Sigara ne kadar sürede bağımlılık yapar?

Ben üniversite 2 de 1 kaç paket almıştım üniversite 3'te hafta da 1 şimdi 4. sınıf başlıcak günde 1 paket ama vücut istiyor diye değil aşırı boşum geçen aile evinde 1 hafta kaldım canım hiç istemedi falan içmedim yani.

Ben haftada 3 dal anca içiyorum. Üstelik 1 senedir içiyorum ve hiç bahsettikleri gibi bağımlılık, tükenmişlik hissi olmadı. Kişiye bağlı sanırım biraz da psikoloji etkili.

Yaklaşık 1 sene haftada 1-2 kere içtim, sonra günde yarım pakede kadar çıktı. Bıraktım 1 aydır içmiyorum. Kişiye bağlı değil, ne kadar çok içersen o kadar çok bağımlı olursun. Ne kadar çok içmene müsaade edilen yerlerde bulunursan, o kadar çok içesin gelir.

Kendini bazı ksıtlayıcı şartlara bağlarsan çok fazla içmemiş ve kontrol etmiş olursun. Mesela kapalı bir alanda, mesela evin içinde içmemeye kendini şartlarsan sürekli balkona veya dışarı çıkmaya üşeneceğin için bu senin içme sayını kısıtlar. Ayrıca sigara içtiğini kimseye söylemezsen ve gizli tutmaya çalışırsan bu da senin sigara içme sıklığını ciddi miktarda kısıtlar. Bağımlılık olayını bu şekilde şartlandırabilirsen kontrol altında tutabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı