Sigaranın yararları var mıdır?

Alzheimer üzerinde yararlı etkileri var, iştahlı biriysen iştahını kesebilir, nabzını arttırabilir, dikkat üzerinde de yardımcı oluyordu galiba. Bu yazdıklarımı nikotin bandı ile de yapabilirsin ilk madde için halihazırda kullanılıyordu zaten. Çevrene bağlı olarak sosyal olarak da avantajları olabilir ama genel olarak sigara içmene, duman solumana değmez. Nikotin haricide onlarca zararlı madde var en basitinden tutkal, zaten doktorlar mangal dumanından bile uzak durun diyor gerçi nikotin haricinde %95 aynı içerikte.
 
Kullanmıyorum.
-Muhabbet sıkıcıysa ben bir sigara içeyim deyip kaçabilirsin.
-Diğer içenlerle beraber efsane balkon muhabbetlerinden yapabilirsin.
-Zayıflatır.
-Sesi kalınlaştırır.
-Akşam yemeğinden sonra ödül gibi gelir.
 
Sigara içmenin faydaları var mıdır sizce?
Stres, sindirim sistemi(kabızlık biter), sindirim sistemi kaynaklı sorunlarda bağışıklık sistemine, diş ağrısı, hava basıncı, düşük kan şekeri, deprosyon durumunda dopamin salgılatır, geçici süreli konsantrasyon artışı, devlete gelir, metabolizmayı hızlandırır, sindirim sistemi kaynaklı kanser hastalıkları iyileştirir vb. bunlar başlıca faydaları.

Bunlar dışında muhabbet etmeni ve sosyalleşmeni sağlıyor. Uğraş ve hobi ediniyorsun.

Tek faydaları bunlar sanırım. %95 zararlı bir alışkanlık.
 
Erken öldürüyor, uzun kullanımda öksürük, nefes tıkanıklığı gibi şeylerle türkiyede zaten güzel olmayan hayatı daha da dayanılmaz hale getiriyor. Sizden küçüklere kötü örnek oluyorsunuz. Ama tabiki de en önemlisi vücuduna verdiği zararlar. Kısacası yararı YOK!
 

Yeni konular

Geri
Yukarı