene okulda arkadaş ortamında ve okul tuvaletlerinde sigara içerdik. Geçen sene başladım bende sigaraya maalesef arkadaş ortamı ve meraktan. Yazın araya girmesiyle 4-5 ay hiç ağzıma sürmedim sigarayı ama son günlerde canım deli gibi sigara çekiyor. Tekrar başlamak istiyorum ne yapacağım hakkında bir fikrim yok, belki bir tavsiye verirsiniz diye konuyu açtım yanlış anlamayın. Dışarıda insanlar ve arkadaşlarım sigara içerken benim de canım çekiyor. Ailemin de haberi yok ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, yargılamayın. Hatamın farkındayım yaşım henüz 17, geçen sene okulda arkadaş ortamında ve okul tuvaletlerinde sigara içerdik. Geçen sene başladım bende sigaraya maalesef arkadaş ortamı ve meraktan. Yazın araya girmesiyle 4-5 ay hiç ağzıma sürmedim sigarayı ama son günlerde canım deli gibi sigara çekiyor. Tekrar başlamak istiyorum ne yapacağım hakkında bir fikrim yok, belki bir tavsiye verirsiniz diye konuyu açtım yanlış anlamayın. Dışarıda insanlar ve arkadaşlarım sigara içerken benim de canım çekiyor. Ailemin de haberi yok ne yapmam lazım?

Çok basit, içmeyeceksin. Belli bir süre sonra zaten canın istemeyecek. Bağımlılık dediğin şey sürekli canının çekmesi zaten, azıcık diren.

Ben Aileme bıraktırmaya çalıştığımda ve onlarda sonunda bırakmaya karar verdiğinde bir tane bant aldılar. Böyle omuz hizana yapıştırıyorsun bir süre o orada kalıyor. O bant sayesinde bıraktılar. bandın adını hatırlamıyorum ama araştırırsan kesin bulursun ya da eczanelerde satılıyordur.

Bendeki psikolojik bağımlılık sanırsam, dışarıda içen insanları görünce benim de canım çekiyor ama çekmemesi lazım.

Lütfen sabret. Sadece sağlık değil, o pis koku yüzünden insanların sana bakış açısı bile değişiyor. Daha genç adamsın bu yaşta yapma kendine bunu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı